Fiskerne, Solveig Moa

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-fiskerne-solveig-moa-visitlangeland-4

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-fiskerne-solveig-moa-visitlangeland-1

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-fiskerne-solveig-moa-visitlangeland-2

Fiskere

 • Kunstner: Solveig Moa
 • Opført: 2009

Fiskeriets Hus

Siden 2015 har frivillige kræfter lagt tusindvis af timer i at skabe og formidle den lokale historie om fiskeriet i Bagenkop her i Fiskeriets Hus. Byen havde i 1960’erne Danmarks 5. største fiskeflåde med egen filetfabrik. I dag har erhvervsfiskeriet dog svære kår på Langeland.

Om værket

Blandt gamle fiskerhytter, en kahyt fra en fiskekutter og historier om fiskeriet i Bagenkop findes en række portrætter af byens fiskere, malet af den lokale kunstner Solveig Moa. Værkernes størrelsesforhold er 1:1 med virkeligheden – på nær Susanne, byens eneste kvindelige fisker, som er malet lidt større end hun reelt er for ikke at forsvinde blandt portrætterne af sine mandlige kollegaer. Malerierne blev første gang præsenteret på en udstilling i Bagenkop Kunsthal/Galleri Langeland og er senere blevet købt af Fiskeriets Hus.

Moa ønskede at afbilde de sidste erhvervsdrivende fiskere i Bagenkop og til hendes overraskelse var der hele 18. To af portrætterne er dog solgt og derfor finder man kun 16 fiskere i Fiskeriets Hus.

Samtaler om kunsten

Gå en tur på havnen i Bagenkop og se om du kan genkende fiskerne fra billederne.
Tal evt. om hvordan virkeligheden adskiller sig fra skildringen af fiskerne på Solveig Moas værker.

Om Solveig Moa

Solveig Moa er født i 1961. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademis malerlinje i 1985-90. Hun har udstillet i både ind- og udland og er medlem af BKF.

Billedkunstner Solveig Moa interesserer sig for mennesker og særligt mennesker ved havet. Hendes værker er udstillet flere steder på Langeland. Læs mere om Solveig Moa.

 

Andre værker

Kommer du forbi biblioteket i Rudkøbing, kan du her finde Solveig Moas portræt af den langelandske forfatter Vagn Lundbye. Hvis du vil høre mere om portrættet og Vagn Lundbyes forfatterskab, kan du lytte til podcasten Litteratur i Landskabet: Vagn Lundbye.


Se også:

Malerierne af landskabet og fiskerbyen i Fiskeriet Hus er malet af Landskabsmaler Keld Nielsen.

 

Hoteller i nærheden af Fiskerne, Solveig Moa

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  45,13 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  53,11 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel 6400

  57,59 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,31 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Brobyværk Kro

  59,52 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  72,41 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  73,31 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Falster

  77,73 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Tornøes Hotel

  77,76 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  78,95 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro