Voergaard Slot

Foto: Mette Johnsen

Voergaard Slot i Nordjylland

Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Voergård Slot oppefra

Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Voergård Slot voldgrav

Den overdådige østfløj i renæssancestil er opført mellem 1587 og 1591. Nordfløjen, hvor blandt andre Stygge Krumpen levede, er fra ca. 1520.

Hvis I tager med på et af slottets rundvisninger, kan I høre alle de fantastiske historier om slottet, kunstsamlingen og stedets ejere. Måske kan I undervejs finde blodpletten, der ikke kan vaskes af? Her kan I også høre historien om den herskesyge slotsfrue, Ingeborg Skeel, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på både store og små sjæle. Måske ser I endda et strejf af hende i de tøndehvælvede kældre eller i det høje tårnværelse!

I kælderen under Voergaard Slot blev fangerne før i tiden spærret inde i "Rosedonten", og det har ikke været morsomt, for der er intet vindue og kun en meter til loftet.

Kunstsamlingerne på Voergaard Slot er en historie for sig og en stor oplevelse. Slottet har en af de mest værdifulde og enestående private, franske kunstsamlinger i Danmark. Samlingen blev bragt til Voergaard af stedets seneste ejer: Grev Ejnar Oberbech-Clausen, som efter et langt liv i Frankrig købte Voergaard tilbage i 1955. Voergaard er stadig indrettet og møbleret, som det var i Oberbech-Clausens levetid.

Danmarks Smukkeste Herregård

I 2018 blev Voergaard Slot kåret og hyldet som Danmarks Smukkeste Herregård i en afstemning af Historiske Huse. Om Voergaard skriver Historiske Huse:

"Voergaard er en enestående renæssancebygning fra 1500-tallet omgivet af Danmarks bredeste voldgrav og med metertykke mure. Den østvendte sandstensportal, som man møder efter at have krydset voldgraven, er landets fornemste herregårdsportal, udformet som en triumfbue og dekoreret med diadem hoveder, doriske søjler, løvehoveder og Frederik 2.'s monogram."

Oplev slottet

Slottet er umådeligt smukt og værd at se både ude og inde. Adgang til slottet sker på rundvisninger. Billetter kan købes på Voergaards hjemmeside eller i Voergaards butik.

Der er fri adgang til parken med Danmarks bredeste voldgrav.

Hvert år i uge 29 kan du opleve Middelalderdagene på Voergaard Slot. Her sættes tiden tilbage til år 1533, hvor du kan du hilse på biskop Stygge Krumpen, musikanter, håndværkere og handelsfolk samt et vrimmel af liv, dufte og lyde.

Sidste weekend i november og første weekend i december kan hele familien opleve gammeldags julestemning til Jul på Voergaard. Her kan du se de flotte saloner flot pyntede og måske købe en gave med hjem fra en af de mange boder på julemarkedet.

Se mere på voergaardslot.dk

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.

Hoteller i nærheden af Voergaard Slot

 • Hotel Lisboa

  22,59 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  24,81 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  25,05 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Phønix Hjørring

  31,93 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Kompas Hotel Aalborg

  32,56 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Aalbæk Badehotel

  39,39 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • St. Binderup Kro

  74,04 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  74,16 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  82,58 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Gjerrild Kro

  87,89 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro