Landsbyhistorie: Bagenkop Havn

Foto: Sylvester Jensen, Det Kgl. Bibliotek

Bagenkop havn, luftfoto

Foto: LOOP

Bagenkop havn

Foto: Sylvester Jensen, Det Kgl. Bibliotek

Bagenkop havn

Bagenkop Havn

Havnen er anlagt i 1500-tallet som et lille fiskerleje på en landtange, hvorfra byens fiskere benyttede strandsøen til fiskeri.

I 1853 blev Magleby Nor inddæmmet og fjordfiskeriet sluttede. I 1858 kunne fiskerne tage en ny havn i brug ved den sydlige udmunding af Magleby Nor. Byens fiskere brugte oprindelig strandsøen både til fiskeri og som havn. Da Magleby Nor blev inddæmmet i 1853, var det slut med fjordfiskeriet. Til gengæld kunne fiskerne tage en ny havn i brug i 1858.

I 1964 var havnen, efter flere udvidelser, Danmarks sjettestørste fiskerihavn. I dag er fiskekutterne blevet færre, men Bagenkop er fortsat Langelands største fiskerihavn. Besøg også Rasmus Klumps skib ”Mary”, hvor man kan fiske efter krabber.

 

Det gamle færgeleje

Fiskelejret åbnede i 1911 da Sydfynske Dampskibsselskab indsatte damperen ”Rut” i rute til Kiel. Den nye færgehavn stod færdig i 1965, og året efter åbnede det tredje store havnebassin. Færgen var en stor succes takket være det toldfrie salg ombord. I 1983 benyttede 441.949 passagerer ruten.
1. juli 1999 stoppede det toldfrie salg mellem EU-landende, hvilket medførte at den sidste færge til Kiel sejlede i 2002. I dag benyttes færgelejet til vandaktiviteter og stedet vil danne rammen om SHORES Langelands store anlægsprojekt “Springet”. På molen syd for færgelejet er udkigstårn og kunsthal.

Hoteller i nærheden af Landsbyhistorie: Bagenkop Havn

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  45,11 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  52,99 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel 6400

  57,66 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  59,48 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  72,35 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  73,4 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Falster

  77,61 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Tornøes Hotel

  77,67 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  78,86 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  79,19 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel