Hirsholmene Kirke

Foto: Destination Nord

hirsholmene kirke 1_hirsholmene kirke

Foto: Destination NORD - Frederikshavn

hirsholmene kirke 2_hirsholmene kirke

Tidligere måtte holmboerne til Elling Kirke, men da det forekom, at børn døde uden dåb, og at lig kunne ligge i op til 5 uger, før de blev begravet, blev der oprettet et sognekald på øen.
Adelsmand Otto Skeel byggede kirken, som blev opført i bindingsværk med stolper af egetræ. Senere blev den dog grundmuret og våbenhuset blev tilføjet.
Umiddelbart er der ikke noget der vidner om, at det hvidkalkede bindingsværkshus er en kirke, da klokkestablen står midt på øen. Kun de gamle gravsten og jernkors fortæller om, hvad det er for et hus.

Skib og kor er bygget sammen uden nogen synlig adskillelse. Skibet er lavloftet med et solidt bjælkeloft.
Kirkerummet menes at have stået uændret siden kirkens opførelse.

Altertavlen stammer oprindeligt fra Flade Kirke og er en skabaltertavle fra omkring år 1500 med Nådefaderen flankeret af Sankt Laurentius og Sankt Catharina i midten og de 12 apostle fordelt i de to fløje på altertavlen.

Man mener at prædikestolen er lavet specielt til kirken, da dens ornamenter svarer til altertavlen i Elling kirke. Prædikestolen har snoede søjler i barokstil og er nu delvist forgyldt i ornamenteringen. I fyldningerne både foroven og forneden står der små skriftsteder.

Man mener at stolestaderne er lige så gamle, eller endda ældre end kirken. Man mener i hvert fald at de oprindeligt er fra Hundslund Klosterkirke (Dronninglund). De passer dog også så godt ind, at de måske er specielt fremstillet til kirken.


Nu hører Hirsholmene under Frederikshavn Sogn, og der afgår kirkebåd til gudstjeneste på øen nogle gange om året - fortrinsvis i sommerhalvåret.

Hoteller i nærheden af Hirsholmene Kirke

 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  7,32 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  7,48 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Lisboa

  9,61 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Aalbæk Badehotel

  17,42 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Phønix Hjørring

  38,31 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Kompas Hotel Aalborg

  64,08 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  105,89 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  106,03 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Gjerrild Kro

  110,27 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Purhus Kro

  114,1 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro