Inkluderer pr. person pr. ophold:
- 2 x overnatning
- 2 x morgenbuffet
- 2 x 2-retters middag derefter kaffe med sødt (Kromandens valg)
4,873886 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: Miniferie 3 dageMidt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.
Hovedgaden 3, 6534 Agerskov
Vis kort
6 dage/ 5 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
5 dage/ 4 nætter
Inkluderer pr. person. pr. ophold:
4 dage/ 3 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage/ 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
5 dage/ 4 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
4 dage/ 3 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
4 dage/3 nætter ankomst fra 02.01.2025
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Med musik og dans
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Min. 3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,41 km
Omkring år 1200 stod en vældig kirke færdig i Agerskov. Kirkens mure var sat i stenkvadre. Kirken havde skib, kor og apsis. Apsis, - den halvrunde bygning der afslutter koret, - var udvendig udsmykket med flotte søjler. Kirken havde mindst 3 indgange. En i nordsiden til kvinderne, en i sydsiden til mændene og en i koret til præsterne.
Det romanske kirke rum var meget dunkelt. I skibet har der været 2 små rundbuede vinduer mod syd og 2 mod nord. I koret et i hver retning og endelig et mod øst i apsis. I alle vinduer var der farvet glas.
Allerede omkring år 1300 er Agerskov kirke blevet for lille. Koret og apsis bliver revet ned og det nuværende kor af næsten dobbelt størrelse bliver bygget.
3,31 km
Kirkens bygninger
Kirkens skib er fra romansk tid, o.1200. Kirkens oprindelige apsis blev revet ned i gotisk tid, o.1400, for at give plads til et længere kor, men ikke noget apsis. Murværket består overalt af blanke granitsten. Af de oprindelige vinduer mod nord, er der bevaret et i koret og to i skibet. Kirkens nordlige dør er nu tilmuret, mens den sydlige rundbuede dør stadig bruges.
Det ret lille tårn er opført i sengotisk tid, o.1500. Det er af Tørninglen-typen med et højt pyramideformet spir og lave spidsgavle på alle tårnets fire sider. Tårnet er opført i teglsten, men nederst er der også brugt granitsten fra det nedrevne apsis. Tårnets dør mod vest er oprindelig, men har fået sin nuværende ydre form i 1952. Tårnrummet er krydshvælvet og der er en rundbuet arkade ind til skibet. I tårnet hænger der en klokke fra sengotisk tid, o.1500.
Våbenhuset er opført i renæssancetiden o.1550.
Tagværkerne er oprindelige. Tagene er beklædt med skifer, mens tårnet er blytækket.
Forfatter - Henrik J. Møller.
Litteratur - J.P. Trap Danmark, 5. udgave, Haderslev amt, bind X,1, 1965, side 375..
8,09 km
Klovtoft Barfodspark er Danmarks første og største barfodspark. Her kan du på små 2 hektar med stier, give dine fødder - og krop - en anderledes oplevelse. Parken er fyldt med oplevelser for fødderne, og du kommer til at gå på vidt forskelligt underlag, og stifte bekendtskab med Kneipp vandterapi. Det er på mange måder godt for dine fødder, som normalt er indespærrede i snævre sko en stor del af dagen. Du får med garanti rørt dine akupunktur punkter, du får styrket sener og muskler og du får gang i blodomløbet.
Det er sundt - og det er dejligt!
19,52 km
Tørning Mølle er en af de største kulturperler i Sønderjylland med borgbanken, hvor den tidligere Tørning Borg lå, og hvorfra konger og grever i middelalderen har regeret over land og rige. Her finder du:
Tørning Mølle er formentlig en udløber af mølledrift på stedet helt tilbage i middelalderen, hvor Tørning Len blev administreret fra borgen på Tørning Voldsted. De første sikre oplysninger om udnyttelsen af vandkraften ved møllen stammer fra 1494, da Kong Hans erhvervede Tørning Mølle. I mere end 500 år har man udnyttet de vældige kræfter i vandet, som strømmede gennem Tørning Å - nu Stevning Dam - ned til Tørning og videre østpå til Lillebælt.
I 1784 købte Hans Boysen, møller fra Grøngrøft, Tørning Mølle. Hans efterkommere, søn, sønnesøn og oldesøn, videreførte møllen. Sidstnævnte døde barnløs i 1945, og indtil 1960 drev arvingerne møllen videre.
Bygningerne blev fredet i 1980, og i 1982 købte Vojens Kommune Herredsfogedens bolig, og Skov- og Naturstyrelsen købte resten af bygningerne og tilliggende jord. Møllen er brændt flere gange - sidst i 1907, og der er stor forskel på møllen fra 1807 og den vi ser i dag. Besøg møllen og gå op ad de mange trapper, og få et indtryk af møllens omfang og funktion. I Herredsfogedens hus finder du en mindre udstilling om områdets historie og kampene mellem de danske konger og de tyske hertuger.
Medbring en lækker madkurv, og nyd frokosten i den flotte og rolige natur ved søen.
Kontoret har åbent hele året fra 08.00 - 16.00, i hverdagene.
26,28 km
Domkirken er først og fremmest domsognets kirke; ramme om sognets og menneskers liv i fest og glæde, smerte og sorg. Dernæst er den hele byens kirke; alle kan komme her uanset sognetilhørsforhold. Endelig er Domkirken hele stiftets kirke; ramme om de store begivenheder i stiftet.
Haderslev Domkirke har fået tildelt 2 Michelin-stjerner af den grønne guide, der belønner seværdigheder! Domkirken løfter sig markant over byens tage og skaber en helt særlig profil over byen.
Kirken er ikke et museum, da den ligesom alle andre kirker er i levende brug. Men den rummer en spændende og begivenhedsrig historie, samt fin kirkekunst og inventar.
Dronning Margrethe har designet 4 antependier (alterbordsforsider) samt 4 tilhørende messehagler. Messehaglerne kan ses på tæt hold i glasmontre under kirkens kor. De indeholder centrale symboler i kristendommen, som viser hvor omfattende Dronnings viden er, og hvor forankret hun er i den kristne tro.
Alle er velkommen til at besøge kirken, både for at opleve et stille øjeblik til eftertanke og til at se de mange spændende ting, som Domkirken byder på.
Rundvisning kan arrangeres i åbningstiderne. Henvendelse til kirketjenerne, som træffes på tlf. +45 73 52 36 45 bedst kl. 10-15, eller på mail: domkirketjener@hado.dk. Fotografering er tilladt i kirken til privat brug uden for kirkelige handlinger.
Mindekapel for Slesvigskefodregiment Nogle fredage marcherer Slesvigskefodregiments Musikkorps til Domkirken for at vende et blad i deres mindebog over faldne soldater fra deres regiment. Det er et festligt indslag og skal opleves hvis man er i nærheden.
Domkirken er lukket for besøgende ved tjenester i åbningstiden.
Desuden er Domkirken lukket for besøgende omkring højtiderne (Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag, St. Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Pinsedag, 2. pinsedag, 1. juledag og 2. juledag.)
Haderslev Domkirke er desuden startpunktet for Camino Haderslev Næs ruten, der slynger sig gennem Haderslev og omegn på 9 etaper.
For koncerter og åbningstider
27,79 km
Det første guldhorn blev fundet i 1639 af kniplepigen Kjerstine Svendsdatter - det andet i 1734 af bonden Erik Lassen.
Hornene endte på det Kgl. Skatkammer i København, men blev i 1802 stjålet herfra og omsmeltet.
I 1909 rejste Grev Schack en mindesten på de to findesteder.
Kopier af guldhornene kan ses på Tønder Museum.
29,26 km
Året rundt venter enestående oplevelser på Schackenborg Slot. Gå på opdagelse i århundreders historie, tag på en guidet tur i den smukke slotspark eller kom forbi cafeen "den gamle hestestald". Schackenborgs program byder både på klassiske koncerter, foredrag, debatarrangementer med mere.
30,53 km
Rejs 1300 år tilbage i tiden til dengang vikingerne herskede i Ripa (Ribe). På Ribe VikingeCenter er historien om de gamle danere levende, og du er en del af den!
Ribe VikingeCenter er et historisk oplevelsescenter med autentiske rekonstruktioner af det allerældste Ripa. Her kan du bl.a. møde sortsmeden, kongens møntslager, vølven, husfruen, trællen, krigeren, falkoneren, træsmeden, storbonden og alle gårdens dyr.
Besøg håndværkerne og vølven på Markedspladsen år 710 og kig hen forbi Ripa Havn år 750, hvor handelsfolkenes både ligger ved kajen. I Ripa By år 825 er du velkommen i vikingernes huse, f.eks. det flotte Tinghus, hvor væggene er dekoreret med et 20 m langt kalkmaleri. På den modsatte side af åen står Ansgar Kirke år 860, en meget smukt dekoreret trækirke. På Storgården år 980 kan du opleve vikingetidens landbrug, møde dyrene og besøge storbondens prægtige langhus, hvor husfruen laver mad. Krigerne og bueskytterne holder til ved Ringvolden år 980, hvor også du kan træne dine færdigheder.
På Ribe VikingeCenter er der optrin og aktiviteter hver eneste dag, og du kan f.eks. skyde med langbue, være med til krigertræning og lære vikingernes lege. Slip fantasien løs, spil med og prøv selv!
Internationalt Vikingemarked og vikingekrigere
Se alle aktiviteter og events på www.ribevikingecenter.dk
Ribe VikingeCenter har et stort arkiv af egne film, bl.a. drama, dokumentarer og filmfortællinger
32,18 km
Ribe Domkirke kan ses viden om i det flade landskab, og det er en ret fantastisk tanke, at tilrejsende er blevet mødt at dette bybillede siden midten af 1200 tallet, hvor kirken stod færdigbygget. Ribe Domkirke er således Danmarks ældste domkirke.
Domkirkens navn er Vor Frue Kirke. Efter talrige om- og tilbygninger fremtræder den som Danmarks eneste femskibede kirke, præget af skiftende stilarter og med mange interessante detaljer. Der er blandt andet gravminder over byens og nogle af rigets mægtigste mænd, samt Nordens ældste epitafium, opsat af Valdemar Sejr over en søn som døde i 1231.
Borgertårnet er fra 1300-tallet og indrettet som byens vagt- og stormklokketårn med milevid udsigt over marsklandskabet. Der er adgang til det 52 m høje tårn gennem kirken (børn under 14 år kun i følgeskab af voksen). Ved foden af Maria-tårnet med kirkeklokkerne står en statue af Hans Tausen (1494-1561) - johannitermunk, lutheraner og Danmarks reformator, biskop i Ribe 1542. Ved siden af Tausen ses en statue af salmedigteren Hans Adolf Brorson (1694-1764) - pietist, provst i Ribe 1737, biskop 1741. På kirkens sydside skulpturen af Ansgar, lavet af kunstneren Hein Heinsen, fra december 2015..
Kirkens klokker spiller Brorsons salme "Den yndigste rose" kl. 8.00 og 18.00, folkevisen om Dronning Dagmar kl. 12.00 og 15.00.
Biskop i Ribe
Allerede omkring år 860 fik Ansgar, Nordens Apostel, tilladelse til at opføre en kirke og lade en kristen præst bo på stedet. Det er dog først fra ca. år 948, at vi med sikkerhed kan sige, at der har været en biskop i Ribe og dermed en Domkirke.
Michelin Travel Guide
Ribe Domkirke er i Michelin Guiden igen blevet tildelt **-stjerner. Læs om hvorfor Ribe Domkirke er en omvej værd. Ribe Domkirke har fået en flot placering i den franske Michelin Guide over seværdigheder. Domkirken har fået to stjerner i guiden, hvilket er det næsthøjeste, der tildeles. Dette er kun givet til få seværdigheder i Danmark.
Carl Henning
I koret ses farvestrålende malerier og mosaikarbejder af Carl Henning Pedersen (udført 1982-87).
Elsker du at tage billeder? Se fotospots ved Ribe Domkirke
32,24 km
Tøndermarsken er en del af det frodige og lave landskab der strækker sig fra Hollands- og Tysklands vestkyst og langs det sydvestlige Jylland til Esbjerg. Marsken er skabt gennem årtusinder af havets aflejringer af fint kornet ler oven på istidens smeltevandssand.
Her i Danmarks største marskområde møder du et helt særligt landskab, som formes af menneskers liv med og mod vandet. Dette levende kulturlandskab rummer et enestående fugleliv med områder af særlig international værdi. Dele af området er nationalpark og UNESCO Verdensarv..
Naturen i Tøndermarsken er noget helt særligt. Et landskab, der synes vildt og ustyrligt, men som er designet ned i mindste detalje. Læs mere om den vilde side af naturen, og om dyrelivets gang på marsken.
Tøndermarsken er stadig ét af Danmarks rigeste fuglelokaliteter på trods af et mærkbart fald i antallet af ynglende fugle, især engfugle.
I Magisterkog (øst for Rudbøl og lige nord for den tyske grænse) yngler bl.a. rørdrum, grågås, knarand, rørhøg, plettet rørvagtel samt alle de almindelige sumpfugle. Savisanger er fast ynglefugl. Magisterkogen er sammen med Vejlerne og Maribo-søerne de eneste faste lokaliteter i Danmark. Området - isære langs nordsiden af Magisterkogen - huser Danmarks største bestand af blåhals.
Den danske del af Hasberg Sø (mellem Magisterkog og Bremsbøl Sø) er sikkert ynglested for sortterne. Også her yngler rørdrum, rørhøg, skeand, knarand og atlingand.
Vestpå, ud mod havet, er landskabet hjem for ynglende skeand, knarand, atlingand, vibe, stor kobbersneppe, rødben og gul vipstjert.
Nørresø, beliggende lige nord for Ubjerg, blev etableret for få år siden. Her kan man året rundt opleve mange af de samme vandfugle som andre steder i Tøndermarsken. Men ved Nørresø kan man tit komme tættere på fuglene.
Når du skal besøge Tøndermarsken, anbefales det at komme forbi Højer Mølle og blive klædt på til turen ud i naturen.
33,98 km
Kongeåen dannede i hertugtiden grænse mellem hertugdømmet Slesvig og det danske kongerige, og var frem til 1850 toldgrænse mellem kongeriget Danmark og hertugdømmet Slesvig. Det var især okser, der skulle sælges sydpå. Efter danskernes tabte slag ved Dybbøl i 1864 blev hertugdømmet Slesvig indlemmet i det preussiske Kejserrige, som senere blev til det Tyskland. I denne periode fungerede Kongeåen som landegrænse. Den nordlige del af hertugdømmet Slesvig, som vi i dag kender som Sønderjylland, valgte ved en folkeafstemning i 1920 at bliver en del af Danmark. I perioden frem til 1850 fungerede Kongeåen som toldgrænse mellem kongeriget Danmark og hertugdømmet Slesvig.
Kongeåens udspring
Kongeåen dannes af mange små tilløb fra et forholdsvist stort område mellem Vejen og Vamdrup. I Gamst Søenge kan man faktisk se et af de utallige kildevæld, der fører vand til åen. Kongeåen løber ud i Vadehavet ved Gredstedbro og er ca. 60 km lang. Åen har sit oprindelige forløb, og er ikke som andre åer fået sit løb reguleret. Kongeåen og Kongeådalen er fredet.
Navnet Kongeåen
Selve navnet Kongeåen blev først taget i brug omkring 1700. Tidligere blev den kaldt for Skodborg Å, eller på den helt gamle stavemåde: Skotborg Å. Ordet ”skot” betød i gamle dage ”skat” , så der er i dag ingen i tvivl om at toldindtægterne ved den gamle grænse har været særdeles interessante i lange perioder.
I de gamle sagaer anvendes den helt korte form: Åen. Det tyder på, at åen har været ret kendt i oldtiden. Vi genfinder det i dag i udtrykket: Sønden for Åen.
Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km
Hærvejens cykelrute 0 km
34,63 km
Vadehavet - Nationalpark og UNESCO Verdensarv.
VADEHAVSCENTRET ligger lige ved Vadehavet, som er Danmarks største, fladeste og vådeste Nationalpark. Det er et enestående naturområde i Danmark, som blev udnævnt til Nationalpark i 2010.
Men Vadehavet er ikke kun unikt i Danmark - det har status som Verdensarv. Samlet strækker vaderne sig 500 km langs den danske, tyske og hollandske kyst. Det dynamiske landskab, den biologiske rigdom og de mange trækfugle gør området til noget helt enestående.
VADEHAVSCENTRETs 1000 m2 udstilling er en rejse gennem Vadehavets landskab set gennem områdets millioner af trækfugle. I kommer tæt på fuglenes verden, der normalt er langt væk. I kommer ind i de store fuglesværme, mærker dem og rejser videre med dem. VADEHAVSCENTRET’s udstilling ”Vadehavet - 15 millioner trækfugle på rejse” er en æstetisk, eventyrlig og utrolig udstilling om Vadehavet og trækfuglenes verden. Det er oplevelser med viden og derfor er besøgscenteret for UNESCO Verdensarven et rigtig godt sted at starte, når man besøger Vadehavet og Nationalparken. Se mere på vadehavscentret.dk
Centret er et dejligt sted til en god familieoplevelse, til skoleklassen på tur eller erhvervsvirksomheder, der vil mødes i andre omgivelser. Besøget kan kombineres med en tur på Vadehavet enten gennem vores store turprogram eller ved at bestille sin egen tur.
vadehavscentret.dk/ture-og-aktiviteter/turkalender
Hunde er tilladt, men ikke i caféen