Nordby - Fanø

Gå i historiens spor

Færgeruten til Fanø går fra Esbjerg til Nordby. Allerede på færgen får man det første indtryk af øen og af Nordby. En lille, hyggelig by, præget af de mange smukke huse fra 1800-tallet, og omgivet af en smuk natur.

Nærheden til naturen mærkes allerede på havnen. Fra havnepromenaden kan man sidde og nyde de mange vadefugle, og ofte ligger der sæler på den lille sandbanke  (Søjorden) 50 m fra havnen. 

Ved sammenligning med gamle fotografier kan man se, at mange små gader og veje ikke har ændret sig nævneværdigt i århundreder. Man må ikke snyde sig selv for den store oplevelse det er, at slentre rundt i de små krogede gader i Nordby.

I Nordby ligger Fanø Krogaard, der er en af Danmarks ældste kongelig privilegerede kroer - den daterer sig tilbage til 1664.

Nordby er også en moderne og levende by. Med sine 2.800 indbyggere er byen det handelsmæssige og administrative centrum på Fanø. Her ligger rådhus, skole, sundhedshus, bibliotek, sportshal, turistbureau og de fleste andre institutioner.

Mødet mellem traditionerne og de mange kunstnere, der har bosat sig på Fanø, giver et spændende og vidtfavnende kulturliv.

Desuden præsenterer caféerne og dansestederne jævnligt både kendte og nye musiknavne.

Der er udgivet en lille folder over de små gader og stier i Nordby - den kan downloades her

Opdateret af:
Vadehavskysten, Fanø info@vadehavskysten.dk
Vadehavskysten, Fanø

  • Nordby - Fanø

  • 6720 Fanø