Kunstnerisk rummelighed

Kunstnerisk rummelighed

Svenskgyden 1, Mårup

8305 Samsø

Foto: Jeanette Philipsen

Mårupgalleriet_2021_Fotograf_Jeanette_Philipsen_4

Foto: VisitSamsø

image1

Foto: VisitSamsø

IMG_3896

På hovedgaden i Mårup ligger et lille galleri. Galleriet er nemt at overse, men det vajende banner med teksten ”Udstilling” gør opmærksom på den lille perles tilstedeværelse.

Taknemmelig tilstedeværelse
Man mærker tydeligt formand og kunstner Gurli Hansens engagement, som hun stolt finder Mårup Galleriets allerførste gæstebog frem. ”Gruppen bag galleriet havde sin begyndelse i 1980. Dengang hed det ’Galleriet ved Postkassen’, og det var det første udstillingssted på Samsø,” fortæller hun og fortsætter: ”Galleriets første fernisering fandt sted juni samme år, hvor 12 medlemmer af gruppen udstillede deres værker for hele 300 besøgende”.

Galleriet, der i dag kendes under navnet ’Mårup Galleriet’, blev stiftet af brugsuddelerparret Lili og Hermann Kristensen, som havde en stor interesse i kunst. Parret købte den gamle brugsbygning, og sammen med lokale kunstnere fik de etableret ’Mårup Gruppen’, der i dag betragtes som den ældste kunstnersammenslutning på Samsø. ”I dag er bygningen ejet af bestyrelsen for Dagli’Brugsen i Mårup, som stiller lokalet til rådighed for Mårup Gruppen på meget favorable vilkår, og det er vi meget taknemmelige for,” fastslår Gurli.

Mageløs mangfoldighed
Sidste år kunne galleriet fejre 40-års jubilæum, og i de 41 år, der er gået, har galleriets lokale dannet ramme om utallige udstillinger. ”Det er både kunstmæssigt og menneskeligt et meget rummeligt galleri. Lige nu har vi f.eks. en udstilling, hvor 15 lokale kunstnere viser værker i bl.a. akvarel, akryl, stentøj, collage, skulptur m.m. Det er fantastisk at kunne samle så mange mennesker og stilarter i et lokale,” forklarer Gurli.

Galleriet har haft stor betydning for de lokale kunstnere på Samsø, forklarer Gurli: ”Galleriet har været med til at stimulere kunsten på Samsø, og har givet mange samske kunstnere mulighed for at udstille. Ens første galleriudstilling er en stor oplevelse, man husker tilbage på, og vi er glade for, at Mårup Galleriet er en del af disse minder”.

Hoteller i nærheden af Kunstnerisk rummelighed

 • Hotel Oasia Aarhus

  32,1 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Kaløvig Badehotel

  36 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Skanderborghus

  40,64 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  45,26 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Jørgensens Hotel

  45,8 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  48,69 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  52,37 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Munkebo Kro

  54,46 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  55,62 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  58,15 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord