Fjelsted Skov Hotel & Konference

Green Key_V3

Green Key godkendt

Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

Store Landevej 92, 5592 Ejby

Vis kort
Se kalender og priser: Fjelsted Skov Hotel & Konference
  • Fyn
  • Syddanmark
  • Dansk Kroferie
  • halvpension-tilbud
  • Superpris
  • miniferie-tilbud
  • Miniferie
  • Weekendophold

Favorit

Hotellets faciliteter

  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Handicapvenligt
  • Bar/lounge
  • Kæledyr
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 62 km
  • Tog: 5 km
  • Busstop: 5 km
  • Badestrand: 11 m
  • Fiskeri: 3 km
  • Golf: 14 km
  • 70 Værelser

Ophold og overnatninger påFjelsted Skov Hotel & Konference

Konference hotel med egen skov og sø

Fjelsted Skov er det oplagte sted at overnatte, hvis du leder efter et hotel med god mad, dejlige omgivelser og professionelt og imødekommende personale. I forbindelse med din overnatning kan du besøge vores naturhave, hvor vores nysgerrige kronvildt holder til. Her kan du virkelig slå dig ned, føle dig hjemme og oplade batterierne.

Fjelsted Skov er kendt for sine grønne og rolige områder. Men hos os får du altså ikke bare en fredelig og skøn natur. Vores hotel på fyn er placeret i rolige og smukke grønne omgivelser med marker, skov og sø i baghaven. Dem kan I selvfølgelig drage nytte af, når du overnatter hos os. Vores skønne natur giver dig både mulighed for afslapning og aktivitet.

Leder du efter en aktiv ferie? Der er mange spændende aktiviteter og seværdigheder i kort afstand fra Fjelsted Skov. Besøg idylliske landsbyer, prøv bridgewalking i Middelfart eller tag forbi Humlemagasinet i Harndrup.

Caféen emmer af hygge og god mad, og her gør vi altid vores ypperste for at du kan føle dig hjemme. På Fjelsted Skov sætter vi en ære i at tilberede god, dansk mad med masser af smag.

Vores værelser er indrettet med omhu, og hvert detalje er designet med gæstens komfort i tankerne. Uanset om du er her til konference, romantisk getaway eller en velfortjent ferie, vil vores hotel imødekomme dine behov. Vi har i alt 70 dobbeltværelser med bad, 40” fladskærms-tv, gratis trådløst 100 m/bit internetforbindelse og meget mere.

Vores dedikation til kvalitet og gæstetilfredshed gør os til det ideelle valg for enhver lejlighed. Uanset om du er her for forretning eller fornøjelse,vil du opleve ægte dansk gæstfrihed i hjertet af naturen. Værter: Morten og Simon.

Attraktioner i nærheden af Fjelsted Skov Hotel & Konference

  • Foto: VisitMiddelfart

    Humlemagasinet i Harndrup

    3,19 km

    Humlemagasinet er et stort kulturcenter i udkanten af Middelfart Kommune med udstillinger, haver og museer.

    Mange muligheder for gode oplevelser med park og haver, tre museer (Humlemuseet, Sigfred Pedersen Museet og Historisk Dukkesamling). Desuden afholdes forskellige skiftende historiske udstillinger, hvor der hvert år vælges et nyt tema. Endelig afholdes hvert år flotte juleudstillinger. I de private stuer findes en café, der har åbent for gæster, der besøger udstillinger, museer og haver.

    Humlemagasinets bygninger blev oprindeligt anvendt til engroshandel med humle og tobak, men er senere ombygget, så de i dag rummer de mange nye kulturelle aktiviteter.

    Park og haver. De tidligere marker er nu omdannet til over 20 spændende temahaver efter inspiration fra England. Hele arealet udgør ca. 10 tdr. land. Medbragt mad og drikkevarer kan nydes ved de mange opstillede borde og bænke. Hvert år i juni måned afholdes Åben Have.   

    I Humlemuseet ses de gamle fascinerende billeder og effekter fra stedets handel med humle og tobak gennem næsten 100 år. I lokalerne findes en imponerende øl-samling fra ind - og udland, historisk og op til de mere tidssvarende ølproduktioner, som vi kender dem i dag.

    Sigfred Pedersen Museet er etableret til ære for den lokalfødte digter og forfatter Sigfred Pedersen. Museet indeholder mange effekter og billeder fra Sigfreds spændende liv.

    Historisk Dukkemuseum er en udstilling med over 130 porcelænsfigurer, som kunstneren Kirsten Gynther Eriksen lavede i løbet af en periode på 25 år. Figurerne forestiller den danske kongerække lige fra Gorm den Gamle og Dronning Thyra til den nuværende kongefamilie. Alt er håndlavet. Lige fra porcelænshovederne til dragter, emblem og smykker.

    Hvert år afholdes skiftende historiske udstillinger. I 2023 vises udstillingen ”Danske Slotte og Herregårde.”

    I november og december afholdes en overdådig juleudstilling med julepynt i lange baner og 10 flot pyntede juletræer i udstillingslokalerne. I Dagmarsalen dækkes 20 juleborde med forskellige spise- og kaffestel.

    Absolut et besøg værd.

    Læs mere : Humlemagasinet i Harndrup
  • Foto: VisitNordfyn

    Ditlevsdal Bison Farm

    13,17 km

    Ditlevsdal Bison Farm er Europas største bisonfarm med ca. 400 bisonokser. Kom og få en skøn oplevelse og ægte præriestemning blandt de store dyr! Ta' af sted og oplev det selv.

    Bisonsafari

    Oplev en spændende bisonsafari blandt de store dyr og få meget mere at vide om deres opførsel og livet blandt dem fra guiden. Der er bisonsafari hele året rundt, og om sommeren holder Ditlevsdal åbent i hele juli med masser af musik, sjove aktiviteter og selvfølgelig mange muligheder for at tage på bisonsafari.

    Præriekoncerter

    Om sommeren er der præriekoncerter med god musik og festival-stemning.

    Gårdbutik og restaurant

    Året rundt kan du besøge gårdbutikken, hvor du kan købe det velsmagende bisonkød og spændende souvenirs.

    På restauranten kan du smage lækre retter med det fedtfattige og delikate bisonkød.

    Åbningstider

    Du finder åbningstider og tider for guidet safari på Ditlevsdal Bisonfarms hjemmeside ditlevsdal.dk.

    Det er en god idé at bestille plads på safari-turen og bord i restauranten.

    Året rundt åbent for selskaber og grupper mod forudbestilling.

    Der afholdes desuden året rundt en del aktiviteter på Ditlevsdal: 
    Åbent hus, gourmetaftener, udstillinger, foredrag, etc. 

    Læs mere : Ditlevsdal Bison Farm
  • Foto: Casper Hansen

    Galleri 55 - Keramik

    14,87 km

    Galleri 55 viser keramik af anerkendte danske og internationale kunstnere.

    Der er skiftende udstillinger i løbet af året. Kig ind og se hvad galleriet udstiller lige nu!

     

    Åbningstider:

    2. maj-30. september

    Mandag-fredag kl. 10-17

    Lørdag kl. 10-14

    Søndag kl. 11-16

    1. oktober-30. april

    Torsdag-fredag kl. 13-17

    Lørdag kl. 10-14

    Søndag kl. 11-16

    I påskeugen og på forårets helligdage er der åbent som om sommeren.

    Der er ikke åbent mellem jul og nytår.

    Læs mere : Galleri 55 - Keramik
  • Foto: Estate Nordfyn

    Bogense

    14,87 km

    Danmarks hyggeligste købstad

    Besøg Danmarks hyggeligste købstad med små 4000 indbyggere. Det er et dejligt sted at gå tur med mange idylliske gamle huse og bybækken, der snor sig gennem byen.

    Bogenses historie går langt tilbage i tiden, og allerede i år 1288 fik byen tildelt købstadsrettigheder. Det ældste hus er fra 1543. Kirken er fra middelalderen og er viet til de søfarendes helgen, Sct. Nicolai. Den ligger passende nok på en skrænt ud for kysten, og tårnet har fungeret som sømærke. Ved siden af kirken ligger det hyggelige gamle torv, hvor du kan se et af Danmarks mindste huse.

    Shopping i Bogense

    Bogense byder på mange små butikker i centrum af byen, hvor du kan købe tøj (også fra lokale designere), sko, spændende delikatesser og specialiteter fra Nordfyn og 3 store dagligvaremarkeder, hvor du kan købe alt, du lige står og mangler. Du kan også spise lækker mad på de mange hyggelige caféer og restauranter.

    Havn og Marina

    Når du besøger byen, må du ikke gå glip af en tur forbi den gamle havn med restauranter og butikker og den store marina, hvor der er plads til over 700 både.

    Hvad sker der i Bogense?

    Hvad sker der i Bogense og på Nordfyn, lige præcis når du er der? Tjek VisitNordfyns aktivitetskalender og find aktiviteter og events!

    Læs mere : Bogense
  • Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

    Skoda Museum

    17,18 km

    Skoda Museum Danmark i Krengerup

    På Krengerup Gods lidt uden for Glamsbjerg finder du det ældste Škoda-museum uden for Tjekkiet. Der findes faktisk kun to Škoda-museer i verden, det ene ligger i Tjekkiet på Škoda-fabrikkerne, det andet ligger på Fyn.

    Škoda Museum Danmark giver dig hele historien om det berømte – og nogle ville mene - berygtede bilmærke.

    Historien om Škoda begynder med en tjekkisk boghandler, der ønskede sig en cykel, og udviklede sig til at blive en verdensomspændende bilproducent.

    Grundlagt af ægte bilentusiaster

    Alle biler på museet har været i privateje gennem generationer, og museet blev grundlagt i 1998 af bilentusiaster med stor forkærlighed til mærket Škoda.

    Du kan opleve i alt 30 modeller i udstillingshallen. Lige fra den første masseproducerede Škoda 418 Popular fra 1937 til Felicia fra 1994, som var den første Škoda, der blev udviklet i samarbejde med tyske VW.

    3 gode grunde til at besøge Škoda Museum Danmark:

    • Oplev alt fra rallybiler og åbne sportsvogne til de klassiske modeller fra 70’erne og 80’erne.
    • Idylisk placeret på Krengerup Gods og mulighed for en gåtur i den nærliggende skov.
    • Besøg også Hørvævmuseet, som er nabo til Škoda-museet. Køb en kombi-billet.

    Guidet tur og rundvisninger

    Det er muligt at bestille guidede ture for grupper.

    Guiderne er frivillige på museet og ægte Škoda -entusiaster. Guiderne elsker at fortælle historier om bilerne i udstillingen og om alle de biler, de har restaureret gennem tiden.

    Faciliteter og tilgængelighed

    Der er gratis parkering lige foran museet.

    Hørvævsmuseets café ligger på samme område. Her kan du købe kaffe og kage - og hvis du er ude i god tid, kan du bestille et fint traktement hos Hørvævsmuseet.

    Udenfor er der bænke og borde, hvor du kan spise din medbragte mad.

    Læs mere : Skoda Museum
  • Foto: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY)

    CLAY Keramikmuseum Danmark

    18,24 km

    CLAY KERAMIKMUSEUM DANMARK (det tidligere Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus) er et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia. Der er ca. 1.000 værker udstillet af de 55.000. Det, der gør samlingen unik, er, at den aldrig tidligere har været præsenteret for et publikum, og at den afspejler mere end 235 års keramisk designudvikling fremstillet på de tre hæderkronede danske keramikfabrikker: Den kgl. Porcelainsfabrik, Bing & Grøndahl og Aluminia.

    Hos både unge og ældre er interessen for keramikken i disse år voldsom og i hele verden – fra Kina til USA – er de ”tre blå bølger” indbegrebet af dansk kunsthåndværk og design. Efter en omfattende om- og tilbygning er CLAY Keramikmuseum Danmark igen åbent, og præsentationen af den kongelige porcelænssamling er en markant attraktion for både danske og udenlandske gæster.

    CLAY danner ramme om skiftende særudstillinger og tematiske arrangementer med keramikken som omdrejningspunkt. Et besøg på CLAY Keramikmuseum Danmark vil indebære et møde med den spændende keramiske kunst, en mulighed for en hyggelig stund i museets cafe, samt et kig ind i museumsshoppens smagfulde udvalg af unikt keramisk kunsthåndværk og design.

    Dertil kommer selve arkitekturen og den omkringliggende skulpturpark med udsigt til Lillebælt, der i sig selv er en stor oplevelse. Med den flotte tilbygning, der fortrinsvist er placeret under jorden, er der taget mest mulig hensyn til den oprindelige bygning Grimmerhus – en unik arkitektonisk perle fra 1857, som i dag er helt fredet.

    Navneskift fra Grimmerhus til CLAY Keramikmuseum Danmark
    Det er ikke helt tilfældigt, at Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus nu hedder CLAY Keramikmuseum Danmark. Ideen med museet, der åbnede i 1994, udsprang fra en gruppe af keramiske kunstnere, der kaldte sig Clay Today. Igennem årene har udstillingerne haft mange forskellige, spændende præg fra keramiske kunstnere, og samlingen af keramik på CLAY er kun blevet større.

    CLAY er både en arkitektonisk perle og et meget spændende indblik i keramikkens verden, som bør opleves ved besøg i Middelfart. 

    Åbningstider og priser

    Læs mere : CLAY Keramikmuseum Danmark
  • Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

    Bridgewalking - En uforglemmelig oplevelse

    19,54 km

    Bridgewalking over Lillebælt

    Tag på brovandring på Den Gamle Lillebæltsbro med Bridgewalking Lillebælt og oplev Lillebælt og området omkring bæltet på en helt ny måde! Bridgewalking - eller brovandring - er en helt speciel aktivitet, der kun kan prøves fire steder i verden, og det eneste sted i Europa er på Den gamle Lillebæltsbro, som forbinder Fredericia og Middelfart, Jylland og Fyn.

    Book jeres næste udflugt hos Bridgewalking Lillebælt og skab helt fantastiske minder!

    Oplevelsen på Lillebæltsbroen

    Der er garanti for sug i maven og spektakulær udsigt over Lillebælt, Fredericia og Middelfart, når I befinder jer på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro i 60 meters højde. Hver brovandring ledes af en guide fra Bridgewalking Lillebælt, som undervejs vil fortælle jer om broens byggeri, områdets historie og naturen omkring Lillebælt.

    Og hvis I er heldige, spotter I måske et par marsvin - Lillebælts egen lille hval - undervejs på jeres tur. Lillebælt er nemlig hjemsted for en af verdens tætteste bestande af marsvin. På bridgewalking kommer I også helt tæt på Den Gamle Lillebæltsbros specielle stålkonstruktion, og I vil kunne mærke, hvordan hele broen vibrerer, når de tunge godstog og hurtige lyntog passerer under jer på broens jernbanespor.

    Prøv bridgewalking alene eller sammen

    Bridgewalking er en helt fantastisk aktivitet for både enkeltpersoner, par og grupper af forskellig størrelse. På en brovandring hos Bridgewalking Lillebælt sendes besøgende på broen i grupper på op til 20 personer, men dette betyder ikke, at du ikke får en nærværende oplevelse med dine venner, din kæreste, ægtefælle, eller hvem du ellers har valgt at dele oplevelsen med.

    Selvom I af sikkerhedsmæssige hensyn går i en gruppe, vil bridgewalking ikke nødvendigvis føles som en fælles gruppeaktivitet. Tiden på broen går med at nyde oplevelsen og høre din guides spændende fortællinger! Du kan derfor også sagtens opleve en brovandring på egen hånd.

    Bridgewalking Lillebælt: Den perfekte gruppeaktivitet

    Fordi besøgende sendes på bridgewalking i grupper, er en brovandring på Den Gamle Lillebæltsbro med Bridgewalking Lillebælt det perfekte udflugtsmål for jeres næste gruppe-tur. Gå bridgewalking som jeres næste familieudflugt, venneudflugt eller firmaudflugt eller gå over Lillebælt som en del af jeres erhvervsevent eller teambuilding-tur.

    Mulighederne er mange, og Bridgewalking Lillebælt og deres guider står altid klar til at skabe de perfekte rammer for netop jeres tur.

    Læs mere om bridgewalking som teambuilding-aktivitet her!

    Brovandring året rundt

    Bridgewalking Lillebælt arrangerer ture hele året, så der er rig mulighed for at opleve Lillebælts mange forskellige udtryk. Prøv fx bridgewalking i efteråret, hvor bladene fra de mange træer på begge sider af bæltet dækker kyststrækningerne som et overdådigt hav af røde blade, eller oplev, hvordan naturen fremstår mere barsk fra broens top i vinterhalvåret.

    Det er derfor ingen hindring, hvis man allerede har prøvet bridgewalking, for der er garanti for en helt ny og unik oplevelse, hver gang man tager på brovandring over Lillebælt. Som Bridgewalking Lillebælts guider selv siger: Der er ikke to ture over Lillebælt, der er ens, og der er altid flere historier at fortælle!

    Information om bridgewalking

    Jeres tur på broen starter ved Bridgewalking Lillebælts velkomstcenter på Galsklintvej 2 i Middelfart. Her bliver I modtaget af Bridgewalking Lillebælts kyndige guider, som forbereder jer på den fantastiske tur, I skal ud på. Sammen går I fra Velkomstcentret til Den Gamle Lillebæltsbro, hvor du bliver koblet til et sikkerhedssystem - og så går det opad!

    Turen er i alt ca. 2,5 km lang og det er et krav, at deltagerne er i nogenlunde god fysisk form, da der er en del trappetrin undervejs. Det er ikke tilladt at medbringe genstande på broen, og alle lommer skal tømmes. Det er derfor heller ikke tilladt at medbringe telefoner eller kameraer på turen - men bare rolig, jeres guide medbringer telefon og vil tage billeder af jer undervejs, som I kan downloade efterfølgende.

    Der er mulighed for at få låst sine mindre ejendele som pung, nøgler eller telefon i en safetybox, mens I befinder jer på broen.

    Læs meget mere om hvad der sker før, under og efter turen på broen her!

    Billetter, priser og parkering

    Billetter: Billetter kan købes i velkomstcentret og online. Vi anbefaler, at I køber billetter online, så I er sikre på at få plads på den tur, I ønsker. Billetter kan købes her, eller via den blå boks til højre.

    Priser:
    Børn under 16 år (over 140 cm): 255 DKK
    Voksne: 315 DKK

    Gratis parkering: Der er parkeringsplads på Galsklintvej 2, 5500 Middelfart, lige ved velkomstcentret. Du kan læse mere om parkerings- og offentlige transportmuligheder her!

    Mad og drikke hos Bridgewalking Lillebælt

    Hos Bridgewalking Lillebælt er det muligt at købe varme og kolde drikke, som I kan nyde før eller efter jeres tur på broen. Disse sælges fra velkomstcentret, hvor I også kan se en lille udstilling om området omkring Lillebælt og Den Gamle Lillebæltsbro og købe forskellige souvenirs fra Bridgewalking Lillebælt.

    Ved velkomstcentret findes også borde- og bænkesæt, hvor I kan nyde medbragt mad, en bålplads med siddepladser og en stor naturlegeplads. Det er ikke muligt at købe mad hos Bridgewalking Lillebælt. 

    Har I andre spørgsmål? Find svar på ofte stillede spørgsmål her!

    Oplev mere: Fredericia, fæstningsbyen i hjertet af Danmark

    Søger I spisesteder, oplevelser eller overnatning i forbindelse med jeres besøg hos Bridgewalking Lillebælt, er disse kun et stenkast væk! Fra Bridgewalking Lillebælt er der nemlig ganske kort afstand til fæstningsbyen Fredericia.

    I Fredericia findes indbydende restauranter og caféer, gode shoppingmuligheder og hyggelige gågader. Der findes mange gode overnatningsmuligheder, så du nemt kan planlægge din udflugt til bridgewalking.

    Læs meget mere om Fredericia her!

     

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #bridgewalkinglillebælt #visitfredericia 

    Læs mere : Bridgewalking - En uforglemmelig oplevelse
  • Foto: 24Copenhagen

    Odense ZOO - det er helt vildt

    25,37 km

    En have for hele familien
    Odense ZOO er en zoologisk have for hele familien – der er både noget for de store og for de små. Når I besøger den zoologiske have, får I både en hyggelig og lærerig dag fyldt med nye indtryk og sjove lege. Mens de mindste leger, kan de voksne nyde lækker mad eller en god kop kaffe i haven. Bagefter kan I fortsætte den hyggelige tur rundt i resten af haven, som byder på mange forskellige oplevelser og mange forskellige dyr.

    Oplev alle de vilde dyr
    I Odense ZOO findes der mange forskellige dyr, både dem I kender, men også de helt eksotiske. I den zoologiske have kan I nemlig opleve alt fra sibiriske tigere til eksotiske fugle og til søkøerne under vandet. Når I møder dyrene rundt omkring i haven, vil I opleve en helt unik atmosfære og kulisse, som passer perfekt til de dyr I ser og lærer om – lige fra det tropiske Sydamerika til den antarktiske kulde. I kan også møde de vilde zebraer og giraffer på savannen og skildpadderne i Darwins Hus. Der er mange slags dyr i Odense ZOO, lige fra de helt farlige og vilde til de mindre og bløde dyr.

    Helt tæt på
    I har mange muligheder for at komme helt tæt på de mange dyr når I besøger Odense ZOO. Blandt andet kan I håndfodre de store giraffer, og i sommerferien kan I komme med ud på lemurernes ø, hvor I her også kan være med til at fodre halvaberne. Der er også altid mulighed for at se med, når dyrepasserne træner og fodrer alle de andre dyr i Odense ZOO. Der er dermed rig mulighed for både at lytte, se og lære når I besøger den zoologiske have, hvor der samtidig er en helt speciel og hyggelig atmosfære.

    Til tops i trækronerne
    Når I besøger Odense ZOO, har I en eventyrlig mulighed for at komme op i Bøgetoppen. Turen i Bøgetoppen foregår oppe mellem trækronerne i den smukke bøgeskov som ligger i blandt andet Odense ZOO. Oppe i trækronerne er der ni forskellige platforme, som er knyttet sammen af hængebroer. Her vil I komme op i en højde fra seks til 12 meter over jorden! En sjov oplevelse for hele familien, når I tager den 250 meter lange trævandring, som byder på en smuk udsigt og måske endda udfordringer. På turen kan I teste jeres paratviden om den danske natur gennem en digital quiz. Her kan du måske blive klogere eller slå familien i hvem der ved mest om de dyr og insekter, der bor i bøgeskovens trækroner eller skovbunden under Bøgetoppen.

    Det bedste af det hele er, at Odense ZOO har åbent året rundt, så tag familien med, og få en oplevelse I sent vil glemme.

    Priser og billetter

    Åbningstider

    Læs mere : Odense ZOO - det er helt vildt
  • Foto: Ard Jongsma

    Danmarks Jernbanemuseum

    25,68 km

    Mærk historiens vingesus, når I kommer helt tæt på og ind i de store lokomotiver og flotte gamle vogne. Lad fantasien flyve og leg lokomotivfører i førerhuset på de imponerende damplokomotiver.
    Tag plads på de ubekvemme bænke i de gamle passagervogne, kig ind i de kongelige salonvogne og se sneploven fra dengang, der var isvinter. I kan også sætte gang i de små modeltog og studere de fascinerende færgemodeller.

    Hop ombord på minitoget
    På Danmarks Jernbanemuseum har vi vores eget minitog. Turen med minitoget går gennem det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Der er afgang flere gange om dagen

    Oplevelser for de mindste
    De mindste gæster vil elske Lokomotivmester Busses værksted og Børnebanegården - en banegård i børnestørrelse med billetsalg, kontroltårn og plads til leg. Besøg også den udendørs legeplads, hvor I kan udforske det store damplokomotiv og rutsje fra toppen af vandtårnet.

    Kør med veterantog
    Det er en helt særlig oplevelse at stå tæt på damplokomotivet, indhyllet i røg, damp og en duft af kul. På Danmarks Jernbanemuseum har vi egne skinner og station på museets område. I kan få en tur med veterantoget på udvalgte dage året igennem. Vi kører både med motorvogne og damp. Kørsler på museet kan ses på vores hjemmeside under” Aktiviteter”.

    Alle aktiviteter på museet er gratis. Børn under (0-17 år) har altid gratis entré

    Læs mere : Danmarks Jernbanemuseum
  • Foto: Lærke Beck Johansen

    Den Fynske Landsby - Frilandsmuseum

    26,52 km

    Alle bygninger er fra det 18. og 19. århundrede og hentet på Fyn. De fleste er bygget i bindingsværk og med stråtag. Landsbyen er omgivet af marker og haver, og du kan møde husdyr i stalde, på græs eller i marken, hvor de sammen med landmanden pløjer agerjorden. I Den Fynske Landsby fortælles historien om både fortid og fremtid, bæredygtighed og fællesskab.

    En landsby med inspiration til fremtiden
    Den Fynske Landsby er en attraktion som viser, hvordan man levede og hvad man lavede i det 18. og 19. århundrede. Desuden sætter Den Fynske Landsby stor fokus på bæredygtighed, genbrug og fællesskab, som viser sig gennem landsbyens aktiviteter og historier. Landsbyen er et historisk museum, som forsøger at bruge fortidens historie til at ændre fremtiden – netop gennem fokus på bæredygtighed og fællesskab. Den Fynske Landsby viser livet dengang, hvor man var i tættere pagt med naturen, for at inspirere dig og din familie, vække jeres nysgerrighed og gøre jer klogere på fortiden og fremtiden.

    En oplevelse for hele familien
    I Den Fynske Landsby er der noget for hele familien, både store som små. Børn og unge under 18 år skal endda ikke betale entré, så det er bare med at komme afsted! Gennem hele sæsonen kan I opleve aktiviteter som hestevognskørsel, diverse landsbyfortællinger, vandreteater og mange andre spændende aktiviteter. Du kan også blive klogere på hvordan eksempelvis koen bliver malket, hvordan man lavede tøj af hør, hvordan honningen i landsbyen bliver til og meget andet. Du kan altid finde hele årets program her: www.denfynskelandsby.dk, så I kan vælge lige de aktiviteter I godt kunne tænke jer at se og deltage i.

    Historieprogrammer og sommeraftener
    Når du besøger Den Fynske Landsby kan du høre historier fortalt af frivillige. De udfører roller som kokke, kuske, markarbejdere, lysdryppere, gåsepiger og mange andre spændende roller, som du kan få lov at opleve! Når du oplever disse historier, kan du også interagere med figurerne, når de er i gang med deres daglige gøremål. Tilsammen skaber det en helt unik og speciel atmosfære, så du rigtig kan opleve, hvordan det var at leve i det 18. århundrede. 

    Læs mere : Den Fynske Landsby - Frilandsmuseum
  • Foto: Egeskov

    Egeskov - den smukkeste have og park

    43,81 km

    Besøg Egeskov og oplev Danmarks smukkeste have, legepladsen og fantastiske labyrinter, udstillinger med veteranbiler, motorcykler, dukkehuse og meget andet. Her er noget for hele familien – store som små. Det kan godt tage hele dagen, at opleve det hele. 

    Egeskov Slot ligger midt på Fyn og er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. På slottet bor Greve Michael Ahlefeldt og hans familie, men det er også åbent for gæster. Den tilhørende park hører til eliten i Europa og kaldes også Danmarks smukkeste have.

    Læs mere om slottets smukke park, haver og  labyrinter her

    Slottet og dets store avlsbygninger er indrettet med udstillinger, hvor du kan opleve de berømte samlinger af veteranbiler, motorcykler, klædedragter, dukkehuse og meget andet. 

    Se meget mere og køb din billet på www.egeskov.dk

    Egeskov Slot - 2018 TripAdvisor Cerificate of Exellence.

    Egeskov Slotshave vandt i 2012 European Garden Award og blev udnævnt til "Best European historic garden 2012" af European Garden & Heritage Network.

    Nominated by CNN Travel as one of the 12 most spectacular gardens in the world.

    Læs mere : Egeskov - den smukkeste have og park