Præstbjerg Naturcenter

Foto: Nicolas Jægergaard

Præstbjerg-Naturcenter---Foto-Nicolas-Jægergaard---1024x576---75

Foto: Nicolas Jægergaard

Præstbjerg-Naturcenter---Foto-Nicolas-Jægergaard---1024x576---50

Foto: Nicolas Jægergaard

Præstbjerg-Naturcenter---Foto-Nicolas-Jægergaard---1024x576---55

Rundt om søen og ud i naturen
Turen rundt om Præstbjerg Sø er 1,3 km. og går op og ned igennem det smukke hedelandskab. Undervejs er der udsigtspunkter og bænke. Denne tur er handicapvenlig. Der er også tre andre afmærkede ruter fra 1,6 km. til 2 km. Hvis du gerne vil ud at ride, er der en ridesti på 5,6 km i Præstbjerg Plantage og en mindre hestefold ved shelterpladsen på Kleinstrupvej. Hvis du har hund med, skal den blive i snor under hele opholdet i Præstbjerg.

Centerbygningen et fint mødested
Inde i bygningen er der en lille udstilling, hvor du kan blive klogere på naturen og kulturen ved Præstbjerg. Her findes også et handicaptoilet og puslebord. Udstillingen er åbent fra april til september fra kl. 8.00-21.00 og fra oktober til marts fra 8.00 til 19.00. Der er gratis adgang.

Lej lokalet til møder og undervisning
Undervisningslokalet inde i centerbygningen kan benyttes af daginstitutioner, skoler og andre undervisningsinstitutioner, handicap- og turistgrupper samt foreninger. Lokalet kan ikke lejes til private formål. Der er plads og service til 30 personer. Der er køleskab og tekøkken. I lokalet er der også udstoppede dyr og naturvejlederudstyr, der kan benyttes. Lejer står selv for oprydning og rengøring af lokalet. Det koster 500,00 kr. for at leje lokalet en hel dag fra kl 8.00-22 eller 250,00 kr. for 4 timer.

Kontakt: Herning Kommune, Natur og Grønne Områder
Tlf. +45 9628 8141 / +45 9628 8147
Mobil: +45 2096 2274
Email: ngoeh@herning.dk eller parkognatur@herning.dk 

Tag på overnatningstur i telt eller i shelter
På lejr-og teltpladsen er de fire store shelters med plads til 10-12 personer. De tre af shelterne kan være booket på forhånd. Den tilstødende teltplads kan bruges til små telte. Man må opholde sig på pladsen i højst to døgn Alle på pladsen er fælles om faciliteterne. Pladsreglerne, der er ophængt på pladsen, skal overholdes af alle. Der er bålplads, brændeskur, borde og bænke samt handicaptoilet. Det er muligt at låne båludstyr, flytbar trappe og kran til handicapbrug i forbindelse med shelterbookning. Det er gratis at benytte pladsen.

Shelterne kan bookes på: www.herning.dk

Læs mere om Præstbjerg Naturcenter på Herning Kommunes hjemmeside her.

Læs og print Præstbjerg Naturcenter naturfolder her

Hoteller i nærheden af Præstbjerg Naturcenter

 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  14,03 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  19 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  24,2 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  24,42 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  28,06 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gode madoplevelser eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Grand Hotel Struer

  29,06 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Bechs Hotel

  36,38 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Tambohus Kro & Badehotel

  45,11 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Sdr.Omme Kro

  46,93 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Nymindegab Kro

  53,18 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro