Himmelbjergtårnet

Gå i historiens spor

Lad sommerens udflugt gå til Himmelbjerget. Du kan vælge at sejle med turbådene fra havnene i Ry eller Silkeborg, eller du kan trave de 7 km. fra Ry til foden af Himmelbjerget gennem den flotte skov. På toppen af bakken knejser det imponerende Himmelbjergtårn. Fra tårnet er en pragtfuld udsigt over søer og skove.

Himmelbjergtårnet, der er 25 m. høj, er rejst som minde over kong Frederik d. 7, der den 5. juni 1849 gav det danske folk dets frie forfatning.

Tårnet, der er tegnet af arkitekt L.P. Fenger, bærer en frise med indskriften: 'Til minde om kongen - Frederik d. 7. - det danske folks ven - Grundlovens giver'.

Arbejdet med opførelsen blev påbegyndt 1874, og den 5. juni 1875 kunne tårnet 'afsløres'. Der manglede dog en del af udsmykningen, nemlig kongens portræt samt mindekransene, udført af billedhugger Ring. Disse udsmykninger blev afsløret ved en grundlovsfest i 1891. Siden da er intet ændret ved tårnets udseende.

Læs mere om de historiske begivenheder på Himmelbjerget her eller i folderen om Himmelbjerget.

Pris: 10 kr. pr. person. Billetter købes ved tårnet. Entreindtægten ved Himmelbjergtårnet anvendes til vedligeholdelse af området.
De angivne åbningstider for tårnet er cirka tider.

Find meget mere information om det smukke Søhøjland, om sejltider til rutebådene og om vandreruter på www.visitskanderborg.com

 

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus