Hverrestrup Bakker

Hverrestrup Bakker

Hverrestrup Bakker

9620 Aalestrup

Foto: Destination Himmerland

Hverrestrup Bakkerr

Turen op til selve det fredede Hverrestrup Bakker går langs et markskel inden bakkerne kan bestiges og en storslået udsigt over egnen nydes. Hverrestrup Bakker ligger højt hævet over det omgivende landskab med ca 40 gravhøje og en bavnehøj som det højeste punkt med 75 meter over havet. Ca 30 ha af bakkekammen blev i 1934 fredet for at sikre det smukke lyngklædte landskab og dets forhistoriske værdier mod bebyggelse, men også offentlig adgang til værdierne. 

Området for Hverrestrup Bakker er en blanding af, hede, overdrev, løvskov og kær, det er med til give fine muligheder for mange slags planter og i de våde områder for mange slags dyr, f.eks. løgfrøer. 

Der er en rute ved Hverrestrup Bakker der er kaldt, Sporet ved Hverrestrup Bakker. På ruten går du Hverrestrup Bakker rundt og der er lidt forskelligt at se ruten rundt. 

Du kan se bautastenene, det er en indskriftløs mindesten, som kendes fra bronzealder og ældre jernalder og det er runestenenes forløber. 

Røverstuen er en skålformet fordybning og det er et dødishul fra istiden. Den slags huller er karakteristisk for området, der er et randmoræneområde, hvor landskabet er dannet i slutningen af den sidste istid. Navnet er efter landevejsrøvere, der holdt til der for flere hundrede år siden.

Hoteller i nærheden af Hverrestrup Bakker

 • St. Binderup Kro

  2,26 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  20,86 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  28,91 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Palads Hotel Viborg

  31,01 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  41,47 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Randers

  42,31 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Sallingsund Færgekro

  42,66 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Kompas Hotel Aalborg

  43,81 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Kongensbro Kro

  47,7 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Thisted

  57,75 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted