Gejlå Bro

Gejlå Bro

Hærvejen 51, Gejlå

6330 Padborg

Foto: Mia Thrane

Gammel stenbro ved Gejlå

Foto: Mia Thrane

Gammel stenbro ved Gejlå

Foto: Destination Sønderjylland - Aabenraa

Gammel stenbro ved Gejlå

Gejlå Bro - Historisk bevaret bro på Hærvejen

På nordsiden af Bommerlund Plantage løber Gejl å. Når du bl.a. går på Hærvejen skal du krydse Gejlå Bro for at komme over til Plantagen. Tæt ved broen er der også en aflang parkeringsplads der løber langs et gammelt stendige. Her kan du nemt parkere og gå dig til rette, når du skal besøge området. 

Den smukke Gejlå Bro fører Hærvejen over åen. Stenbroen med dobbelt buer fra 1818, er én af kun en håndfuld bevarede broer på den gamle Oksevej. Broen er opført af Thomas Fries fra Flensborg og indviet 21. august 1818. Bygmesterens navn og årstal er indhugget i en af gelænderstenene. Nogle af de flade sten under broen, menes at være fra det vadested der lå her, før den første bro blev bygget. 

I dag er broen fredet sammen med det 18m lange stendige. 

Snyd ikke dig selv for en tur gennem Bommerlund Plantage, hvor du også kan besøge den smukke hede mose - Paradiset. Du kan være heldig at se råvildt og kommer du forbi i efteråret kan du finde både hindbær, tyttebær, blåbær og tranebær. Tæt på broen, ved parkeringspladsen, kan du også se mindestenen for Bommerlund Kro. En kro der blev kendt for sin snaps. Mindestenen er placeret der hvor kroen i sin tid lå. 

Gejlåbro ligger sydvest for Kliplev, lige nord for Bommerlund Plantage.

Hoteller i nærheden af Gejlå Bro

 • Bov Kro

  5,74 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Benniksgaard Hotel

  12,22 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Rode-Kro

  19,95 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel 6400

  28,92 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Agerskov Kro

  30,24 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Tønderhus

  31,85 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Abild Kro & Hotel

  33,26 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Gram Slot & Slotskroen

  48,81 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

  Læs mere : Gram Slot & Slotskroen
 • Tyrstrup Kro

  52,42 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  62,09 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference