Hovborg

Hovborg

Holmeåvej 2

6682 Hovborg

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Holme Å

Foto: Hovborg Kro

Vadested Holme Å

Hærvejen og Drivvejen var et net af veje, som tidligere var grundstammen i transport ned gennem Jylland. Hvor et af sporene på Drivvejen krydsede Holme Å, opstod Hovborg. Landsbyen ligger der fortsat og er i dag en driftig og levende landsby med kroen som et historisk centrum og med mange andre servicefaciliteter i og rundt om byen.

Fra at ligge på den jyske hede, er byen nu omkranset af skov, og har udviklet sig meget siden den første kro i Hovborg blev bygget midt i 1700-tallet. Kroværterne på kroen har op gennem historien sat deres præg på Hovborg og været med til at udvikle byen.

Det var blandt andet her fra initiativet til anlæggelse af plantager i området kom. ”Hvad udad tabes skal indad vindes” var mottoet efter krigsnederlaget i 1864. Enrico Dalgas var bannerfører for opdyrkning og tilplantning af den jyske hede, og købte selv en gård, Høllund Søgaard, tæt ved Hovborg. Her kan i dag ses en statue af Dalgas.

Mange københavnere investerede i plantager i det jyske; i dag kan man fx tæt på Hovborg besøge Baldersbæk Plantage, som er en kulturhistorisk perle. Med landsbyens vækst kom behovet for egen kirke; jorden dertil blev givet af kroen, og en bemærkelsesværdig korskirke blev bygget.

Hovborg er også udgangspunkt for vandreture langs Holme Å og stoppested på kyst-til-kyst-ruten. En gruppe lokale ildsjæle fortsætter i dag ånden fra de gamle kroværter med nye initiativer i byen til gode for både byens 1960 beboere og gæster, der kommer til byen.

Hoteller i nærheden af Hovborg

 • Hotel Hovborg Kro

  0,04 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Hedemarken

  16,31 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  17,52 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  18,23 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Sdr.Omme Kro

  25,93 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Gram Slotskro

  35,45 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Billum Kro

  38,25 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  38,94 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  41,73 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Bechs Hotel

  42,55 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel