Krudttårnet

Gå i historiens spor

Udbygningen med Krudttårnet skete efter den Skånske Krig 1676-1679. Tårnet lå oprindeligt 270 m længere øst på, men blev i 1970'erne flyttet p.g.a. værftsudvidelser.

Det 4.500 tons tunge tårn blev flyttet i ét stykke, afstivet med betonringe og ved hjælp af donkrafte blev det trukket og skubbet til sin nuværende placering, hvor det har stået siden 1975.

Under Store Nordiske Krig (1709-1720) var bygningen støttepunkt for den danske flåde.

 

Krudttårnet er nu et museum med krudt og kugler samt historien om Fladstrand og flådens historie. På øverste etage ses den særprægede tagkonstruktion foruden kanoner. I sommer perioden opbygges der på hele Krudttårns området en historisk by, hvor historier om Tordenskiold og Fladstrand (Frederikshavn), danner afsættet til sjove aktiviteter og leg for børn, samt inspiration og hygge for hele familien. Der købes et entré armbånd ved indgangen til “Tordenskiolds By” og det gælder til aktiviteter på pladsen, samt besøg inde i Krudttårnet. 

Året rundt tilbyder Krudttårnet kulturelle arrangementer af forskellig art, teaterkoncerter, spise events, samt foredrags dage og udstilling mm., ligesom Krudttårnet kan bestilles og danne rammen om eks. borgerlig vielse.

 

Sommersæson 2021 - “Tordenskiolds By”:

Åben hver dag fra 1. juli - 8. august kl. 11-15.

Pris for voksne kr. 75,-, børn kr. 50.-.

Du bydes i entréen velkommen af historisk klædt personale fra Støtteforeningen Tordenskioldsdage 1717, som kan fortælle om Krudttårnets historie, flytningen i 70´erne, samt den maritime historie havnen, flåden, Tordenskiold og Fladstrand (i dag Frederikshavn).

NYT 2021:

Hver dag lær og leg “På sporet af Tordenskiold”. En super spændende skattejagt på pladsen hvor man kan vinde en medalje hvis man løser opgaverne på togtet. Der er også mulighed for servering i Krudttårnet, på pladsen serverer de gamle fiskere “Tørrede Jyder” som er en lækker egn-specialitet. På 1. sal i Krudttårnet er der en udstilling om byens og havnens udvikling og Kl. 14.00 hver dag skydes der salut fra Krudttårnet. Sommerens program er stort og “Tordenskiolds By” ved Krudttårnet er en særlig stor oplevelse for børn.Opdateret af:
Destination NORD - Frederikshavn info@destination-nord.dk
Destination NORD - Frederikshavn