Hotel Pinenhus

Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

Pinen 3, 7870 Roslev

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Pinenhus
  • Nordjylland
  • Midtjylland
  • Mors
  • Dansk Kroferie
  • Badehotel
  • Weekendophold
  • Superpris
  • halvpension-tilbud
  • miniferie-tilbud
  • Gastronomi
  • Miniferie
  • Koncerter og events

Favorit

Hotellets faciliteter

  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 63 km
  • Tog: 25 km
  • Busstop: 1 km
  • Badestrand: 100 m
  • Golf: 6 km

Ophold og overnatninger påHotel Pinenhus

Nyd den smukke udsigt ved Limfjorden

Hotel Pinenhus ligger roligt og uforstyrret et stenkast fra Limfjorden med en smuk udsigt til Sallingsundbroen. På Hotel Pinenhus vil du opleve en høj service, engagement og omsorg for gæsterne, med det mål at lade alle gæster føle sig godt tilpas under hele opholdet. Der er en behagelig og hyggelig atmosfæren, uanset hvor på hotellet du befinder dig.

Beliggenheden er helt perfekt for oplevelser i Mors området. Tag f.eks. i Jesperhus Blomsterpark, der kun ligger 5 km fra hotellet. I kan også besøge Spøttrup Borg, der er den mest vellignende og velbevarede middelalderborg, man har i Danmark.

Dueholm Kloster, som i dag fungerer som et museum, er kun 10 km væk, men øen Fur kan også anbefales som udflugtsmål, hvor I efter en kort færgetur har tid til at opleve den lille ø i Limfjorden.

På hotellet findes der både syv superiorværelser med terrasse, en juniorsuite og to suiter, udover de almindelige værelser. De fleste værelser har fjordudsigt og ellers har alle værelser eget badeværelse, gratis Wi-Fi, skrivebord, lænestol og TV.

Der lægges stor vægt på at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, så du får det bedst mulige ophold. Derfor står personalet også klar til at hjælpe dig og sørge for, at du har det, du har behov for. Du kan desuden finde en hyggelig bar og en niveauopdelt panoramarestaurant, hvori der serveres lækre og velsmagende retter fra eget køkken.

I Fristedet kan du gå ned og spille pool, mens du nyder dine drikkevarer fra baren, som du gerne må tage med derned.

På hotellet er der et wellnessrum med spa. Nyd også en dejlig gåtur i de smukke naturomgivelser og dyp tæerne i vandet.

Ved det gamle færgeleje kan du desuden studerer mindesmærket for de to færger, der før i tiden var forbindelsesleddet mellem Mors og fastlandet, før Sallingsundbroen blev bygget.

Attraktioner i nærheden af Hotel Pinenhus

  • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

    Sallingsundbroen

    1,24 km

    Sallingsundbroen blev opført i 1978. Broen har incl. tilslutninger på land kostet 221 mill. kr. For alle disse penge har landsdelen fået en meget lang bro - i alt 1.730 m fordelt på 17 fag a 93 m og to fag i hver sin ende på hver 51 m. Vejbanens max. højde over sundet er på 30,5 m, og broen slutter i landsiderne i 25 m's højde over vandspejlet. Hele vejen over er brobanen 16 m bred med to fortove, to cykelstier og to kørebaner. Udvendigt er et kraftigt gelænder, der delvis er lukket under hensyntagen til nordvestenstormen i de anselige højder.

    Den frie gennemsejlingshøjde nedenunder brobanen er på 26 m mellem søjlerne 8-9 og 9-10, hvor dybden er 15 m. Materialeforbruget har været stor. Alene til underbygningen er der brugt 12.000 m3 beton, 1.700 tons armering og 900 tons såkaldt forspændingsarmering. Sallingsundbroen er forsynet med vindskærme af hensyn til trafiksikkerheden. Dette hindrer udsynet for turisten i personbil; men så kan det anbefales at parkere bilen på P-pladsen i Legind Bjerge og spadsere ud på broen.
    Hendes Majestæt Dronning Margrethe II indviede Sallingsundbroen tirsdag d. 30. maj 1978.

    Læs mere : Sallingsundbroen
  • Foto: Ruslan Merzlyakov

    Stjernespot - Sallingsund

    1,43 km

    Lige imellem Legind skov og Limfjorden finder du en stor rasteplads, der samtidig er velegnet til stjernekiggeri. Stedet passer perfekt til oplevelse af stjerneskud og Mælkevejen, hvis lyse søjle kan ses i den sydlige retning fra august til november. Og det er helt oplagt at være her, når årets kraftigste meteorsværm Perseiderne fylder nattehimlen med op mod 100 stjerneskud i timen!

    På rastepladsen er der borde og bænke til fri benyttelse, hvis man skal nyde en varm drik med den himmelske udsigt. Stedet er handikapvenligt.

    • Velegnet til oplevelse af: Mælkevejen, Meteorsværme, Måneopgang
    • Faciliteter: Borde, bænke
    • Parkering: Rasteplads under Sallingsundbroen

     

    Stjerneoplevelser ved Limfjorden

    Mørkeoplevelser i Limfjordslandet byder på en tidsrejse med milliarder af stjerner, ro for din sjæl og endda en masse uforglemmelige oplevelser af fascinerende nattehimmelfænomener. Du kan læse mere om Stjerneoplevelser ved Limfjorden her: Stjerneoplevelser ved Limfjorden

    Færdsel om natten

    Det er vores fælles ansvar at respektere naturomgivelser, især da mange dyrearter er aktive i nattimerne. Det er meget vigtigt, at man slukker lyset, når der ikke er behov for at bruge det. På den måde undgår man at genere sit nattesyn og andre i området. Vær altid opmærksom på, at du ikke efterlader noget andet end dit fodaftryk i naturen.

    Læs mere : Stjernespot - Sallingsund
  • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

    Glyngøre Kirke

    2,16 km

    Glyngøre kirke er Sallings yngste kirke. I 1884 fik Skive-Sallingbanen endestation i Glyngøre, hvorfra der gik færge til Nykøbing Mors. I løbet af et par årtier voksede der en større stationsby op på odden, og den nye by måtte selvfølgelig have sin egen kirke. Kirken, der er tegnet af arkitekt Charles Jensen, Brønderslev, blev indviet 13. april 1919.

    Før den tid var Glyngøre delt i Sæby og Nautrup sogne. Det var den daværende førstelærer Jens Mikkelsen, der var primus motor for, at Glyngøre skulle have sin egen kirke. Kirken er opført af mursten i samme format som middelalderens munkesten. Den består af kor med tresidet østafslutning, skib, tårn og våbenhus.

    Kirkens inventar er ganske enkelt. Altertavlen med motivet af den gode hyrde er malet af Peter Skovgaard, søn af Joakim Skovgaard. Den blev skænket af stiftsamtmand, kammerherre Howard Grøn, Viborg. Granitdøbefonten blev skænket af fru Villefranche, Hellerup.

    Til kirken hører en gammel og en ny kirkegård. I det nordvestlige hjørne af den gamle kirkegård ses et gravmæle efter fiskehandler Peder Pedersen og hans hustru Ane Margrethe. De havde, mange år før byggeriet blev en realitet, stillet en byggegrund til rådighed for et eventuelt kirkebyggeri. Fiskehandleren døde imidlertid flere år før kirken blev bygget, og han blev derfor begravet på Nautrup kirkegård. Kort efter, at kirken i Glyngøre var taget i brug, blev Peder Pedersens kiste i nattens mulm og mørke gravet op og flyttet til Glyngøre. Her er hans sidste hvilested nu fredet.

    Lidt nordvest for kirken står en mindesten over de lokale søfolk, der mistede livet på havet under anden verdenskrig.
    Den østre del af den nye kirkegård er indrettet som mindelund med sten fra kirkegårdenes sløjfede gravsteder.

    Kilde: De lokalhistoriske Arkiver i Salling, Fjends og på Fur

    Læs mere : Glyngøre Kirke
  • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

    Legind Bjerge

    2,3 km

    Legind-Højriis er et eventyrligt område, hvor naturen næsten veksler for hvert skridt. Næsten 900 ha er fredet, både af hensyn til naturen selv, men også af hensyn til dine muligheder som besøgende i området.

    Du kan opleve en enestående sammenhæng mellem den skønne Limfjord, de skovbevoksede gravhøjskronede bakkedrag og de åbne hedeklædte slugter med ældgamle huleveje.

    De første træer blev plantet i 1893 af byens spidser og stedet blev hurtigt et af morsingboernes mest yndede udflugtsmål med festplads og friluftsteater.

    Området har mange gode vandrestier og der er anlagt gode mountainbike spor og ruter. Disse findes der en specialbrochure over, som du kan få hos Morsø Turistbureau.

    Læs mere : Legind Bjerge
  • Foto: Glyngøre Vandpark

    Glyngøre Vandpark - Skandinaviens største vandlegeplads

    2,4 km

    I Glyngøre finder du Skandinaviens største vandlegeplads - omkring 50 meter fra Glyngøres kyst i Limfjorden. Komplet med bl.a. rutsjebane, hoppepude, trampolin, klatrevæg og balanceredskaber. Her kan alle komme ud og lege på vandet, der er et par meter dybt. Vandparken er gratis at besøge.

    Børn under 12 år skal have en voksen med. Man skal kunne svømme 400 meter, og brug af vandlegepladsen bør kun ske med samtidig brug af svømmevest eller redningsvest. Våddragter og redningsveste hentes mod depositum på kr. 300,- i Brugsen i Glyngøre.

    Vandparken er åben hele sommeren til udgangen af august.

     

    Læs mere : Glyngøre Vandpark - Skandinaviens største vandlegeplads
  • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

    Jesperhus Feriepark - blomsterpark

    3 km

    I Skandinaviens største Blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr.

    Midt i Parken ligger det tematiserede Piratland med masser af forlystelser og karruseller. Her kan i opleve Træls Trafik, Træls Minedrift, Rødspætte og Romkugles Skattejagt, Blækspruttens Øje, Krokodille Raceren, trampoliner og komme til at klappe de søde geder.

    Hele 6000 m2 er overdækket med JungleZoo, Dino’s Junglesti, 4D-biograf, Piratkroen og Hugoland.

    Mere information

    Du kan se åbningstider og priser på www.jesperhus.dk

    Entrebilletten kan laves om til sæsonkort mod en mérbetaling. Et Jesperhus sæsonkort giver bl.a. også gratis entre og rabatter til andre attraktioner m.m. Se hjemmesiden for yderligere information.

    Børn under 3 år: gratis.

    Læs mere : Jesperhus Feriepark - blomsterpark
  • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

    Nautrup Kirke

    3,22 km

    Nautrup kirke er en romansk kvaderstenskirke bestående af kor og skib.
    Tårnet og det halvrunde våbenhus er bygget i 1931 samtidig med, at kirken gennemgik en meget hårdhændet restaurering (ved arkitekt S. Vig Nielsen, Viborg). Her forsvandt stort set alle spor af oprindelige detaljer. Kirken skal tidligere have haft et tårn, men det var forsvundet før 1750.

    Alterbordet er af granit og har i et gemme indeholdt en blykapsel med relikvier. Selve altertavlen stammer fra 1600-tallets begyndelse, mens stafferingen er en smule yngre. Krucifikset i midterfeltet er fra 1931.

    Prædikestolen med de fire hjørnesøjler er samtidig med altertavlen. Dydemotiverne i arkadefelterne er dog yngre.

    På kirkens nordvæg hænger et epitafium i rokokostil over Alexander Basballe, der var præst i Nautrup, Sæby og Vile 1715-1737. Tavlen blev opsat af hans datter i 1755.

    Den lille malmlysekrone, der hænger i skibet, stammer fra 1700-tallet.

    I tårnets vestmur har man indmuret en romansk gravsten af granit med et indhugget kors.

    Kirkeklokken er antagelig fra første halvdel af 1200-tallet.

    I det sydvestre hjørne af kirkegården er der indrettet en slags mindelund med sten fra kirkegårdens nedlagte gravsteder. Af særlige sten kan blandt andet nævnes en stor natursten rejst over Maren og Jens Jensen Grove. Den blev rejst af en taknemmelig giver, som havde fået betalt sin uddannelse af Jens Jensen Grove.

    Kilde:
    De lokalhistoriske Arkiver i Salling, Fjends og på Fur

    Læs mere : Nautrup Kirke
  • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

    Legind Sø

    3,24 km

    Efter 65 år fik øen en af sine største søer tilbage i 1991. Legind Sø blev i 1991 genskabt som en 27 ha stor ferskvandssø. Søen og de tilgrænsende enge er blevet et vigtigt levested for de vilde planter og dyr på Mors, og søen har fået stor betydning for fuglelivet.

    Forår og efterår besøges området af mange ænder og vadefugle på træk.

    Læs mere : Legind Sø
  • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

    Sæby Kirke Skive

    3,64 km

    Sæby kirke er en lille, kullet romansk kvaderstenskirke bestående af kor og skib. Ved korets gavl står en klokkestabel, hvor der hænger to klokker. Kirkens nye klokke fra 1996 hænger side om side med dens gamle klokke fra 1400-tallet. Våbenhuset blev opført i 1951, hvor kirken gennemgik en restaurering. Ved samme lejlighed blev nogle af kirkens oprindelige romanske vinduer genåbnet. Begge de oprindelige portaler er bevaret, den nordre er dog tilmuret.

    Kirkerummet præges af en velproportioneret korbue med profilerede kragsten. Alterforsiden, med malerier af Kristus og Skt. Peder, er fra 1656. Altertavlen er også fra renæssancen, men maleriet, som er lavet af Ingolf Røjbæk, er opsat i 1952. Et ældre alterbillede (nadveren) hænger i kirken.

    Prædikestolen er fra 1593, men dens stil virker ældre, nemlig sengotisk.
    De to gotiske udskårne træfiguerr, Kristus og Skt Michael, er kommet tilbage til kirken i 1996 efter at have været i Nationalmuseets varetægt.

    Kilde:
    De lokalhistoriske Arkiver i Salling, Fjends og på Fur
    Læs mere : Sæby Kirke Skive
  • Foto: Museum Mors

    Dueholm Kloster

    5,74 km

    Udstillingerne på Dueholm Kloster finder man i fire af stedets smukke bygninger. Man køber sin billet i museumsbutikken, og herfra sendes man ind i den store fredede bygning, som blev etableret af Johanittermunkene. Siden kommer man rundt i de øvrige charmerende bygninger.

    Man kan gå på opdagelse i et hav af genstande og gode fortællinger fra Mors’ kulturhistorie. Blandt andet kan man opleve historien om Nykøbings udvikling, blive klogere på Dueholms historie som kloster og herregård, se spændende fund fra områdets oldtid, få fortællingen om søfart og fiskeri på og i Limfjorden omkring Mors, udforske et væld af fascinerende genstande fra øens historie, samt besøge spændende særudstillinger.   

    Kloster

    Dueholm Kloster blev grundlagt før 1371 af Johanniterordenen. Ordenen, der blev dannet i forbindelse med korstogene, oprettede klostre rundt om i Europa, for at tjene penge til at forsvare kristendommen i det Hellige Land. Især deres hospitalsvirksomhed var en indbringende kilde for ordenen. Dueholm Kloster var ordenens sjette kloster i Danmark.

    Ved reformationen i 1536 blev danske klostres gods inddraget af Kronen, heriblandt også Dueholm, som var blandt de sidste steder reformationen blev gennemført. Munkene fik lov til at blive boende på klostret, men det var strengt forbudt at optage nye medlemmer. Den sidste prior, Mester Jacob Jensen, døde i november 1559.

    Kongeligt Len

    Dueholm Kloster blev omdannet til kongeligt len og givet i pant til Niels Lange af Kong Christian III i 1539. Blandt en lensmands forpligtelser var indsamling af skat og at stille krigsfolk til rådighed for kongen. Han skulle også vedligeholde lenet, men Dueholms bygninger begyndte langsomt at gå i forfald. Det blev ikke bedre, da Dueholm blev besat af kejserlige tyske tropper i 1627, som brugte meget af hovedbygningens træværk som brændsel.

    Udbedring af skaderne hjalp meget lidt, da Dueholm igen blev besat i 1657, denne gang af svenskerne. Krigene var dyre for Kronen, der nu var nødt til at afhænde gods, heriblandt også Dueholm, til kreditorerne.

    Herregård

    Kronen solgte Dueholm i 1664 til Poul von Klingenberg, men de første mange år var godset præget af mange ejerskifter. I 1752 gik Dueholm en ny æra i møde, da godsets forvalter gennem tyve år, Anders Christensen Tøttrup, købte herregården. Det blev begyndelsen på en rolig periode for Dueholm, der blev udvidet og forbedret gennem fire generationer af Tøttrup-slægten.

    I 1845 var det dog slut, og resten af århundredet var godset igen præget af mange ejerskifter.  Jorden blev solgt fra og udstykket og i 1898 var der kun gårdspladsen, haven og en smule eng tilbage. Der var planer om at rive den gamle hovedbygning ned og udstykke det resterende område.

    Museum

    Morslands Historiske Museum, der var blevet oprettet i 1901, stod i 1908 og manglede lokaler til museets samlinger og udstillinger. Blikket faldt på Dueholm, og man gik straks i gang med at samle penge til at købe hovedbygningen. Det lykkes at få finansieret halvdelen af købssummen gennem finansloven, mens resten blev bevilget fra Nykøbing Kommune.

    24. oktober 1909 kunne museet for første gang slå dørene op for besøgende på Dueholm Kloster. I løbet af 1900-tallet erhvervede museet de omkringliggende bygninger, der i dag bruges til udstillinger. I 2015 skiftede museet navn til det mere moderne klingende Museum Mors.

    Dueholm Kloster er en del af Museum Mors.

    Når entre billetten er betalt kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Dansk Støberimuseum og Fossil- og Molermuseet.

    Museum Mors

    Dueholm Kloster er en afdeling af Museum Mors. Det er muligt at købe en fællesbillet. Hvis man køber en fællesbillet, kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Støberimuseet og Fossil- og Molermuseet
    Du kan læse mere mere på Dueholm Klosters hjemmeside.

    Læs mere : Dueholm Kloster
  • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

    Hama Safari Park

    6,63 km

    Besøg den lille hyggelige "park" hvor alle figurerne er lavet i perler.

    Fra ca. d. 01.05 til d. 15.10 er parken fyldt med eksotiske perledyr. I vinterhalvåret er der figurer som passer til sæsonen.

    Læs mere : Hama Safari Park
  • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

    Den røde sten

    11,55 km

    En stor rød klippe på Furs nordkyst.
     
    Den røde sten er en rustrød sandstensklippe, der står frem i strandkanten neden for klinten. Den røde sten er altid rød, fordi den vaskes ren af det salte vand, som yderligere forstærker jernindholdets rustprocesser i overfladen.
    Læs mere : Den røde sten