Lykkesholm Gods

Foto: Sylvest Jensen Luftfoto

Luftfoto Godset Lykkesholm på Sydlangeland

Foto: Postkort

Postkort fra Lykkesholm

Foto: Ariel/Dansk Luftfoto

Godset Lykkesholm 1989 på Sydlangeland

Lykkesholm ligger nordvest for landsbyen Tryggelev, hvor der i middelalderen fandtes en væbnergård. Hovedbygningen fra 1867 består af en enkeltfløjet bygning i gule mursten, tegltag og trappe i granitsten.

En stor del af den tidligere avlsgård er revet ned, men en stor lade fra år 1900 er bevaret.

Lykkesholms ejerhistorie

Lykkesholms første kendte ejer var Peder Mødeskal, som i 1478 lod godset og den nærliggende mølle arve til svigersønnen Hans Kortsen. Hans lod også sin søn - Mikkel Hansen Kortsen - overtage Lykkesholm, hvorefter en mere omfattende arvedeling end far-søn begyndte.  

Retten til de mange arvelodder nedarvet gennem generationer, førte fra 1547 til en årelang arvestrid om Lykkesholm.
I 1553 og igen i 1558 blev Jens Hvas fradømt sin del af godset, da Kortsen slægten kunne bevise, at de ejede 23 ud af de 24 dele som gården efterhånden var opdelt i. 

Gennem 1600-tallet var Lykkesholm ejet af slægten Pors, hvis datter Anne Rudbeksdatter Pors giftede sig med Mogens Eriksen Kaas. Herefter arvede Kaas-parrets søn Lykkesholm.

I 1749 opkøbte Frederik Ahlefeldt (Tranekær Slot) halvdelen af herregårdene Lykkesholm og den nærliggende Holmegaard. Efter seks år med retslige processer mod arvingerne købte Ahlefeldt den sidste halvdel af godset i 1755.

Frem til 1928 var Lykkesholm gods under stamhuset Ahlefeldt, med hovedsæde på Broløkke Herregård.
Stamhuset Ahlefeldt sikrede, at godset fremadrettet ikke blev delt mellem mange arvinger eller forsvandt ud af slægtens eje. Siden overgangen til fri ejendom, har Lykkesholm haft forskellige private ejere.

Offentligheden har ikke adgang til Lykkesholm.

Læs mere om Lykkesholms ejerhistorie, tjenestefolk, bygninger og kulturmiljø på danskeherregaarde.dk

Kilde: Dansk Center for Herregårdsforskning

Hoteller i nærheden af Lykkesholm Gods

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  42,19 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  49,17 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  55,59 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel 6400

  59,13 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  60,85 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  67,29 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  71,64 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  73,13 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Falster

  74,53 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Frederik VI's Hotel

  74,57 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel