Saksfjed-Hyllekrog – naturområde

Foto: Adobe Stock

Modtaget 13.09.21 fra KP (WDP har indkøbt via AdobeStock til SoMe post)

Foto: Naturlandet

Modt. 03.09.21 fra Melanie de Voss Nielsen, Naturlandet (TLS)

Foto: Naturlandet

Modt. 03.09.21 fra Melanie de Voss Nielsen, Naturlandet (TLS)

Saksfjed-Hyllekrog er et af Danmarks vigtigste efterårstræksteder for rovfugle og et vådområde af international betydning for vandfugle. Udover det interessante fugleliv byder området også på vildheste, kvæg, dåvildt og spændende flora og fauna.

Hyllekrog Fyr
Få en storslået udsigt over området fra Hyllekrog Fyr, hvor man kan spejde efter fugle og sæler. Der er fri adgang til fyret, som ligger for enden af Hyllekrog-tangen.

Bemærk! Af hensyn til de ynglende fugle er der adgangsforbud på Hyllekrog-tangen fra 1. marts til 15. juli.

Hop i vandrestøvlerne
Tag på vandretur i den meget varierede natur med skov, krat, strandenge, klitter og åben kyst. Eller oplev naturreservatet på forskellige guidede ture fx rovfugle ture med naturvejledere.

Se kort over området i Fugleværnsfondens folder og find områdets ruter i Naturlandets app.

Berømte havørne
Området har i en årrække haft besøg af flere havørne og er nu særlig kendt for havørneparret, der kan følges via webcam i yngleperioden fra tidlig forår henover sommeren til efteråret, når ungerne forlader reden.

Sommerhuse ved Brunddragene
Bag diget ligger en række små primitive sommerhuse, hvoraf de første blev bygget af genbrugsmaterialer som fx transportkasser fra Ford biler. De blev opført omkring 1930 og fredet i 1974.

Få inspiration til flere unikke naturoplevelser på Sydhavsøerne her.

Hoteller i nærheden af Saksfjed-Hyllekrog – naturområde

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  24,89 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  33,2 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  91,82 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  102,46 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  105,72 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  108,79 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  109,74 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel 6400

  109,92 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  111,65 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  117,78 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel