Himmelbjergtårnet

Himmelbjergtårnet

Himmelbjergvej 22

8680 Ry

Foto: VisitAarhus

Himmelbjerget

Foto: VisitSkanderborg

Himmelbjerget-Udsigt---Gert-Skærlund-(33)

Foto: VisitSkanderborg

Tårn-Detalje---Bendt-Nielsen

Himmelbjergtårnet, der er 25 m. høj, er rejst som minde over kong Frederik den syvende, der den 5. juni 1849 gav det danske folk dets frie forfatning.

Tårnet, der er tegnet af arkitekt L.P. Fenger, bærer en frise med indskriften: 'Til minde om kongen - Frederik d. 7. - det danske folks ven - Grundlovens giver'.

Arbejdet med opførelsen blev påbegyndt 1874, og den 5. juni 1875 kunne tårnet 'afsløres'. Der manglede dog en del af udsmykningen, nemlig kongens portræt samt mindekransene, udført af billedhugger Ring. Disse udsmykninger blev afsløret ved en grundlovsfest i 1891. Siden da er intet ændret ved tårnets udseende.

Pris: 10 kr. pr. person. Billetter købes ved tårnet. Entreindtægten ved Himmelbjergtårnet anvendes til vedligeholdelse af området.

Se tårnets åbningstider her.

Du kan vælge at sejle med turbådene fra havnene i Ry eller Silkeborg, eller du kan trave de 7 km. fra Ry til foden af Himmelbjerget gennem den flotte skov.

Se, hvad andre deler på Instagram

#himmelbjerget #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Hoteller i nærheden af Himmelbjergtårnet

 • Låsby Kro

  9,83 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Nørre Vissing Kro

  10,45 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  12,22 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Skanderborghus

  17,36 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Kongensbro Kro

  21,68 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  23,78 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Jørgensens Hotel

  28,63 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  32,35 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Palads Hotel Viborg

  42,42 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Hedegaarden

  42,9 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden