Museum for Papirkunst

Foto: Poul Nymark

Familie ser på papirkunst

Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Museum for Papirkunst - Med saksen som pensel - Jacob Friis-Holm Nielsen

Foto: Museum for Papirkunst

Hands on Origami - Museum for Papirkunst

Museum for Papirkunst

Museum for Papirkunst er Nordens eneste specialmuseum for kunst, kunsthåndværk og design i papir. I kerneudstillingen møder du psaligraf Bit Vejles mesterværker, som har rejst jorden rundt. I museets øvrige gallerier oplever du særudstillinger af både nationale og internationale kunstnere, der viser papirets kunstneriske spændvidde.

Museum for Papirkunst har aktiviteter for hele familien. Du kan slippe din indre papirkunstner fri i værkstedet, udforske din pilotdrøm på Paper Plane Airport eller gå på opdagelse i udstillingerne med en aktivitetskuffert, som er forbudt for voksne og fyldt med sjove lege. Foruden at besøge museets udstillinger kan du nyde en kop frisktbrygget kaffe i caféen eller finde inspiration i museumsbutikken.

Med saksen som pensel

Permanent udstilling - Bit Vejle

I museets kerneudstilling møder du psaligraf Bit Vejles mesterværker, som har rejst jorden rundt. Bit Vejles mange imponerende værker er skabt med broderisaks, og rummer en verden af fortællinger med smukke motiver. Men hendes kunst er mere end blot kønne blomster og fugle. Hvert eneste papirklip har sin særlige historie at fortælle og inviterer beskueren til at reflektere og fortolke. Nogle rører ved alvorlige emner, mens andre hylder glæden ved de små ting.

Papirværkstedet

Foruden at besøge Museum for Papirkunsts udstillinger har du også mulighed for, på egen hånd at prøve kræfter med papirkunst. I museets papirværksted har vi alle materialer klar, du skal bare slippe fantasien løs: Der er både skabeloner men du kan også selv finde på. Her kan børn og voksne dyrke den skabertrang, der bor i os alle. Oplev det meningsfulde samvær på tværs af generationer. Vi inviterer jer til at udforske papirmaterialet og stimulere finmotorikken. Her kan du ikke klippe forkert - du klipper bare på din helt egen måde.

Forbudt for voksne!

Synes du, det kan være lidt kedeligt bare at kigge på kunst? Bare rolig! Det behøver du slet ikke på Museum for Papirkunst. Når du besøger museet, låner du en aktivitetskuffert, som er forbudt for voksne og fyldt med sjove og lærerige lege, der skifter med de aktuelle udstillinger. Kufferten indeholder også et boardingkort til Paper-Plane Airport, en lup, så du kan finde alle de sjove og mærkelige figurer, som Bit Vejle har klippet i sine værker og en skabelon, du kan bruge i Papirværkstedet til at klippe en Møllemand ligesom selveste H.C. Andersen! 

Læs mere om kunst i børnehøjde på Museum for Papirkunst.

Hoteller i nærheden af Museum for Papirkunst

 • Kompas Hotel Aalborg

  29,28 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Phønix Hjørring

  32,14 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • St. Binderup Kro

  56,75 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Lisboa

  57,36 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  58,91 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  58,94 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Aalbæk Badehotel

  61,19 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Thisted

  65,29 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Amerika

  69,52 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Sallingsund Færgekro

  72,82 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro