Vildgræsning på Skovsgaard

Foto: Naturdestination Skovsgaard

Vilde heste ved Skovsgaard Gods

Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Langelands natur omkring Skovsgaard med kvæg og heste til vildafgræsning

Foto: John Rasmussen

Vilde Heste på Påø ved Skovsgaard Gods

Skovsgaard har udlagt 245 hektar til natur med vildgræsning. Her lever kvæg og vildheste vildt hele året. De bliver ikke fodret, og de kommer aldrig på stald. I stedet lever de af dét, de selv kan finde i den vilde natur.

Når dyrene græsser hele året, er de med til at udvikle et landskab med græsland, kær, vådområder, lysåbne skove og krat. Alt sammen noget, der er med til at øge biodiversiteten i området. Egentlig ret vildt, ikk’?

Langelands natur afgræsses flere steder af kvæg og heste

I november 2020 kom 50 skotske højlandskvæg til engene ved Påø, og i februar 2021 blev de første vilde heste sat ud på arealerne.

Målet er at skabe levesteder til truede arter på naturens og klimaets præmisser. Kom ud og oplev naturen på naturens egne præmisser.

Vildgræsningsformidlingen

I udstillingen om vildgræsningsformidling kan du lære en masse om, hvorfor Skovsgaard er så vilde med vildgræsning. Her kan du blandt andet læse om vigtigheden af de græssende heste og køer, og hvordan dyrene indvirker på Skovsgaard natur.
Når du har besøgt vildgræsningsformidlingen, er du klar til at gå i dyrenes fodspor ude i naturen på Skovgaards ”Vildgræsningsrute”.

MIG 23 på Vilde heste på Skovsgaard

Husk disse 5 punkter når du færdes i indhegningerne:

 • Hold afstand til dyrene – mindst 25 meter - og bevæg dig roligt rundt på området
 • Du må ikke klappe eller fodre dyrene
 • Lad være med at gå imellem dyrene. Der skal altid være plads til, at de kan bevæge sig frit
 • Lad føl og kalve være i fred
 • Hunde må kun medtages i kort snor


Læs mere om vildgræsningsprojektet på Skovsgaards hjemmeside.


Opsyn og vinterpleje
Naturdestination Skovsgaard forvalter arealet med vildgræsning. Dyrene lever så vidt muligt uden menneskelig indblanding. Hvis vinteren er særlig streng og føden knap, har Skovsgaard Gods et beredskab klar. Der bliver desuden ført dagligt opsyn med dyrene hele året rundt.
Læs mere om vildgræsning og dyrevelfærd
Skulle du observere mistrivsel blandt de vilde dyr, er du meget velkommen til at kontakte Skovsgaard Gods på telefon + 45 62 57 14 15.

Hoteller i nærheden af Vildgræsning på Skovsgaard

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,93 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  45,31 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  54,2 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel 6400

  62,19 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  63,89 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  64,56 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  67,7 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  69,57 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Falster

  71,08 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Frederik VI's Hotel

  72,3 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel