Vissenbjerg Kirke

Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

Vissenbjerg Kirke

Omkring år 1150 blev der her rejst en trækirke med en lille apsis af sten i romansk stil. Trækirken blev dog allerede omkring år 1200 erstattet af en bygning af rå kampesten og tilhuggede kvader, hvilket stadig kan ses i dele af nordmuren.

I slutningen af 1400-tallet blev kirken ombygget i sengotisk stil. Murværket blev fornyet og opbygget af munkesten og genanvendte kampesten.

Kirken fik tilføjet et tårn belagt med tegl, samt et våbenhus. Kirken blev desuden forlænget mod vest samtidig med at apsis blev erstattet af et firkantet kor. Oprindelig var kirkens tag belagt med bly, men i 1793 fik kirkeejeren tilladelse til at udskifte dette med tegl. Taget er helt fornyet i 2002 på grund af de omfattende skader efter stormen i 1999.

I Biskop Jacob Madsens visitatsbog fra 1589 findes en tegning af kirken, hvor også spiret (tagrytteren) og en storkerede på tårnet kan ses.

Spiret var oprindelig belagt med bly - siden i perioder med spån (1761) og eternitskiffer (1916) inden det ved restaureringen i 1964 blev belagt med zink. Spiret er forsynet med en vindfløj. 

Kirken har også i en periode været udstyret med 2 skorstene, der ragede op af bygningen over kirkens skib. Senere blev disse to skorstene erstattet af en, der løb på indersiden af tårnets østlige side og stak ud af rygningen. Piben og derefter hele skorstenen forsvandt midt i 1980-erne få år efter at kirken havde fået indlagt fjernvarme.

I tårnet hænger 2 malmklokker - en lille fra 1829 og en stor fra 1949

Den oprindelige romanske kirke havde bjælkeloft, som er blevet erstattet af gotiske hvælvinger. Ved restaureringen i 1976 fandt man flere kalkmalerier fra 1500-tallet af den såkaldte "træskomaler". De var dog i så dårlig stand, at man valgte at overkalke dem igen undtagen 3 viekors. Desuden findes omkring epitafiet i kirkens kor, en dekoration fra ca. 1700.

I perioden 1912 til 1976 var desuden alle kirkens buer og ribber i hvælvingerne dekorerede.

For yderligere information kontakt venligst Vissenbjerg Kirke. 
 

Hoteller i nærheden af Vissenbjerg Kirke

 • Frederik VI's Hotel

  9,02 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  11,21 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  16,74 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  19,14 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Munkebo Kro

  28,1 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  33,27 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  34,23 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  34,62 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Vejlefjord

  40,56 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  41,93 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro