Brobyværk Kro

Gæsteanmeldelser
131 anmeldelser
Læs seneste anmeldelser

Brobyværk Kro

Gæsteanmeldelser
131 anmeldelser
Læs seneste anmeldelser

Sådan fungerer booking

Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at angive datoer og se udvalget af værelser.

Hyggelig kro på Fyn med Odense Å i baghaven

Brobyværk Kro har århundredgamle traditioner for at beværte gæster og stille en god seng til rådighed. I forbindelse med ejerskifte i 2020 har både hovedhus og værelser fået en gennemgribende renovering med øje for at stedet skal emmer af autentisk Kro i nutidig udvikling. I dag står Kroen moderne og rummer alt hvad den rejsende har brug for – uden kompromis med ægte kroidyl.

Kroens 17 værelser er alle udstyret med eget bad og toilet, tv, internet, skrivebordsplads, køleskab, kaffe/te maskine og garderobe. Desuden er der fri parkering og alle ophold inkluderer morgenmad. 8 værelser har den fortryllende udsigt fra sengen ned over Odense å. Kroen rummer desuden tre skønne selskabs- og mødelokaler, bar, tv-stue og a la carte restaurant.

Restauranten udlever passionen for det danske køkken. Med respekt for det traditionelle krokøkken vil vi tilføje et moderne tvist, mens retter inspireret af det franske brasseriekøkken serveres tilpas rustikt, til at det hører hjemme på en dansk kro. Råvarerne er friske og årstidsbestemte, med fokus på at handle både lokalt og kortrejst. Omvendt vil vinkortet sende dig rundt i hele verden.

 • Handicapvenligt
 • Gratis internet

 • Restaurant

 • Gratis parkering

 • Lufthavn: 100 km

 • Togstation: 17 km

 • Busstop: 100 m

 • Badestrand: 16 km

 • Fiskeri: 0 m

 • Golf: 12 km

 • 17 værelser

Odense Å lige i baghaven

Brobyværk Kro ligger, hvor den gamle landevej krydser Odense Å nogenlunde midtvejs mellem Odense, Faaborg og Assens. Den centrale beliggenhed er det perfekte mødested når man skal samles på tværs af landet. Men også det perfekte udgangspunkt for at opleve skønne Fyn; natur, byliv, havet og et væld af seværdigheder.

Landsbyen har faktisk navn efter et værk, for netop her i Broby - i tilknytning til herregården Brobygård - blev Danmarks første våbenfabrik oprettet i 1648. Her blev vandkraften i åen udnyttet til at drive en hammermølle. Vi ved f.eks., at Frederik 3. fik lavet et sværd på Brobyværk, som bærer hans navnetræk og valgsproget At sejre eller dø. Grundlæggelsen af værket har sikkert givet en del trafik, og Brobyværk Kro kan da også føre sin historie tilbage til 1645, altså omtrent samtidig med etableringen af våbenfabrikken. Små hundrede år senere, i 1732, fik Brobyværk Kro kongeligt privilegium.

Udsigten til Odense å, de nyistandsatte omgivelser og et passioneret køkkenet betyder, at Brobyværk Kro har udviklet sig fra i tidernes morgen at være en seng og måltid for de forbirejsende, til at Brobyværk Kro i dag er en oplevelse at rejse efter.

Hele kroholdet glæder sig til at skrive nye kapitler i Brobyværk Kros historie sammen med jer.

Se kalender og priser