Fornyelsesprojektet Fredericia Vold

Fornyelsesprojektet Fredericia Vold

7000 Fredericia

Foto: VisitFredericia

EBDarkitekter Danmarksport 1024x576

Foto: VisitFredericia

arkitektprojekt volden -billede 1 redigeret

Foto: VisitFredericia

12173-Erik Brandt Dam-fredericia vold - redigeret 2

Arkitektonisk helhedsplan for Fredericia Vold

Arkitektfirmaet Erik Brandt Dam Arkitekter vandt i 2017 arkitektkonkurrencen om et fornyelsesprojekt, som skal forskønne og helhedsplanlægge Fredericia Vold og fæstningsanlæg.

Fordi Fredericia Vold er fredet, er Statens Slots- og Kulturstyrelse derfor også involveret i renoveringsarbejdet.

Et sammenhængende voldanlæg

I dag er der seks passager gennem Volden men kun tre byporte. Både ved Kongens Port og Sjællandsgade/Prangervej mangler der en egentlig port, og her etableres derfor gangbroer over vejen, så fodgængere kan gå Volden rundt uden afbræk.

Fredericia Volds nye udtryk

Broerne får et moderne udtryk, og de skarpe linjer kommer til at stå i kontrast til Volden. Derved tydeliggøres de nye tilføjelser og understreges som nye. Samtidig er ønsket at opstramme og markere voldens linjer og opbygning.

Sidestykker, spunse og gangbroer skal laves i Cortenstål, og stålets rødbrune overflade er en essentiel del af planernes æstetiske udformning.

Projektet indeholder også en sti langs foden af voldens inderside samt planer for belysning, skiltning, beplantning, bænke og stier på volden.

Tidshorisont

Første etape af projektet forventes realiseret i 2020 og skal finansieres af de 35 mio., som A.P. Møller Fonden har doneret til formålet.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#fredericiavold #visitfredericia 

Hoteller i nærheden af Fornyelsesprojektet Fredericia Vold

 • Bov Kro

  6163,02 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Tønderhus

  6166,91 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Benniksgaard Hotel

  6169,43 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Abild Kro & Hotel

  6171,99 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Hotel 6400

  6175,39 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  6175,48 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Rode-Kro

  6187,72 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Agerskov Kro

  6191,6 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Falster

  6192,27 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  6192,35 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel