Gåtur til Marienlyst Slot og haver

Gå i historiens spor

Marienlyst Slot er en lille arkitektonisk perle, som med en enestående udsigt over Øresund ligger en kort gåtur fra Helsingør Bykerne og Kulturhavn.

Marienlyst Slot nås bedst ved et kort gåtur langs vandet gennem marinaen og langs stranden. Start turen fra Kulturhavnen og sæt retning mod Helsingør Nordhavn, som er byens store lystbådehavn. Her er der mulighed for at tanke op på frokost fx som take out på Røgeriet, kaffe og andre lækkerier. Turen fortsætter af Strandpromenaden gennem Nordhavn og videre langs Strandpromenaden ved Grønnehave Strand. Grønnehave Strand er Helsingørs bystrand, hvor der gennem hele sommeren er liv fra de mange aktiviteter på stranden, fra de lokale og fra de mange besøgende, der bor som nabo til stranden på Helsingør Camping eller Hotel Marienlyst.

Ved Strandpromenadens afslutning drejes op af Strandalléen og fortsættes over Nordre Strandvej til Slotsvej. Slotsvej er indgangen til Marienlyst Slot.

Marienlyst Slot  og haver er opført i 1588 af Frederik II, som også byggede Kronborg Slot. Som bygningen fremtræder i dag, er den opført i årene 1759-63 af den franske arkitekt, Nicolas-Henri Jardin i Louis Seize stil. Datidens kongelige brugte Marienlyst Slot som et lyst- og jagtslot, og det har fået navn efter Frederik V´s anden dronning, Juliane Marie. Slottet står overfor en omfattende indvendig renovering og kan derfor i øjeblikket kun opleves ved specielle arrangementer på slottet. Se mere om kommende arrangementer på https://www.marienlyst.nu/ .Haverne omkring slottet er åbne for offentligheden døgnet rundt og rummer flere spændende og skjulte oplevelser. Haven strækker sig fra slottet på kanten af kystbrinken og ca. 2 km. helt til bydelen Højstrup. Den romantiske have var i tiden berømmet for sin skønhed og de prægtige udsigter over Øresund til Sverige. H.C. Andersen besøgte haven i 1826 og har skrevet om sit besøg med stor begejstring.

I haven er der mulighed for at besøge Hamlets Grav bag slottet  og Ophelias Kilde, som ligger i haven for enden af Rakkerrenden. Begge monumenter har referencer til Shakespeares fortælling om Prins Hamlet, som foregår på Kronborg.

Opdateret af:
VisitCopenhagen info@visitcopenhagen.com
VisitCopenhagen

  • Gåtur til Marienlyst Slot og haver
  • Marienlyst Alle 32
    3000 Helsingør
  • Tlf. (+45)

Hoteller

i nærheden