Skulpturparken Blokhus

Gå i historiens spor

Blokhus Sandskulptur Festival

Fra Istid til Nutid i Blokhus 19. april - 30. december 2022.

2022: Lad Kulturhuset Blokhus tage Jer med på en inspirerende kunstrejse - forbi spændende tidsperioder fra Istid til Nutid, udformet som imponerende sandskulpturer. Oplev en verden af rigt dyreliv, imponerende planter og international kunst i den 20.000 m2 store Skulpturpark i Blokhus. Når sulten er stillet i den hyggelige Restaurant og Café, kommer i også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser. Inden rejsen afsluttes træder I ind i et inspirerende univers af kunst, keramik og unika.

Oplev imponerende fortolkninger af Istiden og Bronzealderen samt Vikingetiden. Bliv klogere på Besættelsen og Efterkrigstiden, for ikke at glemme De Globale Tider og Tiden Lige Nu.

Velkommen til 10. sæson

Skulpturparken Blokhus har for 10. sæson i træk allieret sig med nogle af verdens bedste sandskulptører, som har udformet 10 enorme sandskulpturer efter temaet: ”Fra Istid til Nutid” – hvor fortolkninger af Istiden, Jægerstenalderen, Bondestenalderen, Bronzealderen, Keltisk Jernalder og naturligvis Vikingetiden bl.a. vises i sand. Sandskulpturerne kan ses hele året frem til den 30. december 2022.

NYT TEMA HVERT ÅR

2022: Fra Istid til Nutid

2021: Noas Ark

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi 

 

KULTURHUSETS CAFÉ

Det danske og det internationale blander sig i indretningen og maden i Kulturhuset. Med god udsigt til Skulpturparken serveres mad af rene råvarer og af ren begejstring; bl.a. husets café-klassikere: ”Blokhus Tarteletten” og ”Luksus Stjerneskud”, men også saftige burgere, anretninger og salater. Der tilbydes også gode vine, friskristet kaffe og liflige drinks.  

KULTURHUSETS EVENTS

Udover de mange gæster i caféen, til private fester og selskaber som afholdes i huset, er der også løbende events i form af bl.a. foredrag, workshops og koncerter; bl.a. Træskulptur Festival, Mors Dag, Gratis entré på fødselsdage og Kunst i Blokhus.

KULTURHUSETS KUNSTBUTIK

Gæsterne mødes af en inspirerende kunstbutik, som det første, når de træder ind i Kulturhuset. I Kunstbutikken finder I altid et stort, varieret og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design.

MARKEDSARKADE

En indendørs arkade med butik, café og dertil skiftende kunstudstillinger & -installationer.

OPLEVELSER I BØRNEHØJDE

Skulpturparken har gynger, rutsjebaner, vipper, ridderborg, hoppepude, gigantisk skakspil, keglespil, “jorden er giftig” bane og kæmpe sandkasse hvor man selv kan bygge imponerende sandskulpturer.

MAGISK JUL I SKULPTURPARKEN BLOKHUS

Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken fra den 5. november 2022. Der er julepyntet efter alle kunstens juleregler med imponerende dekorationer. Hele parken er oplyst af mere end 2 millioner julelys i fantastiske farver og udformninger - bl.a. en 46 meter lang lys- og lydtunnel, en lysende kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, julekaner og rensdyr, smukke guldkareter, oplyste snemænd og julemænd, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med smukke røde julehjerter, Disney julefigurer, harpespillende engle og meget, meget mere. Dette års store og smukke sandskulpturer, formet efter ”Fra Istid til Nutid”, bliver desuden lyst op med kulørte julelys, som skifter farve, og parkens andre enestående kunstværker og skulpturer er flot forenet med den unikke juleudsmykning. Den over 20.000 m2 store skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge i absolut særklasse.

ÅBNINGSTIDER 2022 I SKULPTURPARKEN:

Forår/efterår: kl. 10.00-17.00. Sommer højsæson: kl. 10.00-19.00 Nov./dec.: kl. 11.00-21.00.

ENTRÉPRISER 2022

Voksne kr. 130,-. Børn (3-12 år) kr. 65,-. 65+ kr. 120,-.

Under 3 år eller over 90 år – GRATIS.

Handicapledsagere med ledsagerkort har fri entré.

Sæsonkort gældende for året 2022.

Voksne kr. 300,-. Børn (3-12 år) kr. 165,-.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Jammerbugten info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Jammerbugten