Maskinrummet Skagen

Foto: Destination NORD - Frederikshavn

Skagen Maskinrummet 1 c Maskinrummet Skagen fb

Foto: Destination NORD - Frederikshavn

Skagen maskinrummet 2 c maskinrummet skagen fb

Foto: Destination NORD - Frederikshavn

Skagen maskinrummet 3 c maskinrummet Skagen

Maskinrummet byder alle aldre og alle køn hjerteligt velkommen - der tilbydes også gratis kaffe/te + WiFi ved køb af entré.

Oplev motor- og søfartshistorien helt tæt på

Samlingen består af over 350 motorer og over 1000 maritime-effekter. Du kan blandt andet opleve mekanik, teknik og motorer, som er blevet brugt til alverdens formål: skibsmotorer, stationære-motorer som er blevet brugt til landbruget og i industrien. Navnebræt, skibstegninger, malerier, litteratur og andre bevaringsværdige genstande.

Samlingen omfatter en stor del af de skandinaviske motorfabrikker, men man kan også opleve motorfabrikker fra udlandet, såsom “Fairbanks Morse” fra USA, “Deutz” fra Tyskland, “Stork & Hengelo” fra Holland og “Waterloo” fra Belgien. Nogle af motorerne er også importeret fra nogle af disse lande.

Opstart af motorer + informativt

Essensen af Maskinrummet ér at man kan få lov til at se og høre motorer blive opstartet, og samtidig blive oplyst omkring maskin- og søfartshistorien. Der vil være skiltning med oplysninger om de forskellige motorers egenskaber og virkemåde, samt med data på de fleste af motorerne.

Når man ankommer til Maskinrummet, da vil man blandt andet kunne opleve en Hundested-motor stå og tøffe udenfor ved indgangen. Den kører i hele åbningstiden. Derudover, så er der 13 motorer der er koblet op til at kunne startes indenfor.

Personalet ved Maskinrummet sørger for at der bliver opstartet motorer, besvaret spørgsmål, at de besøgende trives og får noget ud af deres besøg ved Maskinrummet.

Arrangementer for hele familien

På Maskinrummet bliver der afholdt arrangementer med forskellige temaer; der er blevet afholdt påsketræf, hvor der blev lejet hoppeborg til de små og opstillet til ølsmagning for de voksne.

Kristi Himmelfartsdag blev der afholdt Motortræf med åbent hus (fri entré), hvor man kunne tilmelde sig til at sælge stumper/grej eller fremvise nogle af sine egne motorer og køretøjer. Maskinrummet startede alt maskineriet op indenfor, og havde omkring 20 små stationære motorer til at køre udenfor.

Om sommeren kan der være lejet pølsevogn og SlushIce-maskine.

Arrangementerne/begivenheder og leje af udstyr vil komme løbende - så følg Maskinrummet på GoVisit-appen, deres Facebook-gruppe eller tjek deres hjemmeside ud for at blive opdateret på dette.

Afdelinger og donationer

Maskinrummet køber motorer i indlandet og i udlandet hos privatpersoner og ved andre samlinger. Dertil skal det dog nævnes, at mange besøgende kommer og donerer materialer/ting til samlingen; dette omfatter nogle få motorer, litteratur, tegninger/malerier, navneskilte, flaske- og modelskibe, værktøjer og udstyr/instrumenter.

Samlingen består af 4 afdelinger; én hal på 350 kvadratmeter, hvor du kan opleve opstart af 5 skibs- og 2 stationære-motorer, samt kan du opleve en masse værktøjer/udstyr, pyntegenstande på alle vægge i denne hal; navnebrætte, motorskilte og modelskibe.

Den næste afdeling er Jegindø-elværket som er blevet vakt til live igen. Her kan man blandt andet opleve 5 stationære motorer blive opstartet, hvor de 4 af dem har stået på Jegindø-elværket og leveret jævnstrøm til øen fra starten af 1920 til slutningen af 1960’erne, hvor vekselstrømmen virkelig fik sit indpas. Derudover kan man opleve flere motorer og 2 andre i denne afdeling.

Maskinrummet har også en flaske- og modelskibe samling, som består af over 300 flaske- og over 50 modelskibe. Her kan man også opleve motorer og pyntegenstande. Skipper Jensens Mindestue er et hyggeligt kammer med relativt fedt inventar; radio, store malerier, modelskibe, møbler der er designet med ror og pitch-blade.

Hoteller i nærheden af Maskinrummet Skagen

 • Aalbæk Badehotel

  16,76 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  30,81 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  31,12 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Lisboa

  33,23 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Phønix Hjørring

  45,52 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Kompas Hotel Aalborg

  83,93 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  125,52 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  128,44 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Gjerrild Kro

  136,04 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Purhus Kro

  137,14 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro