Området Boller og Bjerrelide

Området Boller og Bjerrelide

8700 Horsens

Foto: Hanne Nielsen

Gamle egetræer i Boller Nederskov ved Horsens

Foto: Hanne Nielsen

Mølledammen ved Boller Vandmølle i Klokkedal Skov

Foto: Hanne Nielsen

Far og datter sidder ved mølledammen ved Boller Vandmølle i Klokkedal Skov ved Horsens

Skov og bakker syd for Horsens Fjord

Er du vild med gode naturoplevelser, så und dig selv at tage på tur i området ved Boller og Bjerrelide. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket. Følg stiruterne i området til fods eller på cykel eller følg din egen rute gennem området. Uanset, vil du møde spændende skove og seværdigheder, hvor du går. Følg tekstlinks for yderligere information eller følg det digitale kort på din smartphone. 

 

Boller Nederskov – Slotspark og badebro

Boller Nederskov ligger umiddelbart syd for fjorden. Det er et populært udflugtsmål for lokale på grund af den flotte slotspark ved Boller Slot. Skoven går helt ned til vandkanten, hvor der er en fin, nyanlagt badebro, som kan benyttes af alle. En skiltet rundtur i skoven på 3,2 kilometer er markeret med gule pile og prikker. Ruten er et sideforløb til den populære vandrerute, Fjordminoen, som ligeledes fører gennem skoven. Planetstien på 3 kilometer forbinder skoven med Horsens by.

 

Klokkedal

Klokkedal er en aflang skov gennem en smeltevandsdal, ganske kort vej syd for Boller Nederskov. En smuk sti i bunden af dalen følger en å med skovklædte bakker tårnende op på begge sider. Det er en særdeles anbefalelsesværdig tur. En skiltet vandrerute med gule pile forbinder Klokkedal med Boller Nederskov og Boller Overskov. Turen er syv kilometer lang.

 

Boller Overskov og Tyrstedlund Naturpark

Fra Klokkedal kan du følge den skiltede rute til Boller Overskov. Der er kun et par hundrede meter mellem de to skove. Boller Overskov er populær blandt hundeejere på grund af den 2,9 hektar store indhegnede hundeskov.

I forlængelse af Boller Overskov ligger den nyanlagte Tyrstedlund Naturpark, som er en inspirationspark for biodiversitet og et grønt åndehul for borgerne i bydelen Højvangen.

 

Rold Skov

Vest for Klokkedal ligger Rold Skov. En lille men meget hyggelig og idyllisk skov. I midten af skoven ligger en skovsø, hvori karper svømmer mellem åkander sommeren igennem. Skoven har flere bække og grøfter og der er lavet et omløb, så ørreder kan passere forbi søen. Der er en shelter i skoven, som er gratis at benytte samt fri teltning.

 

Bjerre Skov

Den største af områdets skove er den kuperede Bjerre Skov på bakkekammen Bjerrelide. Bjerre Skov er kendt for at have et af Danmarks længste og bedste MTB-spor. Mountainbike-sporene fylder en del af skoven, men der er stadig masser af plads til at man trygt kan tage på vandring i skoven. En asfalteret vej fører midt gennem skoven. På modsatte side af vejen i forhold til MTB-sporene ligger Naturskoven, hvor skoven er urørt af mennesker. I Naturskoven fører en afmærket rute forbi søen Elverdam. I Elverdam er der frit fiskeri.

I den sydlige udkant af Bjerre Skov ligger vådområdet Bjerre Engsø, som også er et besøg værd, når du kommer til Bjerre Skov.

Umiddelbart vest for Bjerre Skov tårner en af Danmarks største bakker op i landskabet. Purhøj har sin top i 120 meters højde og har en fantastisk udsigt over Horsens. I klart vejr kan man se helt til Aarhus og Fyn.

 

Kærskoven og Dallerup Skov

Et stykke vest for den øvrige koncentration af skove kan du besøge disse to skove, som ligger i umiddelbar forlængelse af hinanden. I Kærskoven ligger en lille sø, Latsø, hvor der er bord/bænkesæt og bålplads. Der er også fri teltning og hundeskov i Kærskoven.

Du kan udforske Kærskoven og Dallerup Skov på en 6,5 kilometer lang skiltet rundtur med røde pile eller en kortere tur i Kærskoven på 2,3 kilometer med blå pile.

 

Følg ruter i skovene på digitalt kort

På dette digitale kort kan du følge ruter rundt i de omtalte skove via din smartphone. Kortet viser også parkeringsmuligheder. 

Hoteller i nærheden af Området Boller og Bjerrelide

 • Jørgensens Hotel

  0,46 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  19,21 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejleford

  20,25 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejleford
 • Hotel Hedegaarden

  22,76 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  25,71 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  29,3 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  32,22 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Fuglsangcentret

  32,83 km

  Nærvær, varme, personlig atmosfære, gæstfrihed og gastronomi i særklasse beskriver Hotel Fuglsangcentrer i Fredericia. Tæt på Lillebælt og Trekantsområdets mange seværdigheder, lige op til skoven - og midt i en stor park med sansehave. Slap af og nyd de grønne omgivelser og den indendørs swimmingpool med sauna.

  Læs mere : Hotel Fuglsangcentret
 • Låsby Kro

  32,98 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Gl. Skovridergaard - SDH Partner Hotel

  37,44 km

  Gl. Skovridergaard er idyllisk placeret i det smukke sødistrikt i Jylland, og det er kun 1,5 km fra det centrale Silkeborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Gl. Skovridergaard - SDH Partner Hotel