Kejserens nye klæder

Kejserens nye klæder

Brandts Passage 10

5000 Odense C

Foto: VisitOdense

Kjeld Moseholms skulptur Kejserens Nye Klæder i Brandts Passage

Keld Moseholms (1936 -) skulptur er inspireret af eventyret Kejserens nye klæder og du kan næsten høre den lille dreng råbe - Men han har jo ikke noget på - mens kejseren kigger sig selv i spejlet.

Skulpturen viser kejseren med sin krone og scepter, skrædderen og en repræsentant fra det kongelige hof, der alle kigger på kejserens nye klæder. Hvis du kigger grundigt på kejserens kropssprog kan du fornemme en smule frygt, da han ikke kan se stoffet og derfor tror at han er uegnet til at være kejser, hvis man skal tro de to svindlere, der har syet tøjet.

Skulpturen er lavet i bronze, på væggen er der placeret et spejl i rustfrit stål og det hele står på et tre trin højt stenfundament. Keld Moseholm er kendt for hans små, runde figurer, der ofte finder dem selv i en hjælpeløs situation hvor de kæmper mod natur eller magt. Det er ikke et tilfælde at kejseren har fået denne figur, da han kæmper med sin egen forfængelighed.

Fun fact: Skulpturen blev afsløret i 1988 som den første i en serie af H.C. Andersen inspirerede eventyrskulpturer.

Keld Moseholm er uddannet på det Fynske kunstakademi og på Kunstakademiet i København hvor han var i lære hos Gottfred Eickhoff. Siden 1980 har han skabt adskillige værker med de karakteristiske små, runde figurer. Blandingen af de umulige opgaver de små mænd kæmper med og det venlige, humoristiske og let satiriske udtryk har gjort dem meget populære.

Hoteller i nærheden af Kejserens nye klæder

 • Hotel Knudsens Gaard

  1,7 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  8,4 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  13,03 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  18,6 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  19,89 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  25,53 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  35,11 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  46,06 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  50,63 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  57,87 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro