Skulpturparken Blokhus

Gå i historiens spor

Blokhus Sandskulptur Festival

I år åbner Skulpturparken Blokhus for 9. sæson af Sandskulpturfestivalen den 24. april. Fra denne dag vil nogle af verdens førende sandskulptører påbegynde arbejdet med at udforme 10 enorme sandskulpturer efter temaet: ”Noas Ark” – hvor fortolkninger af himlens fugle, Arken, krybdyr, verdens mest truede dyr og junglens dyr vises i sand. Vær' med og oplev processen, hvor internationale dygtige skulptører går fra at lave stregtegninger på et stykke papir til at udforme 10 tonstunge sandskulpturer. Alle skulptørernes arbejde kan følges dagligt fra den 24. april helt frem til d. 1. maj 2021, hvor der afvikles officiel åbningsindvielse af Blokhus Sandskulptur Festival 2021.

 

Nyt tema hvert år

I samarbejde med nogle af verdens førende kunstnere sætter vi hvert år rammerne for de nye kunstværker ud fra et nyt tema. Gæsterne nyder den dynamik der er i de skiftende udstillinger i parken - og årets tema byder publikum til selv at være kreative, når skulpturernes former skal fortolkes.

2021: Noas Ark

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi

 

Skulpturparkens Markedsarkade

En indendørs arkade med butik, café og dertil skiftende kunstudstillinger.

 

Skulpturparkens Orangeri

Der er et klassisk orangeri på 200 m2 med mange forskellige planter og blomster samt bespisningsmuligheder for op til 144 gæster, som uanset vind og vejr fra orangeriet vil kunne nyde udsigten til hele Skulpturparken.

 

Oplevelser i børnehøjde

Skulpturparken har gynger, rutsjebaner, vipper, ridderborg, hoppepude, gigantisk skakspil, keglespil, “jorden er giftig” bane og kæmpe sandkasse hvor man selv kan bygge imponerende sandskulpturer.

 

Skulpturparkens omgivelser

Skulpturparken er et Oplevelsescenter hvor der er højt til himlen og plads til hele familien. Kunst og Kultur er i fokus – og i synergi med Kulturhuset, er parken centralt placeret mellem Blokhus Strand, Blokhus Klitplantage og hyggeligt byliv i Hune og Blokhus. Gæsterne mødes af den inspirerende kunstbutik, der altid har et stort, varieret og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler. I Restauranten og Caféen serveres mad af rene råvarer og af ren begejstring; bl.a. husets café-klassiker, ”Vesterhavstapas”, saftige burgere og sandwich, smørrebrød og salater m.m. Der tilbydes også gode vine, friskristet kaffe og liflige drinks.

 

Magisk jul i Skulpturparken Blokhus

Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken fra den 6. november 2021. Der er julepyntet efter alle kunstens juleregler med imponerende dekorationer. Hele parken er oplyst af mere end 1,5 million julelys i fantastiske farver og udformninger - bl.a. en 46 meter lang lys- og lydtunnel, en lysende kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, julekaner og rensdyr, smukke guldkareter, oplyste snemænd og julemænd, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med smukke røde julehjerter, Disney julefigurer, harpespillende engle og meget, meget mere.

 

Åbningstider 2021:

Forår/efterår: kl. 10-17.

Sommer (højsæson): kl. 10-19.

Nov./dec.: kl. 11-21.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Jammerbugten info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Jammerbugten