Skanderborg

Foto: VisitSkanderborg

Skanderborg

Foto: VisitSkanderborg

Skanderborg

Foto: VisitSkanderborg

Skanderborg

Sæt en time eller to af til en herlig, historisk slentretur i den gamle købstad Skanderborg, der ligger smukt placeret i Søhøjlandet. Kig jer omkring på Slotsbanken med Skanderborg Slotskirke og nyd udsigten ud over søen, hvor den lille kronprins Christian (siden Kong Christian den Fjerde) lærte at sejle.

Naturen i byen

Nyd de fine gamle huse i Borgergade, snup en kop kaffe på en af byens mange caféer og slå endelig et smut ud til Sumpstien – et stykke eventyrlig natur – og Svanesø. Hvis I er en gruppe, kan I evt. booke en dygtig guide på Museum Skanderborg.

På shoppingtur

Skanderborgs udbud af forretninger – herunder butikscentret Bloms - matcher de fleste storbyer. Her er en farverig blanding af moderne concept stores, familieejede specialforretninger, supermarkeder med både food og nonfood og marskandisere med alt i genbrug.

Kulturhuset i Skanderborg er et besøg værd på shoppeturen. Her er der skiftende udstillinger, café, bibliotek med turistinfo og biograf.

Dyrehaven er bl.a. berømt for festivalen SmukFest, som hvert år i april tiltrækker mere end 40.000 musik- og livsglade gæster. De slår sig ned i telte omkring festivalpladsen, og i fire dage skaber de sammen med kendte musikere fra ind- og udland den allersmukkeste stemning under bøgetræerne. Også Skanderborg by - SmukBy - bliver klædt på til fest, butikkerne rykker ud på gaden, og på Kulturtorvet er der musikalsk underholdning for alle og enhver.

Gå i Ole Lund Kirkegaards fodspor

Hvert år i maj fejrer Skanderborg sit berømte bysbarn, børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard med en børnebogsmesse, og hvert andet år med festlige Sløngeldage (opkaldt efter ”De heslige slønglers klup”). Og hver eneste dag året rundt kan man nyde synet af de fine keramik-drager og købmandens hus (kendt fra ”Lille Virgil”) på Kulturtorvet og gavlmaleriet fra ”Otto er et næsehorn” over for realskolen - og ikke mindst besøge den fantastiske legeplads Sløngel Pladsen midt i byen.

Galten og Hørning

Også bytorvene i Galten og Hørning er herlige udgangspunkter for no-stress-shopping. Butikkerne ligger tæt, og I falder hurtigt over nogle gode tilbud. På jeres vej mellem byerne vil I møde skilte med ”honning og marmelade” eller ”nye kartofler”. Bag sådan et skilt gemmer sig ofte en gårdbutik med fødevarer af høj kvalitet, og producenten står selv bag disken.

Se, hvad andre deler på Instagram

#skanderborg #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Hoteller i nærheden af Skanderborg

 • Hotel Skanderborghus

  1,27 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Nørre Vissing Kro

  10,8 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  15,12 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Jørgensens Hotel

  20,16 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  20,22 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  21 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Dania Silkeborg

  28,54 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Kongensbro Kro

  33,16 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Kaløvig Badehotel

  34,44 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Vejlefjord

  40,69 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord