Max Henius Hytten

Foto: RebildPorten

Max Henius bålhytte - højre

Foto: RebildPorten

Max Henius bålhytte-brænde

Foto: RebildPorten

Max Henius hytten (billeder af Niels Larsen, RebildPortens ophavsret) (2)


Max Henius Hytten
ligger i læ for vinden på første parket i Rebild National Park med de fredede Rebild Bakker - ned ad trappen fra den store p-plads, et sving til venstre, og så ind bag en nogle træer.

Bålhytten er ottekantet og formet som en indiansk tipi. Taget er belagt med robinier tagspån, og hytten måler 8,5 meter i højden.

Faciliteter for alle

Inde i hytten finder man seks borde og tolv bænke med plads til ca. 48 personer. Der er to griller og brænde til fri afbenyttelse - man finder træ i brændeskuret ved bålhytten.

Uden for bålhytten befinder sig yderligere fem bord-bænkesæt.

Alle er velkomne til at bruge bålhytten, hvad enten du tænder bål eller blot sætter dig for at hvile eller spise din medbragte mad. Det er ikke muligt at reservere hytten.

Bålhytten stilles under publikums beskyttelse, og man skal derfor forlade den, som man finder den, og skal selv tage sit affald med, når man forlader stedet.

Bålhytten er opkaldt efter grundlæggeren Max Henius

I en alder af 22 udvandrede Max Henius fra Danmark og slog sig ned i Chicago, hvor han skabte sig en karriere inden for brygningsindustrien. Han stillede sig i spidsen for Dansk-Amerikansk selskab, og grundlagde Rebildselskabet.

En ambitiøs tanke, der ud over mange penge krævede handlekraft. Ved den første Rebildfest i 1912 overrakte han Christian X skødet på Nationalpark Rebild Bakker. Max Henius døde i Danmark i 1935.

Hytten er opført i 2018 og ejes af Rebild Kommune. Projektet er støttet af LAG Himmerland og Lokale- og Anlægsfonden.'

Find Max Henius Hytten på Rebild Bakker kortet, ved Dronningetrappen til Rebild Bakker. 
Parker ved Rebild og gå igennem indgangen til Rebild National Park, blot 100 meter efter skal du gå til venstre ned af Dronningetrappen. For enden af trappen skal du holde til venstre, hvor du kan se taget af hytten i skovbrynet.

Hoteller i nærheden af Max Henius Hytten

 • St. Binderup Kro

  21,17 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  21,87 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Kompas Hotel Aalborg

  24,71 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Purhus Kro

  32,06 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  42,99 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  50,07 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  60,24 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Pinenhus

  60,83 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  61,77 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  69,63 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro