Vandkunst, Finn Nielsen

Vandkunst, Finn Nielsen

Nordhavnsgade

5935 Bagenkop

Foto: VisitLangeland

kunstruten-finn-nielsen-bagenkop

Vandkunst 

 • Kunstner: Finn Nielsen

En rustik drøm

Ved havnen i Bagenkop findes et værk af den langelandske billed- og stenhugger Finn Nielsen.

Værket er karakteristisk for Finn Nielsens arbejde med sten og hans respekt for materialets rå form. Værkets centrale figur er en stor sten, som Finn Nielsen har bearbejdet ved at hugge og ridse i den. Herved er der fremkommet et mønster i stenens overflade og et hul i midten, som man kan kigge igennem. Stenen står på en sokkel og syner let til trods for materialets tyngde. Den er omgivet af et firkantet bassin, som også indeholder små og store ubearbejdede sten og seks lodrette rør i rustfrit stål i forskellige højder. Hele vejen rundt om bassinet er der en kant af brosten.

 

Biografi

Finn Nielsen (1948-2022) var uddannet stenhugger fra Handbergs Stenhuggeri i 1962-66. Gennem sin kunstneriske karriere deltog han på flere censurerede udstillinger, havde flere separatudstillinger og har udført udsmykningsopgaver rundt om i hele landet.
Han er repræsenteret hos Lollands Stiftsmuseum i Maribo, Skive og Malmøs Kunstmuseum.

Finn Nielsen var medlem af Koloristerne, Billedkunstnernes Forbund og Dansk Billedhuggersamfund.

Hoteller i nærheden af Vandkunst, Finn Nielsen

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  45,16 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  52,89 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel 6400

  57,76 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,48 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Brobyværk Kro

  59,52 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  72,36 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  73,49 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Kokkene tilbereder aftenens menu med udgangspunkt i gamle traditioner, men tilpasset nutidens smagsløg.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Falster

  77,51 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Tornøes Hotel

  77,66 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  78,86 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro