Kulturbroen i Aalborg

Foto: Patrick Bo Elkjær og Sofie Steensen Nielsen

Kulturbroen sommer 2019

Foto: Foto: Patrick Bo Elkjær og Sofie Steensen Nielsen

Cyklister på Kulturbroen

Foto: Foto: Patrick Bo Elkjær og Sofie Steensen Nielsen

Cyklist på Kulturbroen

Med åbning af den nye kulturbro i marts 2017 fik fodgængere og cyklister mulighed for at krydse Limfjorden via to broer. Kulturbroen er bygget på den eksisterende Jernbanebro og fastgjort på vestsiden og er 2 meter bred. Og her kan fodgængere og cyklister passere helt afskærmet fra togtrafik. Kulturbroen er med til at binde bydelene Aalborg Vest og Nørresundby tættere sammen og skabe endnu mere liv på begge havnefronter.

Den nye havnebro følger jernbanebroens op- og nedlukninger, der styres af personale i det hvide hus midt på broen. Jernbanebroen går op, når skibe skal passere, og det sker ofte. I sommersæsonen mere end én gang i timen. Og det er interessant at se, hvordan et stykke af den nye havnebro på hver sin side svinger ud, mens et element af den gamle jernbanebro altid glider op. Men det er intet imod at møde et tog midt ude på fjorden. Rystelserne fra jernbanebroen forplanter sig til gangbroen, og når toget kommer buldrende, forekommer det så tæt på, at man næsten kan række ud og røre det. Broen er den eneste af sin slags i Danmark, og ud over at den er et tiltrængt alternativ til Limfjordsbroen tættere på midtbyen, når man skal krydse Limfjorden på gåben eller to hjul, er den en god og gratis oplevelse for store og små.

Aalborgs egen kærlighedsbro

Kulturbroen er let genkendelig på sin røde farve og flot oplyst om aftenen. Måske er det den røde, varme farve kombineret med den afslappende oplevelse og skønne udsigt, som har givet broen tilnavnet kærlighedsbroen. Mange som har krydset fjorden via broen, har følt sig så godt tilpas, at det har sat gang i romantikken og tankerne er måske fløjet til kærlighedens by, Paris, og den kendte kærlighedsbro, Pont des Arts. På vores lokale kærlighedsbro har mange allerede ophængt sin personlige hængelås som manifestation.

Et nyt favoritsted og spektakulær udsigtspost

I modsætning til Limfjordsbroen, som ligger parallelt med kulturbroen, er fodgængere og cyklister på den røde bro her afskærmet fra trafik, og det er uden tvivl med til at kulturbroen er blevet taget godt imod - for mange er det blevet et favoritsted, hvor fjord og vand og den friske limfjordsluft kan nydes i en lille hverdagspause. Vand og lyden af vand har en magisk tiltrækningskraft på mange og Aalborg har med den nye kulturbro fået et særligt spot, hvor Limfjorden kan nydes. 

Broen er placeret midt i byen

Placeringen af broen er central i den midt-vestlige bydel og for mange har det betydet, at de nu kan skyde genvej fra A til B. For andre har det givet mulighed for valg – vil du fra sted til sted på en tæt trafikeret Limfjordsbro eller vil du hellere nyde en stille og rolig rute via Kulturbroen. 

Havnefronten i Aalborg Vest har for alvor fået vind i sejlene på det seneste, hvor både Vestre Fjordpark, Aalborg Streetfood - Køkkenfabrikken på den gamle Skudehavn og Kulturbroen har skabt fornyet opmærksomhed omkring den vestlige del af Danmarks flotteste havnefront. 

Læs mere om Kulturbroen i Aalborg...

Hoteller i nærheden af Kulturbroen i Aalborg

 • Kompas Hotel Aalborg

  1,99 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  42,17 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  44,8 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Amerika

  47,45 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Lisboa

  54,44 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  56,56 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  56,74 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Purhus Kro

  57,37 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Aalbæk Badehotel

  66,83 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Randers

  67,09 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers