Sørig Kirke

Foto: Niels Clemmensen

Sørig Kirke

Foto: Niels Clemmensen

Sørig Kirke

Foto: Niels Clemmensen

Sørig Kirke

Sørig Kirke blev opført i 1901 som en filialkirke til Tversted Kirke og er tegnet af Vilhelm Ahlmann. I midten af 1800-tallet begyndte befolkningen at bosætte sig ved Sørig mose og Tversted Rimmer hvilket gjorde, at de havde langt til Tversted Kirke. Vejene var dårlige, og det var med til at starte ideen om en kirke i Sørig. Staten gik med til at bygge en kirke i Sørig og gav 18.500 kr. til bygningen af kirken. Beboerne i Sørig skulle bare selv skaffe 2000 kr. til drift og vedligeholdelse.

Kirken ligger ca. 10 km uden for Tversted og ca. 24. km uden for Hirtshals og er derfor en del af Hjørring Nordre provsti. Kirkens indvielse skete d. 1. oktober 1901, og siden da har kirken gennemgået to renoveringer. Den første renovering var i 1956 hvor glasmosaikken, udført af Palle Bruun, blev sat ind. I 1981 blev kirken indvendigt malet i klare farver.

Kirken er af røde mursten, og på vest gavlen finder man spiret, hvori klokken hænger. Inde i kirken er kor og skib i et, og loftet er med tøndehvælving. Døbefonten er støbt i bronze og forestiller en knælende engel med et dåbsfad, som er formet som en musling.

Kirken har 26 kirkestole med plads til ca. 6 personer i hver, hvilket giver kirken en kapacitet på ca. 156 pladser.

Kirkeskibet, som hænger i kirken, er en model af skoleskibet Georg Stage og er udført af den forhenværende sømand Karl Henriksen fra Nørresundby. Skibet blev hængt op i kirken i 1982.

Læs mere om kirken, og om de forskellige muligheder i Sørig-Bindslev pastorat her.

Hoteller i nærheden af Sørig Kirke

 • Aalbæk Badehotel

  8,43 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  20,79 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  21,07 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Phønix Hjørring

  21,42 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Lisboa

  21,91 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Kompas Hotel Aalborg

  61,62 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  102,55 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  107,3 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  116,53 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Thisted

  117,85 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted