Tislum Plantage - Hørmested ved Sindal

Gå i historiens spor

Området i Tislum bakker var dengang træløse bakker, hvor kreaturer fra de omkringliggende ejendomme græssede. Hørmested Kommune købte arealerne og påbegyndte plantningen. I dag fremtræder skoven afvekslende og med et varieret skovbillede.

Det kuperede landskab får skoven til at virke større end den er, og de mange spor og stier gør det muligt at kombinere sine ture rundt i området. I den vestlige del ligger Starhøj, som med sine 67 meter over havet er meget markant. Herfra kan man i godt vejr nyde en storslået udsigt. Tidligere blev der ved højen holdt store fester, sommer- og grundlovsmøder. I dag holdes der stadig grundlovsmøder om end med et færre antal deltagere.

I skoven finder man flere mindesten rejst over de folk, som var engageret i plantningssagen. På Starhøj står der en genforeningssten og et stykke vest for højen kan man finde en stensætning. Du kan følge den markerede rute rundt i skoven, her kommer du rundt i det meste af skoven. Du kan også vælge, at opleve skoven på egen hånd.

God tur.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Hjørring info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Hjørring

  • Tislum Plantage - Hørmested ved Sindal
  • Tislumvej 566
    9870 Sindal