Fårup Sommerland

Gå i historiens spor

Tæt på stranden i Blokhus og Løkken og alligevel helt ude i skoven finder man forlystelsesparken Fårup Sommerland. Fårup er en af Danmarks største turistattraktioner med masser af vilde, sjove og vanvittige våde aktiviteter for hele familien! Alt lige fra vilde rutsjebaner og Børnetivoli til Danmarks største og vådeste vandland.

Og ikke nok med det:

Der er mere end 60 forlystelser – og når entréen først er betalt, er alle forlystelser og Aquaparken gratis!

 

 

Oplevelser i international klasse!

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kunne i 2020 fejre 45 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 600.000 gæster. Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. kåret til Europas Bedste Forlystelsespark 2021, top 3 blandt Europas bedste forlystelsespark fire år i træk (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), Verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015) og Nordens bedste sommerland senest i 2018. Vores forlystelse Saven blev kåret til bedste nye rutsjebane i Europa ved prisuddelingen Park World Excellence Awards 2020.

 

Fart, sjov og hygge for både store og små

Skoven byder på oplevelser for hele familien. De yngste kan fx snuppe en tur i Den Røde Baron, hvor de små piloter selv styrer deres flyvemaskine. Én anden af børnenes favoritter i Fårup er Egerntårnet, hvor man bliver løftet op til trætoppenes krone og med frit fald suser mod jorden. For de større og fartglade er der hæsblæsende rutsjebaner med masser af fart over feltet. Rutsjebanen Orkanen kører – som den eneste i Norden – både over og UNDER vandet! Det er også muligt at prøve Danmarks vildeste acceleration i rutsjebanen Lynet, som bliver skudt af sted fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder. Eller hvad med en tur i Falken, Danmarks hurtigste trærutsjebane eller Hvirvelvinden hvor man bliver kastet op og ned fra 19 meters højde, samtidig med at man roterer rundt. Fårup er meget mere end sjove rutsjebaner. Man kan også boltre sig med fx hoppepuder, talrige trampoliner, hesteridning, minigolf, kanofart, klatrestativer eller en tur på den kæmpe legeplads. Og så er Fårup fremfor alt hygge og ægte skovstemning!  

 

Nyhed 2023 - Rundrejsen

En nyhed til skovens mindste flytter ind! Årets nyhed bliver en splinterny stor karrusel i to etager og med god adgang for kørestolsbrugere. Karrusellen bliver tematiseret i ægte Fårup-style og i toppen af karrusellen bliver der plads til hyggelige brudstykker af Fårups historie. 

Rundrejsen flytter ind ved siden af Motorbøllen. Her bliver nemlig skabt et fantastisk nyt miljø med plads til leg og sjov. En helt ny sandkasse rykker ind samt et nyt sanseområde med dejligt blødt underlag og udfordringer til de mindste. Mens guldklumperne leger, kan mor og far nyde en cafe latte fra Restaurant Oasen og slappe af på en splinterny træterrasse.

Områdets isbutik får en kæmpe makeover og bliver dobbelt størrelse. Her vil de lækreste pandekager blandt andet stå på menuen. Parken får altså et helt nyt område, som det er håbet at de mindste og deres forældre vil elske!

 

Danmarks største rutsjebane

Glæd dig til at besøge Fårup Sommerland i år, hvor Danmarks største, hurtigste og højeste rutsjebane har rejst sig fra Fårups skovbund. Fønix stiger 40 meter op mod himlen - og breder sig smukt ud i skoven - på Danmarks længste loop-bane. Fønix er ubetinget den hurtigste fugl i alle danske skove med en topfart på 95 kilometer i timen! Fønix kan prøves af fartglade gæster helt ned til 120 cm.

Den nye rutsjebane Fønix havde præmiere sidste år og har på én enkelt sæson vundet 4 priser!

  • Europas bedste rutsjebane
  • Europas bedste nye rutsjebane
  • European top new attraction
  • FKF-Award i kategorien Roller Coaster

Fakta om Fønix:

  • 40 m. høj
  • Topfart 95 km/t
  • 905 m lang
  • Verdens første stall loop.
  • 9,2 sek. airtime.
  • G-påvirkning -1,1 - +4,1

 

Danmarks største vandland

I Fårup finder man også Danmarks største Aquapark, hvor hele familien kan boltre sig i de vilde bølger i Bølgebassinet, der er opvarmet til 27 grader. Du kan også suse om kap på Surfhill eller køre sammen i kæmpe baderingene i Vandslangen. Man kan også prøve Vandkanonen, som er verdens første udendørs vandrutsjebane med frit fald og to loops.

Når vandpjaskeriet er ovre, og håret er tørret, kan man få taget fusen på sanserne i 4D-biografen eller dase i skyggen af træerne og trylle ved det store grill-selv område, hvor Napoleon grillerne står klar – helt gratis. I Fårup sommerlands restauranter kan hele familien finde sine livretter – både i lækre buffetrestauranter og i parkens mange andre spisesteder. Er man til økologi, kan man prøve det 100 % økologiske spisested, Skovens Pasta – Økologisk Spisested.

 

Bo midt i Danmarks sjoveste skov

Hvem drømmer ikke om, at vågne op lige midt i parken med en fantastisk udsigt over søen, Orkanen og Falken – klar til dejlige oplevelser? Fårup Sommerlands eget hotel - Hotel Fårup - er et 4-stjernet familiehotel tematiseret i ægte fårupsk skovstemning, som ligger op til hygge, leg og afslapning for hele familien.  Er man ”blot” gæst i parken, er man mere end velkommen til at slå et smut forbi hotellet og opleve den hyggelige og rolige atmosfære. Hotellets restaurant er naturligvis åben for både park- og hotelgæster.

 

Høstfest & Lysfald i efterårsferien

Til efteråret inviterer Fårup Sommerland til stemningsfulde begivenheder. Om dagen kan du opleve Danmarks hyggeligste Høstfest med masser aktiviteter for hele familien. Dyst blandt andet mod hele familien i knoldselleri-bowling, græskar-kryds og bolle eller gå på opdagelse i den store halmballe-labyrint. 

Når solen går ned, så bryder lyset frem til Lysfald med tusindvis af funklende lamper. Det overordnede tema er årstidernes magiske skiften, og efter en sanserejse gennem årstiderne slutter oplevelsen med årets skiften–nytår-og Lysfald vil fortolke en nytårsfest i lys og lyd! Skoven, forlystelserne og Fårup vil lyse, som du aldrig har set det før!

Du kan opleve Høstfest og Lysfald i weekenden den 6.-8. oktober og i hele efterårsferien fra den 13.-22. oktober, og de har åbent helt til 21:30. 

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Jammerbugten info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Jammerbugten