Nysum Banen - Motorsport Nordjylland

Foto: RebildPorten

Nysum 2

Foto: RebildPorten

Nysum 1

Nysumbanen er en dansk racerbane beliggende mellem Nysum og Vebbestrup i Himmerland, ca. 12 km. nord for Hobro.
Banen, der drives af Motorsport Nordjylland, er udbygget flere gange og er 856 meter lang.
Nysum Banen har bl.a. været anvendt til Zulu Djævleræs og 5. Gear.

På Nysum Banen ved Motorsport Nordjylland kan du køre forskellige former for motorsport - blandt andet GoKart, Rally og Black Track RC (MRC).

Gokart på Nysum Banen
Kartsporten er der, hvor de fleste af verdens største racerkørere er begyndt at dyrke motorsport. Den sociale del af sporten, lugten, lyden, samværet og ikke mindst racing, er en dejlig sport som familien kan samles om og bruge tid sammen med hinanden.
I Danmark køres der løb i en række gokartklasser, og der er gokartbaner og klubber over hele landet. Sporten er for alle, uanset om du er ung eller gammel.

For at komme ud at køre gokart skal du være medlem af Motorsport Nordjylland eller en anden klub. I dit medlemsskab får du en grundlicens, som er din forsikring. Grundlicensen skal aktivt bestilles ved DASU. (Dansk Automobil Sports Union)
Når du er medlem og har en grundlicens skal du betale træningskontingent for at benytte Nysum Banen. Du kan betale for en hel sæson eller pr. gang.
Tjek mere for priser og mere information om Nysum Banen her:

Rally på Nysum Banen
Klubrally er begynderdisciplinen indenfor rallysporten og køres typisk på industriarealer og parkeringspladser med kegler som forhindringer. Kravene til udstyr er meget begrænsede. Fortsættelsen er minirally, hvor der som en forberedelse til "rally" køres hurtigere hastighedsprøver, men stadig på industriarealer, parkeringspladser og enkelte veje, dog uden ret mange kegler.

Dansk Automobil Sports Union og Dansk Metal har i samarbejde lavet en turnering i klubrally. Dels for at finde nye talenter, og dels for at fremme færdselssikkerheden. 

Næste trin på rallystigen hedder rally og køres hovedsageligt på afspærrede offentlige veje og lignende. 
Rally er inddelt i to discipliner: Rally og Danmarksmesterskabs-rally (DM), hvor kravene til deltagernes licens og bilernes sikkerhedsudstyr er meget forskellige fra kravene i klubrally.

Der arrangeres også show lignende rally, der afvikles som rundbaner, kaldet rallysprint.
Læs mere om hvordan du starter i rallysporten.

For at kunne deltage i motorsports arrangementer skal man have en licens. For at få en licens, skal man være medlem af en motorsportsklub. 
Du kan melde dig ind i MNJ på forsiden.
Licensen indeholder bl.a. en kollektiv ulykkes- og en regresforsikring
Læs mere om licensregler og mere informtion om Rally på Nysum Banen her:

Black Track RC (MRC)
I Black Track RC kører vi med fjernstyrede biler i størrelsesforhold 1:10, som køres på Black Track RCs tæppebane med indbyggende hop, så bilen flyver flere meter gennem luften og drabelige Dead-walls, hvor bilen styres op og ned ad ramper bygget op ad anlæggets skrænter.
En forrygende motorsport fyld med fart spænding og godt kammeratskab.
1:10 Off-road er en motorsport for alle aldre, som ikke stiller krav til eller belaster din fysik.
Black Track RC er den første bane af hvad vi ved af, der har et buet køretår, der gør at alle kan se hele banen uanset hvor mange man står deroppe.

Black Track RC er handicapvenligt, forstået på den måde at vi har ikke nogen trapper for at komme ind i vores klubhus, eller for at komme op i køretårnet. Derudover har vi handicapvenlige toiletfaciliteter
Du kan finde mere information om Black Track RC her:

Hvis du ønsker mere specifik information om hver disciplin kan du finde kontaktoplysninger til personalet på Nysum Banen her, der står klar til at hjælpe og guide dig godt på vej.

Hoteller i nærheden af Nysum Banen - Motorsport Nordjylland

 • Hotel Amerika

  12,1 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • St. Binderup Kro

  14,35 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Purhus Kro

  22,51 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  34,87 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Kompas Hotel Aalborg

  35,94 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Palads Hotel Viborg

  38,97 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  49,22 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Pinenhus

  55,83 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  56,97 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  60,23 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro