Vejle

Vejle

7100 Vejle

Foto: VisitVejle

Vejle Rådhus

Foto: Anders Sune Berg

Fjordenhus ved solnedgang

Foto: Mads Fjeldsø Christensen

Bølgen

Danmarks 9. største by oser af kultur og hygge, og atmosfæren er storbyagtig. I Vejle finder du en levende gågade med både kendte kæder og specialbutikker, charmerende sidegader og gårdmiljøer, overdækkede citycentre og stemningsfyldte caféer.

Vejle er kåret som Danmarks Flotteste Handelsby 2020-22 og har tidligere været kåret som Danmarks bedste, Danmarks hyggeligste og Danmarks mest servicemindede handelsby. Her får du en shoppingoplevelse af de helt store.

En slentretur gennem Vejle er fuld af arkitektoniske indtryk, som både viser byens rige fortid og dens dynamiske udvikling imod fremtiden. De ældste bygninger er Sct. Nicolai Kirke fra midten af 1200-tallet, mens Spinderihallerne, Den Smidtske Gård, Vejle Rådhus og Vindmøllen alle er fra 1800-tallet. Til Vejles nye spændende udtryk hører bl.a. havnefronten med promenade, boliger, kanaler, flydende kajakklub, lystbådehavn, restaurant og den futuristiske boligejendom, Bølgen.

VejleMuseerne indbyder til fordybelse. Kunstmuseet huser en unik samling af dansk og europæisk grafisk kunst, mens Kulturmuseet i Spinderihallerne er en spændende rejse i Vejles fortid. I science- og oplevelsescentret Økolariet kan børnene lære om natur, miljø, energi, klima, innovation og teknologi.

Vejle ligger i en bid af Danmarks smukkeste og mest varierede natur. Langs fjorden maler bøgeskove skråningerne grønne. I Nørreskoven kan du svinge dig i trætoppene i Gorilla Park Vejle og opleve dådyr og sikahjorte i Dyrehaven. Ved fjorden ligger den bynære strand, Albuen og Skyttehushaven med udsigt over den majestætiske Vejlefjordbro. I vådområdet, Kongens Kær, kan studere det rige fugleliv. Eller hvad med at prøve kræfter med Danmarks hårdeste cykelrute på Vejles bakker?

Aftenen kan f.eks. tilbringes på en af de mange restauranter, med en god film i Lido Biograferne, på det internationale Casino Munkebjerg eller med en musik- og teateroplevelse i Vejle Musikteater.

Hoteller i nærheden af Vejle

 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  0,76 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  3,5 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Vejlefjord

  14,42 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  18,22 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  25,28 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  26,45 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Jørgensens Hotel

  26,68 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Hedemarken

  36,44 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Tyrstrup Kro

  38,09 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  38,71 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro