Thisted Museum (Museet for Thy og Vester Hanherred)

Foto: Museum Thy

Nyt Thisted Museum

Foto: Thy Turistforening

Museet

Foto: Thy Turistforening

20_705_2302.jpg

Genstandenes fortællinger og moderne formidlingsformer

I Nyt Thisted Museum vil du opleve et hus, der fortæller de gode historier om Thy - de mange år og de store linjer - og om områdets kontakter med den vide verden fra de første stenalderfolk til nutidens iværksætterkultur.

Museets samlinger rummer mere end 100.000 genstande, som med stor autenticitet afspejler livet på denne egn.

Med det nye museum skal der netop sættes fokus på genstandenes fortællinger, som ved hjælp af moderne formidlingsformer vil gøre museets brugere kloge på Thy og thyboerne. 

På Nyt Thisted Museum vil du kunne opleve det klassiske provinsmuseum i en opdateret version, hvor formidlingen bringer de stedbundne historier i spil og kobler de udstillede objekter til det storslåede kulturlandskab, egnen også er kendt for.

Der skal være en rød tråd mellem udstillingens bronzealdersværd og gravhøjene, mellem fortællingen om købstaden Thisted og det fysiske byrum, for blot at fremhæve et par eksempler.

 

Et levende hus i byen

Det nye museum bliver et levende hus i byen, og alene den nye adgang fra gadeplan vil gøre det langt mere indbydende at lægge sin vej ind om museet.

Der er tænkt en dynamik ind i udstillingerne, som sikrer aktualitet i formidlingen, og mange tiltag vil blive udviklet i dialog med forskellige brugergrupper.

Der bliver også formidable muligheder for skoletjenestens tilbud til børn, da vi planlægger værkstedsfaciliteter og uderum i den fine gårdhave bag huset.

 

Hoteller i nærheden af Thisted Museum (Museet for Thy og Vester Hanherred)

 • Hotel Thisted

  0,2 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Sallingsund Færgekro

  24,21 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  25,59 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thinggaard

  28 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Tambohus Kro & Badehotel

  35,93 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  51,81 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • St. Binderup Kro

  56,7 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  66,65 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Palads Hotel Viborg

  71,01 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kompas Hotel Aalborg

  76,13 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg