Hotel Dania Silkeborg

3,37188612550391 af 5 stjerner

Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

Torvet 5, 8600 Silkeborg

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Dania Silkeborg
  • Midtjylland
  • Jylland
  • City Break
  • Weekendophold
  • Superpris
  • halvpension-tilbud
  • miniferie-tilbud

Hotellets faciliteter

  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Parkering mod betaling
  • Restaurant
  • Lufthavn: 25 km
  • Tog: 500 m
  • Busstop: 30 m
  • Badestrand: 2 km
  • Fiskeri: 500 m
  • Golf: 9 km
  • 46 Værelser

Ophold og overnatninger påHotel Dania Silkeborg

I hjertet af det smukke Silkeborg

Hotel Dania er beliggende midt på Torvet i centrum af Silkeborg, med gågadernes pulserende liv, kulturelle seværdigheder, cafelivet samt søer og skove som nærmeste nabo.

Hotellets restaurant, Brasserie Underhuset serverer gastronomi i særklasse, klassisk dansk frokost eller en udsøgt aftenmenu af høj kvalitet. Køkkenet lader sig inspirere af årstidens udbud af råvarer, altid med en optimal smag og nydelse. Brasserie Underhuset er medlem og ridder af Chaine des Rotisseurs, den internationale gourmet orden for gastronomi af høj kvalitet. 

Hotel Dania er et moderne hotel med alt, hvad det indebærer til den kræsne gæst. Mens du er der, kan det være du skal prøve en tur med "Hjejlen", som begyndte at sejle på Silkeborgsøerne i 1861 - og den sejler endnu. Det er verdens ældste kulfyrede hjuldamper, der stadig er i drift.

Værelserne på Hotel Dania Silkeborg er renoveret i en moderne stil, og fremstår lyse og funktionelt indrettet med respekt for hotellets historiske rammer. Hotellet byder gæster fra ind-og udland på en komfortabel oplevelse. Hotellets gæster vil opleve et særligt miljø og en høj grad af kvalitet og service på det firestjernede hotel.

Værd at vide

Alle hotellets værelser og suiter er lyse og moderne indrettede, alle med eget toilet, bad og med udsigt til byens Torv eller til Silkeborg Langsø og skov. På værelserne findes buksepresse, hårtørrer, skrivebord og telefon, radio og 32- eller 40 tommers Smart TV med mulighed for opkobling af egen mediaenhed og adgang til trådløst netværk. På hotellets dobbeltværelser Plus, Superior værelser og suiter er der strygejern og bræt samt mulighed for at lave kaffe/the. Alle værelser er røgfrie. Parkering mod betaling. Værtinde: Teresa Jørgensen.

Attraktioner i nærheden af Hotel Dania Silkeborg

  • Foto: VisitSilkeborg

    Alderslyst Kirke

    0,2 km

    Under den kyndige københavnske kirkearkitekt V. Hardie-Fischers projektering og med arkitekt E. Hermansen som den lokale foretoges et omfattende restaureringsarbejde på Alderslyst Kirke i 1975-77.

    Alle vinduer i kirke rummet er forsynet med glas mosaikker lavet af kunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen.
    På kirkegården er der opsat 4 stenskulpturer af Erik Heide.
    Overgangen mellem kirkegård og sognehus er markeret med 12 steler, ligeledes af Erik Heide.

    Læs mere : Alderslyst Kirke
  • Foto: Bo Nørgaard

    Slotsholmen Silkeborg Slot

    1,07 km

    Der var engang et slot

    Silkeborg Slot, den første af sin slags, blev opført i 1385 som en simpel trækonstruktion med palisader. Senere blev det erstattet af et stenhus og i begyndelsen af 1500-tallet blev en hovedbygning i sten, en slotsgård og en staldgård tilføjet.

    Silkeborg Slot fik besøg af flere kongelige gæster, herunder Frederik 2. og Christian 4., der ofte overnattede i hovedbygningen kaldet "Det Store Stenhus," især under jagtture i Midtjylland.

    I løbet af 1600-tallet blev slottet hårdt beskadiget under svenskekrigene, da Silkeborg blev besat af svenske tropper, der hærgede bygningerne.

    Den sidste rest af slottet blev nedrevet i 1726, efter at det havde forfaldet i årevis.

    I dag er grundplanen for både hovedbygningen og slotsgården markeret med jordvolde.

    Du kan besøge området via en bro over Gudenåen ved Silkeborg Langsø eller fra området Papirfabrikken.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #silkeborgslot #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Slotsholmen Silkeborg Slot
  • Foto: Museum Silkeborg

    Papirmuseet på Museum Silkeborg

    1,23 km

    Papirproduktion

    Papirmuseet er en del af Museum Silkeborg og er et levende museum, hvor der stadig produceres håndgjort papir, og hvor du kan opleve det magiske øjeblik, når den mælkede vandmasse pludselig bliver til et ark papir. Du kan også gå på opdagelse i en udstilling om dansk papirfremstilling gennem tiderne og om Silkeborg Papirfabrik samt opleve skiftende udstillinger med relation til papirproduktion.

    Kom op i Papirtårnet

    Du kan også komme op i tårnet på Papirmuseet, hvor du i 70 meters højde kan se Silkeborg fra oven. Papirtårnet ligger midt i den nye byden Papirfabrikken, hvor Silkeborg Papirfabrik opererede indtil år 2000.

    Kom op i tårnet ved at booke en guide på forhånd.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #museumsilkeborg #papirmuseet #visitaarhusregion

     

     

    Læs mere : Papirmuseet på Museum Silkeborg
  • Foto: VisitSilkeborg

    Springvandet i Silkeborg Langsø

    1,26 km

    Silkeborg Langsøs springvand er et af de største i Nordeuropa med evnen til at skyde op til 355.000 liter vand hele 30 meter op i luften. Springvandet består af i alt fem fontæner, der sender vandet op med forskellige styrker. Den midterste stråle når en højde på 30-33 meter, mens de øvrige når henholdsvis 20 og 3 meter.

    Projektører i fontænerne sikrer et imponerende lysshow, hvor farverne skifter i henhold til et forudindkodet program, der varer cirka 35-40 minutter.

    Derfor blev Springvandet flyttet

    I dag er springvandet placeret foran Silkeborg Rådhuset på Søvej. Tidligere befandt det sig længere ude i søen, men det blev flyttet tættere mod land, da det forstyrrede fuglelivet i skoven.

    Dog skabte denne placering nye udfordringer, da kraftige vindstød kunne sende vand direkte mod cyklister og bilister på vejen langs søen. Derfor er springvandet nu koblet sammen med en vejrstation, der automatisk slukker det, når vinden kommer fra en bestemt retning med for høj hastighed.

    Normalt kan du se springvandet i aktion fra den 1. maj til den 20. september mellem kl. 12:00 og 24:00 samt i weekenderne fra kl. 9:00 til 24:00. Under større begivenheder som Regattaen og Riverboat Jazz Festivalen fortsætter springvandet ofte indtil kl. 3:00 om natten.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #silkeborgspringvandet #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Springvandet i Silkeborg Langsø
  • Foto: Carsten Dall

    Papirfabrikken i Silkeborg

    1,34 km

    Før fabrikken blev bygget bestod bebyggelsen i området af Silkeborg Hovedgård (i dag Silkeborg Museum), en vandmølle, en kro, et mindre teglværk og nogle enkelte huse. I alt boede der kun ca. 30 indbyggere her. Men med opførelse af fabrikken kom der gang i byvæksten.

    Fabrikken brændte i 1864, men blev genopbygget og produktionen fortsatte. Siden blev fabrikken udbygget ad flere omgange. I 1910 blev den karakteristiske seddelfabrik (der i dag bl.a. huser Henton Group) opført. Det skete, da papirfabrikken af Nationalbanken fik overdraget det ærefulde erhverv at producere papir til landets pengesedler, en produktion der fortsatte indtil 1963.

    Fabrikken blev yderligere udbygget med to parallelle bygninger til papirmaskiner. Disse bygninger rummer i dag henholdsvis Radisson BLU-hotellet og Midtjyllands Avis.

    Silkeborg Papirfabrik lukkede i 2000. Fabriksbygningerne gennemgik herefter en omfattende renovering og blev omdannet til erhvervs- og boligformål. Desuden blev der opført nye boliger og et nyt musik- og teaterhus.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #papirfabrikken  #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Papirfabrikken i Silkeborg
  • Foto: Silkeborg Kommune

    Silkeborg Rådhus

    1,35 km

    Den første del af rådhuset blev taget i brug i 1973 af socialforvaltningen. I de følgende år blev den kommunale administration, der ellers havde ligget spredt over byen gradvist samlet på Søvej, efterhånden som de enkelte etaper af byggeriet stod færdigt. Rådhuset blev officielt indviet d. 19. august 1977.

    I 1980 måtte rådhuset udvides på grund af pladsmangel, så der blev bygget en etage oven på den sociale afdeling. Siden er nabobygningen på Søvej 3 gradvist blevet inddraget, så en del af administrationen i dag er placeret her.  

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #silkeborg #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Silkeborg Rådhus
  • Foto: VisitSilkeborg

    Faunapassagen

    1,43 km

    Faunapassagen

    Gudenåen har været stemt op ved den nuværende Langebro i Silkeborg siden en gang i middelalderen. Her blev der etableret en vandmølle på stedet, hvor vandkraften blev udnyttet til at drive en kværn, der malede korn.
    I forbindelse med etableringen af Silkeborg Papirfabrik i 1844 blev møllen nedlagt og vandkraften i stedet brugt til at drive maskinerne på fabrikken.

    Da papirfabrikken lukkede i 2000 afgav de nye ejere af fabriksområdet frivilligt retten til at udnytte vandkraften. Den daværende opstemning blev fjernet og det samme gjorde et turbinehus på stedet. Hermed var der åbnet op for muligheden for at få etableret en længe ønsket passage for fisk og andre smådyr – en såkaldt faunapassage.Passagen blev åbnet i juni 2004. Den er med sine 90 m. den længste af slagsen i Danmark.

    Der blev brugt 10.000 tons store kampesten, 200 tons jern, 300 tons beton og 20 tons træ til selve stryget, der leder vandstrømmen i zig-zag-form i et fald på ca. to meter fra havnen og ned til enden af stryget. Vandstrømmen styret automatisk af tre store stemmeporte, der sørger for at vandstanden kun svinger indenfor en på forhånd afgrænset højde.Ved siden af passagen er en kanal, der leder kanoer og både fra kammerslusen ved havnen og videre ud i åforløbet.

    Læs mere : Faunapassagen
  • Foto: Silkeborg Kommune

    Silkeborg Kirke

    1,49 km

    Det smukke alterparti er skåret i guldbelagt træ. Motivet er Kristus på korset flankeret af Jomfru Maria og apostlen Johannes. Nederst løber en frise med de 12 apostle omkring Jesus som frelser og dommer i midten.

    De smukke glasmosaikker i apsis forestiller "den gode hyrde" og "Sædemanden". Bemærk også den flotte orgelfacade fra 1943, hvorpå den daværende konges våben ses.

    Kirkens klokkespil består af 49 klokker og spiller hver dag kl. 8.00, 12.00, 14.00, 16.00 og 18.00.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #silkeborgkirke #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Silkeborg Kirke
  • Foto: Hjejleselskabet

    Hjuldamperen Hjejlen

    1,51 km

    Verdens ældste kulfyrede hjuldamper

    Hjejlen er verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift. Den har sejlet på Silkeborgsøerne siden 1861, og man kan stadig høre den dybe tuden og de taktfaste plask fra skovlhjulene mod Gudenåens klare vand, når hele Søhøjlandets "gamle dame" lægger fra kaj. Når du stiger ombord på Hjejlen, vil du opleve, hvordan fyrbøderen kaster kul under kedlen, og maskinmesteren smører den gamle maskine - præcis som det er blevet gjort i mere end 150 år.

    Hjejlens otte søstre

    Gennem årene har s/s Hjejlen fået selskab af otte "søstre" med hver deres historie og hver deres charme. De er anderledes end hjuldamperen Hjejlen og viser udviklingen i bådebyggeri gennem tiden. Hver sommer er Hjejleflåden med til at skabe liv på de naturskønne søer, og det er spændende at kombinere den smukke sejlads på de forskellige både med frokost-stop og oplevelser undervejs.

    Stik til søs med dem du holder af

    Der er oplevelser i vente for både store og små, og oplevelserne bliver bedre af at blive delt med dem, man har kær. Så begiv jer ud på en dagsudflugt med madkurv, læn jer tilbage og nyd en dejlig kop kaffe på en rundtur eller lad sanserne få nye input til et spændende event ombord.

    Man kan kalde det kvalitetstid. Man kan kalde det afslapning. Man kan kalde det mindfulness. Men - uanset hvad man kalder det, vil der være skønne minder i sigte.

    Find din næste store oplevelse på deres hjemmeside her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #hjejlen #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Hjuldamperen Hjejlen
  • Foto: VisitSilkeborg

    Cirkuspladsen

    1,51 km

    Cirkuspladsen på Kastaniehøjvej i Silkeborg bliver anvendt til arrangementer så som cirkusforestllinger, dyerskuer, koncerter og markedsplads for salg af fyrværkeri op til nytår. Under den årlige Country-festival bliver den også forvandlet til en midlertidig campingplads.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #visitsilkeborg #visitaarhusregion

     

     

     

     

     

    Læs mere : Cirkuspladsen
  • Foto: Michael Berg

    Silkeborg

    1,51 km

    Velkommen til Silkeborg og det største sammenhængende skovområde i Danmark. Sammen med det utrolige søsystem byder naturen omkring Silkeborg velkommen til et aktivt friluftsliv - der helt perfekt kan afsluttes med et besøg på et af egnens mange hyggelige spisesteder.

    Masser af aktiviteter både ude og inde

    Her er noget for enhver, uanset alder og interesse. Besøg Badeanstalten anno 1920 under Silkeborg Bibliotek og forkæl dig selv med dampbad, urtebad, mudderbad eller saltbad i de nostalgiske rammer, tag børnene med på Nordeuropas største ferskvandsakvarium, AQUA, eller lej en kano, svøm i søerne og oplev naturen fra Gudenåen med overnatning på en af de hyggelige camping- eller lejrpladser langs åen.

    Kunsten og kulturen blomstrer året rundt med masser af udstillinger, koncerter og forestillinger.

    Se de mange begivenheder her.

    Silkeborg ligger midt i Jylland og er et godt udgangspunkt for ture og udflugter både til lands og til vands.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Silkeborg