Geopark: Valdemars Slot

Geopark: Valdemars Slot

Slotsalleen 100

5700 Svendborg

Foto: Knud Mortensen

Hovedbygningen på Valdemar Slot

Foto: Knud Mortensen

Udsigt fra hovedbygningen

Slottet ligger helt ned til havet, hvor hovedbygningen, de smukke fløje og pavillonen spejler sig og skaber et unikt herregårdslandskab. Denne store renæssancekonstruktion blev bygget af Christian IV i 1630'erne som erstatning for en gammel bakkeborg (Kærstrup). Terrænet ved kysten er forholdsvis fladt og stiger støt mod øens højeste punkt, Bregninge Kirkebakke på 73,75 m.o.h., kronet af Bregninge Kirke, der er berømt for sin storslåede udsigt.

Selvom militære hensyn stort set blev ignoreret, da slottet blev bygget, ligger det faktisk på spidsen af ​​en lav halvø og er derved beskyttet af vand på tre sider. Samtidig præsenterer Valdemars Slot en umiskendelig og dominerende position ved tilløbet til Svendborg Sund. Dette var en vigtig strategisk position på et tidspunkt, hvor søfart var langt hurtigere og vigtigere end landtrafik.

Bakkefortet Kærstrup er stadig synligt i terrænet 1,75 km sydvest for den nuværende borg. Kærstrup kan spores så langt tilbage som 1298, hvor det var en betydelig befæstning. I dag kan man kun se den fredede hovedvold, men på moderne højdekort kan man tydeligt se de øvrige volde, der er pløjet over: en frontvold, en gårdvold og en ekstra vold.

Hoteller i nærheden af Geopark: Valdemars Slot

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  25,14 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  34,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  43,18 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  47,47 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  48,7 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  51,03 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  55,33 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  57,13 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  63,23 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Benniksgaard Hotel

  72,26 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel