Museum for Papirkunst

Gå i historiens spor

Du tænker måske ikke over det; men papiret er en stor del af vores hverdag. Vi møder det både i form af avispapir, brevpapir, bagepapir  - og så videre. Men papiret er meget mere end det: kunstformer som psaligrafi (altså papirklip), origami, decoupage og skulpturer tager alt sammen udgangspunkt i papir!

Papirkunst er ”slow art” og på Museum for Papirkunst er der derfor tid og ro til at du kan trække stikket og fordybe dig i værkerne og din egne kreative side. Netop eftertanke og fordybelse er mangelvarer i vores moderne hverdag. En hverdag, som er præget af rastløshed, hastværk og høje krav. Derfor sætter vi på Museum for Papirkunst en ære i at skabe et åndehul og et frirum, hvor ro og refleksion er i centrum. 

I museets permanente udstilling oplever I den verdenskendte psaligraf Bit Vejles mesterværker. Bit Vejle har de sidste 15 år udstillet i USA, Kina, England og hele Skandinavien. Bits kunst blev faktisk opdaget ved et tilfælde af en af Bit Vejles tidligere kollegaer som så de smukke papirklip, Bit faktisk gemte under sine gulvtæpper! Alle Bit Vejles værker fortæller unikke historier der er afspejlet i papiret. Kom og skab dine egne fortællinger og hør, hvad Bits klip egentligt lavede under gulvtæpperne…

På museet har vi skiftende særudstillinger hvert eneste år. Her oplever I papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk af højprofilerede danske og internationale kunstnere og designere – som alle arbejder med papir.

På Museum for Papirkunst er vi stolte og beærede over at vise et originalt H.C Andersen-klip, venligst udlånt af Odense Bys Museer. Det er jo 200 år siden, H.C. Andersen levede – så selvfølgelig er hans papirklip også virkeligt gamle og skrøbelige. Vi passer rigtigt godt på værket i en BOMBESIKKER montre.

Tag børn og børnebørn med på museet! Her er masser af sjov for alle vores gæster. Alle børn (og barnlige sjæle) får ved ankomst udleveret en aktivitetskuffert med spændende kreative (papir)opgaver der kan laves i vores værksted. I kufferten ligger der også en lup og en liste over symboler der gemmer sig i udstillingerne, så I på bedste detektiv-vis kan gå på opdagelse efter symbolerne.

I vores hyggelige cafe får I slukket kaffetørsten og tilfredsstillet den søde tand. Smag de lækreste håndlavede flødeboller fra Chokoladekurven i Thisted eller et stykker tærte. Den specialudvalgte kaffe kommer fra Nørre Snede Kafferisteri og vi har også te fra Østerlandsk Thehus, æblemost fra Nybro frugtplantage og mange forskellige gode øl fra Skagen Bryghus.

I den flotte Museumsbutik finder I smukke papirklipdesigns, håndlavet papir, legetøj, H.C. Andersen bøger, påklædningsdukker, porcelæn i højeste kvalitet med papirklipsdekor og meget andet. Her er rig mulighed for at købe gaver til ens nærmeste, eller sig selv, og vi hjælper gerne med at finde det helt rigtige!

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Jammerbugten info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Jammerbugten