Geopark: Faaborg købstad

Gå i historiens spor

De fleste af husene er fra det 18., 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede, men en af ​​middelalderportene, Vesterport, er stadig til at se. Klokketårnet tilhørte middelalderkirken, som blev revet ned. I stedet blev kirken i klostret, der ikke havde noget klokketårn, sat i tjeneste som bykirke.

Havnen har dybt vand og er godt beskyttet mod vinden, der kommer mest fra sydvest. Skibsbyggeri og skibsfart fra tidlige dage prægede byen, og havnen er stadig travl med både handel og fritidsaktiviteter. En af de gamle købmandsbygninger ved siden af ​​havnen er Den gamle Gaard. Den har en lille pavillon, hvor købmanden og hans familie kunne overskue havnen og sine egne skibe. Faaborg var den første by i øgruppen med skibe, der sejlede så langt væk som til Kina. Poul Kinafarers Gård  er et gammelt pakhus i Faaborg.

Ligesom Rudkøbing og Ærøskøbing var Faaborg længe en lille by med et indbyggertal i 1600- og 1700-tallet lige omkring 1.000 indbyggere. På grund af handel og en bred vifte af industrier blomstrede byen i det 19. århundrede, og befolkningen voksede til 4.218 i 1901.

Faaborg blev i forrige århundrede byen for en skole af unge malere, der valgte natur, landskab og livet på Fyn som motiv. I 1915 blev en nyklassicistisk bygning til deres malerier åbnet og fik navnet Faaborg Museum. Denne bygning og interiøret samt malerierne er en hjørnesten i dansk kunsthistorie.

Opdateret af:
VisitLangeland visit@langelandkommune.dk
VisitLangeland