Von Hattenstræde

Gå i historiens spor

Von Hattenstræde optræder første gang i en folketælling fra 1801. Navnet stammer fra tolderen Henrik von Hatten, der i 1678 kommer til Randers fra Hatten i Tyskland. Han får sønnen Hermann, der er købmand og brændevinsbrænder og som gaden er opkaldt efter.

I mange år hedder den nordlige del af gaden Krankhusstræde efter det militære sygehus, der i 1700-1800-tallet lå i nr. 9. Først i omkring 1860 kommer hele gaden til at hedde Von Hattenstræde.

Ejendommen von Hattenstræde 1/Vestergade 4-6 stammer fra 1761, hvor den blev opført i en etage. senere bliver den udvidet til to etager og omkring 1850 kommer tilbygningerne langs von Hattenstræde til. Ejendommen, der er klassificeret som bevaringsværdig har tidligere huset et bogtrykkeri. ”Fonden til bevarelse af gamle bygninger i Randers” har stået for renoveringen, der fik hædrende omtale af Randers Kommune.
Ejendommen von Hattenstræde 7, Café von Hatten er en fredet bygning og et unikt spillested som drives af unge mennesker på frivillig basis. 

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus

  • Von Hattenstræde
  • Von Hattenstræde 1
    8900 Randers C
  • Tlf. (+45)