Mindelunden i Rebild Bakker

Mindelunden i Rebild Bakker

Rebildvej 31

9520 Skørping

Foto: RebildPorten

William Howard Taf - buste

Foto: RebildPorten

Max Henius buste

Foto: RebildPorten

Skulptur - 'Familien'

Ved mindelunden i Rebild Bakker finder du buster og statuer til minde om udvandrer, betydningsfulde personer for område og ofre under 2. Verdenkrig. 

Til minde om udvandrerne: 

"Familien" som viser en af de mange familie som tog den lange tur over havet til USA. Derved symboliserer den de mange udvandrer, og udvandrende har siden haft stor betydning for Rebild Bakker, da området blev købt som et samlingssted for udvandrerne og deres danske familier og venner hjemme i Danmark. Læs mere om Familien her. 

Til minde om ofre under 2. verdenskrig: 

Flyverstenen i Rebild Bakker står venstre for indgangen til Rebild Nationalpark er en mindelund med tilknytning til besættelsen. Her står en mindesten for de 69 allierede flyvere, der mistede livet i 2. Verdenskrig under nedkastning af våben og sprængstof til danske frihedskæmpere. Læs mere om Flyverstenen i Rebild Bakker her. Du kan også læse om Flyverstenen i Torstedlund her. 

Buste Jens Toldstrup

Jens Toldstrup efterfulgte Flemming Juncker som leder af arbejdet med våbenmodtagelser i Jylland. Han var endvidere leder af modstandsbevægelsen i Nordjylland, Region 1, i årene 1944 – 1945. Jens Toldstrup døde i 1991, og i 2006 fik også han et mindesmærke.

Det fandtes naturligt at placere mindesmærket ved Flyverstenen. Den 5. maj 2006 blev busten afsløret af Jens Toldstrups datter, Tove Uth.

Kunstneren bag busten er den amerikanske billedhugger Dennis Smith, der også har udført busterne i Rebildselskabets mindelund.

Til minde om betydningsfulde personer: 

Buste Victor Borge

Victor Borge var et af de mennesker, der altid havde været en kær og tro gæst og taler, og derfor var det naturligt at han til Rebildfesten i 1999 blev udnævnt til ærespræsident. Egentlig var han ikke programsat til at underholde, men gjorde det – og endda så veloplagt, at man skulle tro at det var en ung mand der havde indtaget tribunen.

Victor Borge blev en ældre herre og da år 2000 gik på hæld – gik den berømte entertainer, komiker og pianist bort. Han blev 91 år. Dermed mistede Rebildselskabet en nær ven.

For at ære Victor Borge har billedhuggeren Dennis Smith lavet en smuk buste af ham. Busten blev afsløret den 4 juli 2001.

Buste Max Henius

Max Henius var ikke blandt stifterne af Dansk-Amerikansk Selskab, der havde som formål at ”skabe bedre forståelse og inderligere forbindelser mellem vore landsmænd i Danmark og i United States”. Han deltog dog i den stiftende generalforsamling i 1906, og ret hurtigt blev han valgt til præsident for selskabet.

Det var Dansk-Amerikansk Selskab, der samlede penge sammen til at opkøbe ”en jysk hedestrækning”, hvor dansk-amerikanere kunne afholde en årlig nationalfest. Som nævnt faldt valget på Rebild Bakker. Læs mere om Max Henius her. 

Buste William Howard Taft

USA’s 27. præsident William Howard Taft (15.09.1857 – 08.03.1930) – var præsident fra 1909 til 1913.

Som en af de mange Amerikanske præsidenter der efterfølgende har sendt lykønskninger og hilsner til deltagerne i de mange Rebildfester, var den nyvalgte præsident William Taft den første til at sende en hilsen til festdeltagerne i Rebildfesten. Hans hilsen blev læst op for de mange deltagere på mødet.

Han er senere blevet udnævnt til ærespræsident. Kunstneren Dennis Smith har skabt busten af præsidenten der står i Mindelunden og blev afsløret i forbindelse med Rebildfesten den 04. juli 2003.

 

 

Hoteller i nærheden af Mindelunden i Rebild Bakker

 • St. Binderup Kro

  21,19 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  21,99 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Kompas Hotel Aalborg

  24,6 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Purhus Kro

  32,19 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  43,12 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  50,15 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  60,35 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Pinenhus

  60,81 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  61,75 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  69,76 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro