Langøre Kirke

Foto: Samsø Erhvervs- og Turistcenter

A4-5169

Langøre var indtil midten af det 20. århundrede et levende bysamfund af fiskere og søfolk. I 1925 lå indbyggertallet på ca. 80, mens der i dag bor omkring 13.

Lige så idyllisk landet omkring Stauns Fjord kan være en sommerdag, lige så barskt kan det være, når vinteren raser med storme og snefygning. Vejen til Nordby Kirke var lang og dårlig, og færden måtte ske til fods eller med hest og vogn. Det er derfor forståeligt, at ønsket om egen kirke opstod i begyndelsen af 1900-tallet, og i 1919 blev de første skridt taget til en kirkesag. Efter utallige indsamlinger samt Kirkeministeriets godkendelse og økonomiske støtte blev annekskirken i Langøre bygget og indviet den 13. september 1925.

Kirken kostede ca. kr. 26.000,- at opføre, hvilket svarer til omkring kr. 810.000 i dag.

De første 40 år oplystes kirken udelukkende af stearinlys, da der endnu ikke var elektricitet i Langøre. Først i 1965 fik kirken el. Man besluttede imidlertid kun at udskifte væglampetteme og bevarede de levende lys i de smukke loftskroner.

Langøre Kirke er Samsøs yngste og mindste kirke. Den har derfor ikke den historiske aura, som øens middelalderkirker ejer, hvor generation efter generation af Samsøs gamle slægter har været samlede i glæde og sorg. Men med rummets enkle renhed og intime nærhed er Langøre Kirke meget yndet som bryllups- og dåbskirke – også for udensogns og udenøs folk.

Hoteller i nærheden af Langøre Kirke

 • Hotel Oasia Aarhus

  37,2 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Kaløvig Badehotel

  40,48 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Skanderborghus

  45,44 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Jørgensens Hotel

  49,45 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  50,4 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Munkebo Kro

  51,67 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  52,31 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  53,76 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  57,47 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,16 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel