Brobyværk Kro

4,6363636220961 af 5 stjerner

Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

Marsk Billesvej 15, 5672 Broby

Vis kort
Se kalender og priser: Brobyværk Kro
  • Fyn
  • Syddanmark
  • Dansk Kroferie
  • Weekendophold
  • Superpris
  • halvpension-tilbud
  • miniferie-tilbud
  • Aktiv Ferie og Golf

Favorit

Hotellets faciliteter

  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Lufthavn: 100 km
  • Tog: 17 km
  • Busstop: 100 m
  • Badestrand: 16 km
  • Fiskeri: 0 m
  • Golf: 12 km
  • 17 Værelser

Ophold og overnatninger påBrobyværk Kro

Odense Å lige i baghaven

Brobyværk Kro har århundredgamle traditioner for at beværte gæster og stille en god seng til rådighed. I forbindelse med ejerskifte i 2020 har både hovedhus og værelser fået en gennemgribende renovering med øje for at stedet skal emmer af autentisk Kro i nutidig udvikling. I dag står Kroen moderne og rummer alt hvad den rejsende har brug for – uden kompromis med ægte kroidyl.

Kroens 17 værelser er alle udstyret med eget bad og toilet, tv, internet, skrivebordsplads, køleskab, kaffe/te maskine og garderobe. Desuden er der fri parkering og alle ophold inkluderer morgenmad. 8 værelser har den fortryllende udsigt fra sengen ned over Odense å. Kroen rummer desuden tre skønne selskabs- og mødelokaler, bar, tv-stue og a la carte restaurant.

Restauranten udlever passionen for det danske køkken. Med respekt for det traditionelle krokøkken vil vi tilføje et moderne tvist, mens retter inspireret af det franske brasseriekøkken serveres tilpas rustikt, til at det hører hjemme på en dansk kro. Råvarerne er friske og årstidsbestemte, med fokus på at handle både lokalt og kortrejst. Omvendt vil vinkortet sende dig rundt i hele verden.

Brobyværk Kro ligger, hvor den gamle landevej krydser Odense Å nogenlunde midtvejs mellem Odense, Faaborg og Assens. Den centrale beliggenhed er det perfekte mødested når man skal samles på tværs af landet. Men også det perfekte udgangspunkt for at opleve skønne Fyn; natur, byliv, havet og et væld af seværdigheder.

Landsbyen har faktisk navn efter et værk, for netop her i Broby - i tilknytning til herregården Brobygård - blev Danmarks første våbenfabrik oprettet i 1648. Her blev vandkraften i åen udnyttet til at drive en hammermølle. Vi ved f.eks., at Frederik 3. fik lavet et sværd på Brobyværk, som bærer hans navnetræk og valgsproget At sejre eller dø. Grundlæggelsen af værket har sikkert givet en del trafik, og Brobyværk Kro kan da også føre sin historie tilbage til 1645, altså omtrent samtidig med etableringen af våbenfabrikken. Små hundrede år senere, i 1732, fik Brobyværk Kro kongeligt privilegium.

Udsigten til Odense å, de nyistandsatte omgivelser og et passioneret køkkenet betyder, at Brobyværk Kro har udviklet sig fra i tidernes morgen at være en seng og måltid for de forbirejsende, til at Brobyværk Kro i dag er en oplevelse at rejse efter.

Hele kroholdet glæder sig til at skrive nye kapitler i Brobyværk Kros historie sammen med jer. Værter: Hele kroholdet.

Find vej

Marsk Billesvej 15
5672 Broby

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Brobyværk Kro

  • Foto: Faaborg Turistbureau

    De Japanske Haver

    5,11 km

    De Japanske Haver er en have-arkitektonisk perle, hvor 8 forskellige stilarter inden for den japanske havekultur opleves på nært hold på Fyn. De er anlagt efter unikke gamle japanske traditioner. Stilarterne er udsigts-, the-, skov-, vandre-, vand-, gård-, tempel- og meditationshaven. Her kan man nyde de formklippede buske og etageklippede træer, udsigter over flere søer, mange åløb. Find roen i meditationshuset.

    Haverne er tilsammen 7500 m2 og er anlagt med mere end 5000 træer og buske samt 18.800 bunddækkeplanter, og ca. 900 tons natursten. De vil med sine gangstier og mange haverum give den besøgende en intim og harmonisk oplevelse.

    I caféen kan man smage et udvalg af japansk inspirerede retter såsom sushi eller japanske "frikadeller". Der serveres også dansk mad men fælles er, at alle retter serveres efter japanske traditioner. Der serveres også boller, kager og lagkager. Caféen har åbent til kl. 17.

    Butikken er fyldt med eksklusive varer, importeret direkte fra Japan, såsom porcelæn, glas, tekander og ikabane. Her findes gaveartikler i alle prisklasser. Butikken har også et lille eksklusivt plantesalg af bonsai og nogen af havens særlige planter, samt værktøj til havebrug og bonsai.

    Haverne indeholder desuden en samling af Rhododendron arter og Iris. Buske og træer vil fremstå med en harmonisk blomstring gennem hele sæsonen. De hårdføre Camellia, kirsebærtræer, Rhododendron, Hotensia og Azalea, samt mange andre planter blomstrer fra maj til september.

    Læs mere : De Japanske Haver
  • Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

    Porten i Sarup's Sommergalleri

    11,26 km

    I den lille landsby Sarup på Vestfyn, ligger den gamle gård fra 1826 "Enggaard". I en længe ud mod vejen har man indrettet et rum til forskellige events kaldet Porten i Sarup - deriblandt et sommergalleri, som har åbent i sommermånederne. Tidspunkter kan ses her: - se www.portenisarup.dk

    Galleriet har hvert år skiftende kunstnere repræsenteret. Det er muligt at købe sig til en kop kaffe og hjemmelavet is.

    Læs mere : Porten i Sarup's Sommergalleri
  • Foto: Fotograf Andreas Schnalke

    Skoda Museum

    12,61 km

    Museets samling spænder vidt. Lige fra den første masseproducerede Škoda 420 Popular fra 1937 til Skoda Felicia fra 1996 som var den første bil i samarbejde med VW.

    Alle bilerne på museet er et resultat af entusiasters kærlighed til mærket Škoda. Bilerne har været i privateje igennem generationer, er bygget op helt fra bunden og sidst men ikke mindst, så er alle biler en del af en helt utrolig historie uden sidestykke.

    Entré: 
    Voksne (fra 13 år): kr. 55,00
    Fællesbillet med Hørvævsmuseet: kr. 115,00
    Grupper min. 10 personer: kr. 50,00 per person
    Fællesbillet ved grupper: kr. 105,00 per person 
    Børn under 13 år gratis adgang

    Åbningstider
    Maj og september (weekends & helligdage): 13:00 - 17:00 

    Juni, juli og august 
    Tirsdag - søndag: 13:00 - 17:00 

    Efterårsferien
    Åbent alle dage fra lørdag i uge 41 til og med søndag i uge 42: 13:00 - 17:00.

    Vi har åbent for grupper hele året (efter aftale). 

    Handicapvenligt.

    For yderligere information kontakt venligst Skoda Museet.

    Læs mere : Skoda Museum
  • Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

    Fuglepark - Danmarks Fugle Zoo

    12,81 km

    Danmarks Fugle Zoo med sine 5 ha. ægte fynsk natur, og 800 fugle fra hele verden, er dermed en af Skandinaviens største speciel zoos` med fugle og fjerkræ. På den 2 km. lange handikapvenlige rundtur, vil der være mulighed for, at få sat sin viden om fugle på prøve, eller få slappet totalt af i den smukke idyl som fugle zoo råder over. Hele vejen rundt er der en god orienterende skiltning med mange nyttige informationer. I kiosken kan der købes små opgavesæt til børnene eller en tjek liste til de voksne, så alle får set det hele og netop det de kom for. Af fuglegrupper kan nævnes Papegøjer, Svømmefugle, Strudse, Fasaner, Ugler, Høns, og Påfugle.

    I Baby Zoo kan alle se og opleve historien ”Fra æg til Kylling” eller måske finde den rigtige forklaring på ”Hvem kom først – Hønen eller Ægget”?

    Rundt i parken er der en samling af gamle danske landbrugsredskaber, og de er smidt hist og her, som man altid har gjort her ude på landet. Rundt i parken er der rig mulighed for at spise den medbragte madkurv, eller anvende en af de 3 store grill steder.

    Legepladsen som rundturen slutter med, er en lille udfordrende oase for mange børn. En sjov lang svævebane, og udfordrende kravle og ruche rør, samt et område med klappedyr som kaniner og geder. På den store aktivitets plads vil der hele sæsonen igennem være forskellige arrangementer både fra scenen, men også på selve græsplænen. Husk vores motto ”Stedet hvor alt kan ske”

    Danmarks Fugle Zoo har også et lille Info Center med endnu flere gamle nostalgiske maskiner og værktøj fra livet på landet i gamle dage. Der kan også skaffes endnu flere oplevelser om alle andre seværdigheder i området lige omkring Fugle zoo. På første salen er der indrettet et stort konference lokale hvor der afholdes mange foredrag og orienterende møder med fugle som udgangspunkt. Det skal være helt klart, vi elsker at gøre det så godt som muligt for alle fugle i fangenskab. Konferencelokalet kan lejes af alle til møder eller et anderledes firmamøde.

    Papegøjecafeen står altid klar med frisklavet kaffe og hjemmebagt kringle, og mange gode gril retter. Cafeen kan også arrangere små fødselsdage eller mindre fester i lokalerne.

    Er man blevet træt, eller er det blevet sent, kan man leje en shelter at overnatte i ude på P. pladsen. Kommer man i en autocamper kan der ligeledes lejes en plads for natten.

    Hunde må ikke medbringes i selve fugle zoo; men man kan benytte en af vore gratis hundebokse (hunde P)

    Faciliteter:
    - Cafe
    - Mødelokaler
    - Legeplads
    - Handicapvenligt stisystem
    - Park
    - Sansehave 
    - Børneaktiviteter
    - Scene (100 sidepladser/300 ståpladser) 

    Priser:
    Børn under 3 år: Gratis
    Voksne: 100 kr.

    Åbningstider, priser samt de forskellige aktiviteter og arrangementer kan også ses på vores hjemmeside www.danmarksfuglezoo.dk

    Læs mere : Fuglepark - Danmarks Fugle Zoo
  • Foto: Faaborg Turistbureau

    Holstenshuus Slot

    14,61 km

    Holstenshuus Slotspark - Parken er en privat have med offentlig adgang hele året. Den er anlagt i 1753 som en rokokohave tegnet af G.D. Tschierske. Haven fremstår i dag som en romantisk have med væsentlige grundtræk fra det oprindelige anlæg. Entré betales i kasse ved indgang. Folder kan købes til 20 kr. Der kan bestilles guidede ture, (varighed 1½ time). Minimum 10 personer. Ingen adgang til selve slottet.

    Læs mere : Holstenshuus Slot
  • Foto: Ard Jongsma

    Øhavsmuseet i Faaborg

    15 km

    Mærk magien

    Naturen har altid været en central del af menneskets liv, men med industrialiseringen og urbaniseringen har vi i fjernet os mere og mere fra naturen. På Øhavsmuseet vil vi bringe dig tilbage til dine rødder. Med lyde, lysdesign, stemninger og spændende fortællinger bliver du ledt gennem 5 tidsaldre, hvor du vil opleve, hvordan mennesket til alle tider er blevet påvirket af naturen. Du vil blive testet og mærke naturens kraft på din egen krop. Når du bevæger dig gennem udstillingen på Øhavsmuseet, åbner der sig en magisk verden for dig. Du vil finde ind til dig selv og opdage, at du er del af noget større, hvor alt er forbundet.

    En museumsoplevelse om dig og naturen

    Øhavsmuseet er det første museum i Danmark, der sætter DIG i centrum. Ikke genstande og lange tekster. Besøger du Øhavsmuseet garanterer vi, at du får en masse oplevelser og erfarer, hvordan du, og måske også dine venner og din familie reagerer på naturens forskellige stimuli. Er vi heldige, vil du også lære nyt om stenalderen, Det Sydfynske Øhav eller om moseofringer i jernalderen. Men det er dig og din oplevelse af naturens påvirkning, der er og bliver vigtigst.

    Et børnespor til fortiden
    Et besøg på øhavsmuseet er en oplevelse i fællesskab, og derfor kan du glæde dig til oplevelser, som byder på udfordringer for alle aldre. Gennem hele udstillingen er der et hemmeligt "børnespor", så oplevelsen i børnehøjde bliver lige så stor som for voksne.

    Magien venter rundt om hjørnet
    Et besøg på Øhavsmuseet er også et besøg i Geopark Det Sydfynske Øhav, og derfor bliver du præsenteret for en masse udendørs oplevelser, som du kan udforske sammen med os eller på egen hånd.

    Husk din fjernbetjening til naturen
    På Øhavsmuseet betjener du selv udstillingen ved hjælp af en simpel “fjernbetjening” – en lydbaseret guide, hvor historier er indtalt af professionelle skuespillere. Du kan ikke opleve udstillingen uden denne guide. Den indgår i entrébilletten, og børn fra ca. 2 år kan bruge den. Det kan være en god idé at medbringe egne høretelefoner, hvis du let bliver forstyrret, eller hvis du let får ondt i armen.

    Øhavsmuseets butik og cafe
    Efter besøget i udstillingen kan I reflektere over oplevelsen over en kop friskbrygget Øhavskaf’ eller Øhavsvand og en lille snack i cafeen, hvor du også finder butikken med specialiteter og gode minder fra udstillingen.

    Det nye Øhavsmuseum bliver en realitet via støtte fra Finansloven, Nordea-fonden og Faaborg-Midtfyn kommune.

    Læs mere : Øhavsmuseet i Faaborg
  • Foto: Faaborg Turistbureau

    Faaborg By

    15,05 km

    Faaborg har idyl og atmosfære - Shopping Faaborg og Byliv
    Bynavnet Foburgh, som menes at betyde Rævens Borg, nævnes første gang i 1229, hvor Kong Valdemar Sejr forærede sin portugisiske svigerdatter, Prinsesse Eleonora, Faaborg som morgengave! Den gamle købstad har bibeholdt sine små hyggelige stræder og gader, som er en flot kulisse til det store og varierede udvalg af shoppingmuligheder, hvor det bestemt kan betale sig at gå på opdagelse i de mange specialbutikker. Lækkert kort og guide til byvandring i Faaborg!

    Atmosfære
    De mange restauranter, caféer, de omkringliggende huses arkitektur og skulpturen Ymerbrønden skaber en hyggelig atmosfære på torvet. I løbet af året afholdes der mange arrangementer med musik eller anden underholdning, og der opstår en nærmest sydlandsk stemning i den hyggelige købstad.

    Klokketårn, Byport og vægterne
    Klokketårnet, der er byens vartegn er et levn fra Skt. Nikolaj Kirke, der blev revet ned midt i 1500-tallet. Tårnets ældste dele er fra slutningen af århundredet før. Udsigten fra tårnet over byens røde tage, Svanninge Bakker samt det Sydfynske Øhav er fabelagtig, og det er en nydelse at lytte til tonerne fra Fyns største klokkespil der finder sted hver dag kl. 8, 12, 16 og 20.

    Følg med vægteren rundt i byen! Andre små indbydende FILM om Faaborg, havnen og den unikke natur!

    Et besøg i Faaborg betyder også en tur med byens vægtere, deres rundgang starter fra Klokketårnet hver aften kl. 20 fra ultimo juni til ultimo august, hør vægtersangene og de spændende historier. Fra 1. juli til ultimo august kan du komme på byvanding med lokale ildsjæle og fortællere på hverdage kl. 11, fra Faaborg Turistbureau, det er gratis at følge med. Vesterport i Vestergade menes bygget omkring år 1400 og er den eneste bevarede af formentlig tre byporte i Faaborg. Der findes kun én tilsvarende middelaldeerlig byport i hele Danmark, nemlig i Stege på Møn.

    Læs mere : Faaborg By
  • Foto: Faaborg Turistbureau

    Faaborg Miniby værksted og udstilling

    15,04 km

    Kom og få en sjov, spændende og lærerig oplevelse. 

    Faaborg Miniby er en historisk og størrelsesmæssig korrekt 1:10 repræsentation af Faaborg, som byen så ud i 1890. Se de mere end 150 huse der er bygget efter originale arkitekttegninger, med originale bygningsmaterialer og håndværksmæssige byggemetoder og det ned til allermindste detalje. Se hvordan husene bliver bygget og hør om husenes og dets beboeres historie.

    Kirkebyggeriet står nu færdigt. Nyd madkurven på vores overdækkede terrasse eller ved et af vore borde på pladsen. Hunden er også velkommen. Husk vi har handicapvenligt toilet og
    adgangsstier.

    14. - 22. oktober 2023: Efterårsferie i Minibyen

    17 - 19 oktober og 21. oktober 2023: medbyggerdage for børn og barnlige sjæle

    22. oktober kl. 13.00 indvies Faaborg Kirke/Helligåndskirken i Faaborg Miniby efter otte års byggeri

     

     

    Læs mere : Faaborg Miniby værksted og udstilling
  • Foto: 24Copenhagen

    Odense ZOO - det er helt vildt

    18,02 km

    En have for hele familien
    Odense ZOO er en zoologisk have for hele familien – der er både noget for de store og for de små. Når I besøger den zoologiske have, får I både en hyggelig og lærerig dag fyldt med nye indtryk og sjove lege. Mens de mindste leger, kan de voksne nyde lækker mad eller en god kop kaffe i haven. Bagefter kan I fortsætte den hyggelige tur rundt i resten af haven, som byder på mange forskellige oplevelser og mange forskellige dyr.

    Oplev alle de vilde dyr
    I Odense ZOO findes der mange forskellige dyr, både dem I kender, men også de helt eksotiske. I den zoologiske have kan I nemlig opleve alt fra sibiriske tigere til eksotiske fugle og til søkøerne under vandet. Når I møder dyrene rundt omkring i haven, vil I opleve en helt unik atmosfære og kulisse, som passer perfekt til de dyr I ser og lærer om – lige fra det tropiske Sydamerika til den antarktiske kulde. I kan også møde de vilde zebraer og giraffer på savannen og skildpadderne i Darwins Hus. Der er mange slags dyr i Odense ZOO, lige fra de helt farlige og vilde til de mindre og bløde dyr.

    Helt tæt på
    I har mange muligheder for at komme helt tæt på de mange dyr når I besøger Odense ZOO. Blandt andet kan I håndfodre de store giraffer, og i sommerferien kan I komme med ud på lemurernes ø, hvor I her også kan være med til at fodre halvaberne. Der er også altid mulighed for at se med, når dyrepasserne træner og fodrer alle de andre dyr i Odense ZOO. Der er dermed rig mulighed for både at lytte, se og lære når I besøger den zoologiske have, hvor der samtidig er en helt speciel og hyggelig atmosfære.

    Til tops i trækronerne
    Når I besøger Odense ZOO, har I en eventyrlig mulighed for at komme op i Bøgetoppen. Turen i Bøgetoppen foregår oppe mellem trækronerne i den smukke bøgeskov som ligger i blandt andet Odense ZOO. Oppe i trækronerne er der ni forskellige platforme, som er knyttet sammen af hængebroer. Her vil I komme op i en højde fra seks til 12 meter over jorden! En sjov oplevelse for hele familien, når I tager den 250 meter lange trævandring, som byder på en smuk udsigt og måske endda udfordringer. På turen kan I teste jeres paratviden om den danske natur gennem en digital quiz. Her kan du måske blive klogere eller slå familien i hvem der ved mest om de dyr og insekter, der bor i bøgeskovens trækroner eller skovbunden under Bøgetoppen.

    Det bedste af det hele er, at Odense ZOO har åbent året rundt, så tag familien med, og få en oplevelse I sent vil glemme.

    Priser og billetter

    Åbningstider

    Læs mere : Odense ZOO - det er helt vildt
  • Foto: Johan Joensen

    Kongens Have - centralt i Odense

    20,51 km

    Kongens Have blev anlagt som barokhave i 1720'erne efter plan af arkitekt Johann Cornelius Krieger. Der er naturligvis sket mange ændringer med haven siden da, bl.a. på grund af elmesyge, men dele af den gamle have kan stadig ses. Der findes i øvrigt en del skulpturer i haven, bl.a. Gottfred Eickhoffs Elskovskampen og Aksel Hansens rytterstatue af Christian IX.

    Specielt om sommeren bruges haven ofte som ramme om diverse kulturarrangementer i det fri som. f.eks. friluftskoncerter, teater og festivaler.

    Læs mere : Kongens Have - centralt i Odense