Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Vestre Ringvej 96, 7000 Frederica

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

  • Sydjylland
  • Jylland
  • City Break

Hotellets faciliteter

  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 45 km
  • Tog: 1.5 km
  • Busstop: 200 m
  • Badestrand: 6 km
  • Golf: 850 m
  • 118 Værelser

Ophold og overnatninger påHotel Fredericia - SDH Partner Hotel

Nyd den smukke natur tæt på hotellet

Hotellet er en del af alliancen med Best Western Hotels & Resorts.

Hotel Fredericia ligger midt i Danmark og danner rammen for både business, ferier og konferencer. Her er gæsterne altid i fokus og der er oplevelser for enhver smag.

Lige ved siden af hotellet finder du et state-of-the-art idrætscenter, der inkluderer faciliteter som et badeland, en svømmehal, et fitnesscenter og paddelbaner. Desuden er der Messe C, et af Danmarks største messecentre, som er beliggende i nærheden. Hotellet er også centralt placeret i Madsbyparken, der byder på en charmerende natur, en mountainbike-bane, den historiske miniby og et gratis legeland.

Hotel Fredericia blev fuldstændig renoveret i 2012 og har et helt nyt, moderne udseende. I januar 2017 åbnede hotellet 41 ekstra nye værelser, alle med udsigt, ekstra plads og moderne indretning. Nogle af de nye værelser har balkoner eller terrasser.

På Hotel Fredericia inviteres gæsterne ind i moderne, elegant indrettede værelser, der emmer af lys og stil. Hvert værelse udstråler en unik international atmosfære, og de fleste værelser byder på en betagende udsigt over naturskønne områder.

Restaurant RYES er en moderne restaurant, der kan rumme op til 180 gæster. Køkkenteamet er passioneret omkring at skabe spændende og klassiske retter med små, moderne twist fra det nordiske køkken. De elsker også at eksperimentere med syltede, tørrede eller andre unikke smagssammensætninger, som de selv producerer, for at glæde gæsternes smagsløg.

Alle konferencelokaler, gruppelokaler og Restaurant Queen Mary har en ny indretning, AV-udstyr og aircondition. Du kan også nyde gratis Wi-Fi og parkering.

Alle 118 værelser er fuldt renoverede og fremstår nye og moderne, hver med deres egen karakter med smukke fotostater fra byen Fredericia.

Restaurant RYES er en moderne restaurant, der kan rumme op til 180 gæster. Køkkenteamet brænder for at skabe spændende og klassiske retter med små, moderne twist fra det nordiske køkken. De elsker også at eksperimentere med syltede, tørrede eller andre unikke smagskombinationer, som de selv producerer for at glæde gæsternes smagsløg.

Find vej

Vestre Ringvej 96
7000 Frederica

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  • Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

    Madsbyparken

    0,62 km

    Besøg Madsbyparken: Fredericias særlige natur- og aktivitetsområde

    Madsbyparken byder på et væld af oplevelser for hele familien! Det store parkområde rummer nemlig ikke kun Madsby Legepark, men også fantastiske naturområder, et væld af idræts- og aktivitetsmuligheder og spændende historie.

    Legepark, Miniby og Idrætscenter midt i naturen

    Madsbyparken er et stort grønt område på over 80 hektar beliggende centralt i Fredericia, som rummer en række forskellige områder og tilbud.

    I Madsbyparken finder I:

    • Madsby Legepark
    • Den Historiske Miniby
    • Grønne områder med vandrestier, og aktivitetspladser
    • FIC - Fredericia Idrætscenter

    Madsby Legepark - gratis udendørs legeland for hele familien

    I Madsby Legepark er der timevis af sjov for både store og små. Tag familien med og besøg den gratis legepark, hvor I kan prøve de forskellige legepladser, besøge dyrene i minizoo og meget, meget mere!

    Læs mere om Madsby Legepark, en af Danmarks største gratis legeparker, her!

    Med Madsbytoget til Den Historiske Miniby

    Fra Madsby Legepark kører Madsbyparkens helt eget lille tog kaldet Madsbytoget. Madsbytoget tager jer med på tur rundt i hele Madsbyparken, så I får set hele det spændende område. Toget har to stop: Afgangspunkt i Madsby Legepark, hvor togturen også ender, og et stop undervejs ved Den Historiske Miniby, hvor I kan stå af og gå på opdagelse.

    I Den Historiske Miniby kan I opleve en kopi af Fredericia anno 1849 i størrelsesforholdet 1:10. Læs meget mere om Minibyen her!

    NYHED: Entré til Minibyen inkluderet i togbilletten

    Som noget nyt er entré til Minibyen inkluderet i togbilletten til Madsbytoget, så I nemt kan gøre et stop undervejs på togturen. Når I er færdige med at udforske Minibyen, kan I hoppe på næste togafgang og køre med retur til Madsby Legepark.

    Shelter, MTB og vandreruter: Outdoor aktiviteter i Madsbyparken

    En stor del af Madsbyparkens areal er grønne områder med både skov, eng og søer. Her er både skabt plads til græssende dyr, rekreative oaser, fodboldbaner, løbestier og vandreruter og andre outdoor aktiviteter.

    Madsbyparkens shelterplads

    Madsbyparken har fx sin helt egen shelterplads med fire shelters, bålplads og toiletfaciliteter, som kun kan benyttes af shelterbrugerne. Læs mere om Madsbyparkens shelterplads og booking her!

    MTB: Mountainbike-, aktivitets- og paraspor i Madsbyparken

    I Madsbyparken findes også Danmarks første kombinerede mountainbike-, aktivitets- og paraspor. Sporet er 2,3 km langt, og kan altså benyttes både af MTB men også af løbende og gående under hensyntagen.

    Sporet er samtidig det første i Danmark, som er indrettet til para-MTB, så handicappede og bevægelseshæmmede kan bruge sporet med tilpassede cykler.

    Ved siden af sporet ligger en teknik-zone. Her er det ikke tilladt at gå og løbe. 

    Find meget mere information om det særlige MTB-spor her!

    Lysløjpen - Oplyst løbe- og vandrerute rundt i Madsbyparken

    Lysløjpen er Madsbyparkens helt egen oplyste løbesti, som er 2,8 km lang og anlagt som et loop. Ruten er en del af GoRun-konceptet og derfor markeret med GoRunskilte undervejs.

    Se et kort over ruten her!

    Fredericia Idrætscenter 

    Den sidste del af Madsbyparken er Fredericia Idrætscenter, også kaldet FIC. Fredericia Idrætscenter rummer faciliteter til et væld af sportsgrene, en professionel håndboldhal, et fodboldstation, fitnesscenter, bowlingcenter, padelbaner og Fredericia Svømmehal og Tropiske Badeland.

    Find mere information om Fredericia Idrætcenters faciliteter og booking på deres hjemmeside!

    Aktiviteter i Madsbyparken med Det Grønne Fredericia

    Det Grønne Fredericia afholder jævnligt et væld af spændende udflugter og aktiviteter i Madsbyparken. Kom med ud og oplev naturområdets skønne natur og særlige planteliv.

    Se oversigt over Det Grønne Fredericias events og book billet her!

     

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #madsbyparken #visitfredericia

    Læs mere : Madsbyparken
  • Foto: VisitFredericia

    Madsby Legepark

    1,07 km

    Madsby Legepark - Et gratis, udendørs legemekka midt i Danmark!

    Madsby Legepark er et kæmpe udendørs legeland i Fredericia fyldt med oplevelser. Legeparken er et ægte slaraffenland for aktive børn og deres voksne, og her er rigeligt med aktiviteter til en hel dags udflugt!

    Mange timers leg venter på jer!

    Med over 400.000 gæster årligt er Madsby Legepark områdets største turistattraktion for børnefamilier, og man forstår hvorfor! Uanset om I skal på heldagsudflugt eller blot have et par timers pusterum i en travl hverdag, er Legeparken det ideelle valg. Her får I central placering, skønne naturomgivelser og uendelig leg - man bliver nemlig aldrig færdig med at opleve Madsby Legepark!

    Madsby legepark er blevet tildelt et ”Excellent Play” – certifikat og er også blevet kåret af GoLittle som ”Danmarks Sjoveste Legeplads”.

    Hvad kan man prøve i Madsby Legepark?

    I Madsby Legepark finder I flere forskellige legepladser og aktivitetsbaner for forskellige aldersgrupper. Her er noget for alle, og mens børnene leger, kan de voksne slappe af i Legeparkens små grønne oaser. 

    Se de mange forskellige aktiviteter på Madsbyparkens oversigtskort og download kortet her!

    Legepladser og mooncars

    I Madsby Legepark kan I slå jer løs på den store sandlegeplads for børn i alle andre. Her er både gynger, rutsjebaner og klatrestativer. I kan også besøge den nye Klods-Hans legeplads, hvor der er lege for alle sanserne. Klods-Hans legepladsen er særligt god for de mindre børn og er handicap- og kørestolsvenlig.

    Er I mere til fart over feltet, kan I prøve Madsby Legeparks mooncar-bane. Find en ledig mooncar og drøn rundt på banens små veje i trygge rammer.

    Tarzanbane og helt nyt klatreanlæg

    Der er klatremuligheder for både store og små i Madsby Legepark!

    De lidt større børn kan blive udfordret på Madsby Legeparks helt egen tarzanbane. Banen egner sig til børn over 10 år og voksne, så her kan mor og far også finde deres indre legebarn frem og prøve kræfter med den udfordrende bane. Tag tid på hinanden og se, hvem der kommer hurtigst igennem - der er garanti for gode grin undervejs!

    Prøv også Madsby Legeparks nye attraktion: Et stort klatreanlæg, der netop er åbnet i foråret 2023. Klatreanlægget indbyder til mange timers sjov og masser af plads at blotre sig på - anlægget er nemlig er 23 gange 23 meter har plads til op til 225 børn på én gang. 

    Mini-zoo og klappedyr

    I Madsby Legepark finder I også et område med en mini-zoo, hvor I har mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Her kan I blandt andet opleve svenske minigrise, geder, kaniner, mange forskellige fugle, høns, marsvin og skildpadder. Der er mulighed for at røre og ae flere af dyrene.

    Læs mere om Madsby Legeparks forskellige dyr her!

    Det er ikke tilladt at fodre dyrene i parken!

    Minigolf og robåde

    I Madsby Legepark kan I også prøve kræfter med aktiviteter for hele familien. Se fx hvem der klarer sig bedst på legeparkens 18-hullers minigolfbane eller ro ud på Madsby Legeparks store sø i en af parkens robåde. Der kan være 2 voksne og 2 børn eller 3 voksne i hver båd.

    Information og billetpriser

    Både minigolf og bådene kræver billet. Billetter købes i billethuset, som ligger midt i parken. Minigolf koster 50kr per voksen og barn, børn under 3 år er gratis. Køller og bolde findes i billethuset. En rotur koster 50 kr per båd.

    I billethuset finder I også redningsveste til voksne og børn. Redningsveste er ikke påkræves men anbefales. Legeparkens sø er en kunstig sø med dybde på 90 cm.

    Nyhed: Detektiv Skattejagt - Hjælp Madsby Legepark!

    Nu kan du orøve kræfter med Madsby Legeparks helt egen interaktive skattejagt med det nye app-spil Detektiv Skattejagt.

    Find mere information om skattejagten og download her!

    Åbningstider i Madsby Legepark

    Madsby Legepark har gratis adgang og er åben døgnet rundt. Betalings- og bemandede aktiviteter har dog åbent fra 10-16 i hverdagene og 10-18 i weekenden i sommersæsonen(fra april til oktober).

    Find mere information om Legeparkens åbningstider her!

    På tur med Madsbytoget: Oplev resten af Madsbyparken og Den Historiske Miniby

    Madsbytoget er Madsbyparkens helt eget lille tog. Toget kører fra Madsby Legepark og videre rundt gennem resten af Madsbyparken. Undervejs kan I stå af toget ved Den Historiske Miniby, som også er en del af Madsbyparken. I Den Historiske Miniby kan I opleve en miniatureudgave af Fredericia anno 1849 i størrelsesforholdet 1:10.

    Læs meget mere om Den Historiske Miniby her!

    Information og billetpriser

    En billet til toget koster 35 kr for voksne og 25 kr for børn fra 4-11 år. Børn under 3 år er gratis. Køber I billet til Madsbytoget, er entréen til Den Historiske Miniby inkluderet i prisen. 

    Toget kører sin første tur kl. 11 og frem til kl. 17. Der kan være enkelte dage, hvor toget ikke kører. Hold jer orienteret på informationstavlerne i Madsby Legepark eller via legeparkens facebookside!

    Praktiske informationer om Madsby Legepark

    Gratis adgang: Der er altid gratis adgang til Madsby Legepark. Enkelte aktiviteter som minigolf, sejlbåde og ture med Madsbytoget kræver billet, som kan købes i Legeparken til priser mellem 20-60 kr.

    Sæson-aktiviteter: Madsby Legepark har åbent hele året rundt men aktiviteter som kræver billet er åbne i Legeparkens sæson, som går fra starten af april og frem til uge 42.

    Parkering: Der er parkering ved Madsby Legepark. Parkering koster 12 kr. pr. time i tidsrummet mellem kl. 9 og 17 alle dage.

    Offentlig transport: Madsby Legepark ligger 100 meter fra Fredericia Banegård, så I kan nemt benytte jer af offentlig transport, hvis I vil besøge parken. 

    Toilet og pusleplads: Der er toiletfaciliteter med pusleplads i parken. 

    Handicapvenlig: Madsby Legepark er handicapvenlig med handicaptoiletter, flisebelagte stier på parkens bakker og plads til ikke-elektriske kørestole på Madsby-toget.

    Hund: Det er tilladt at have hund med i Madsby Legepark. Hund skal føres i snor og må ikke opholde sig i parkens sandkasser.

    Find Madsby Legeparks ordensreglement her!

    Køb mad og drikke i Madsby-kiosken eller medbring egen madkurv

    Uden mad og drikke duer helten ikke! Bliver I sultne under jeres besøg i legeparken kan i besøge Madsby-kiosken. Madsby-kiosken sælger et bredt udvalg af fastfood, sandwiches, kolde og varme drikkevarer og diverse snacks. Madsby-kiosken har også en isafdeling, hvor I kan købe lækker is fra Hansen Is. På travle sommerdage åbner der en ekstra is-bod ved Klodshans-legepladsen.

    I kan også vælge at medbringe jeres egen madkurv på udflugten til Madsby Legepark. Overalt på legeparkens område må der nydes medbragt mad og drikke. Rundt omkring i parken og ved de forskellige aktiviteter findes siddeområder og borde- og bænkesæt, som I kan benytte. I parken findes også et madpakkehus, hvor I kan sætte jer ind og nyde jeres købte eller medbragte mad. 

    Vær med til at holde Madsby Legepark ren og pæn - benyt venligst de opstillede skraldespande eller tag dit skrald med dig.

    Hold fødselsdag eller familiefest i Madsby Legepark

    I Madsby Legepark kan I nemt holde jeres næste arrangement. Parken råder over 4 madpakkehuse af forskellig størrelse, hvoraf 3 af husene kan lejes til private arrangementer. Find mere information om de forskellige huses faciliteter og booking her!

    Det er også muligt at lege en grill, hvis I skal holde et arrangement med spisning. En grill kan en kapacitet på 20-25 voksne per time. Prisen er 105 kr per time per grill, og en grill kan max lejes i 2 timer. Læs mere om leje af grill her!

    Det er ikke tilladt at medbringe egen grill i parken!

    Madsby Legepark - en del af Madsbyparken

    Madsby Legepark er en del af det samlede Madsbyparken, som også huser Den Historiske Miniby og Fredericia Idrætscenter og Fredericia Svømmehal og Badeland

     

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #madsbylegepark #madsbyparken #visitfredericia

    Læs mere : Madsby Legepark
  • Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

    Fredericia Bymuseum

    1,87 km

    Oplev Fredericias særlige historie

    Bymuseet i Fredericia er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling siden byens grundlæggelse i 1650. Museets udstillinger og samlinger belyser især områdets militære, religiøse og erhvervsmæssige udvikling samt dagligdagen for byens befolkning.

    Fokus på Fredericia som fæstning og fristad - helt gratis!

    I de mange gamle, historiske bygninger på Fredericia Bymuseum kan du opleve udstillinger om fremmede trossamfund fra Fredericia, markante personligheder i byen, markedsscener, sølvsmedens værksted, avlsbrugerliv, havnens udvikling, forlystelsesliv og det 20. århundredes udvikling. Der er altid gratis adgang!

    Praktisk information

    Åbningstider i lavsæson:

    Fredericia Bymuseum har åbent torsdag til søndag fra kl. 12-16 fra februar til december.
    Bymuseet har lukket i januar.

    Åbningstider i højsæson og udvalgte uger:

    I sommerperioden (15/6-15/8) har Fredericia Bymuseum åbent tirsdag til søndag fra kl. 12-16.

    I vinterferien (uge 7) og efterårsferien (uge 42) har Fredericia Bymuseum åbent mandag-søndag fra kl. 12-16.

    Gratis adgang: Der er gratis adgang på bymuseet.

    Spørgsmål? Kontakt Fredericia Bymuseum for mere information!

    Oplevelser for børn og voksne på Fredericia Bymuseum

    Fredericia Museerne fik i 2021 tildelt ”Museumsformidlerprisen 2021” for at formidle byens historie på en ny og innovativ måde til nye målgrupper. Og på Fredericia Bymuseum er formidlingen netop i højsædet, for her får du nemlig både historie, læring og bevægelse!

    Besøg museet og se de flotte fysiske opstillinger, prøv museets interaktive tilbud, lær mere om udstillingernes indhold og udforsk de gamle fredericianske bygninger, som er en del af bymuseet. Fredericia Bymuseums udstillinger og aktiviteter appellerer til både store og små.

    Udendørs og indendørs aktiviteter i historiske omgivelser

    Læg fx vejen forbi udstillingen i bymuseets lade om Slaget ved Fredericia i 1849. Her kan du sætte dig hen i den lille soldaterlejr og skrive et brev til dine kære, ligesom soldaterne gjorde i 1849. Eller du kan tage et kig ind i museumsgårdens lille soldaterkammer, som er en kopi af de små kamre, der fandtes på alle gårde i Fredericia, da byen fungerede som fæstning.

    Udenfor kan du udforske museets historiske bygninger, der alle er gamle bygninger fra Fredericia-området. Se fx den gamle tobakslade, som har været brugt af midtbyens borgere til tobakstørring, eller Museumshaven, museets tilhørende haver. Om sommeren kan du fx opleve den smukke rosenhave, som en lokal rose-entusiast har doneret til bymuseet.

    Fredericia Bymuseum byder på mange timers underholdning, og det er helt gratis!

    Fredericia Museum lader hovedpersonerne fortælle

    På Fredericia Bymuseum er historien levende, og du kan sågar høre om de spændende episoder og livsskæbner fra personerne selv!

    I flere af Fredericia Bymuseums udstillinger finder du nemlig ikke kun malede portrætter, men også "levende portrætter" som du kan stille spørgsmål til og få svar fra. Mød både en vaskeægte præsident, en stadsforvist prins og en konge, der besluttede sig for at bygge en by i en sump, på din tur rundt på museet.

    Opdag Fredericias seværdigheder med bymuseet

    Fredericia Bymuseum hjælper dig med at opleve Fredericia!

    Prøv fx museets oplevelsesspil Landsoldaten, et app-spil for hele familien! Download appen og gå på opdagelse på Fredericia Vold, hvor du skal finde en række historiske genstande, der åbner op for historien om Fredericia som fæstningsby.

    Vil du hellere lytte til fortællingen om Fredericia, kan du høre Fredericia Museums podcast Fredericia By og Fæstning. Podcasten er på 12 afsnit og tager dig igennem Fredericias unikke historie.

    Se Fredericia Museums tilbud til dig, der ønsker at opleve Fredericia på egen hånd, her!

    Det sker på Fredericia Bymuseum

    Fredericia Bymuseum afholder et væld af aktiviteter hele året rundt. Kom til spændende foredrag, særudstillinger eller workshops og begivenheder for hele familien

    Du kan se museets planlagte aktiviteter her!

    Aktiviteter i Fredericia

    "Hvad kan man lave?" - I Fredericia finder du altid oplevelser og aktiviteter. Tjek eventkalenderen og se kommende events og arrangementer, book en af VisitFredericias guidede ture eller se 10 gratis oplevelser, du altid kan prøve i Fredericia!

     

    Se, hvad andre deler på Instagram 

    #fredericiabymuseum #fredericiamuseum #visitfredericia

    Læs mere : Fredericia Bymuseum
  • Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

    Den Tapre Landsoldat

    2,05 km

    Den Tapre Landsoldat - Fredericias vartegn

    H. W. Bissens berømte monument Den Tapre Landsoldat - eller Landsoldaten i daglig tale - er Fredericias vigtigste monument og et hyppigt brugt vartegn for byen. Landsoldaten står placeret midt på Landsoldatpladsen ved Prinsens Port og Fredericia Vold og har vigtig historisk betydning for både Fredericia og resten af Danmark!

    Vigtig brik i Fredericias historie og status som fæstningsby

    Den Tapre Landsoldat blev rejst i 1858 til minde om danskernes sejr ved Slaget ved Fredericia d. 6. juli 1849. Landsoldaten er derfor både blevet et symbol for slaget men også for slagets betydning under De Slesvigske Krige. 

    Du kan læse mere om Slaget ved Fredericia 1849 her!

    Monument til minde om den menige soldat

    Den Tapre Landsoldat er den første statue i verden, som er rejst som hæder til den almindelige menige soldat. Derfor var den også noget helt særligt allerede i 1858.

    Den store bronzestatue er tegnet af kunstneren H.W. Bissen, og soldatens ansigt er tegnet efter en af de menige soldater, som deltog ved Fredericia i 1849. Bissen gjorde sig hurtigt klart, at det ikke var generalerne, men den menige, ukendte soldat, der skulle hædres.

    Bissen kaldte selv statuen for "Den Danske Landsoldat efter Sejren" men går i dag under navnene "Den Tapre Landsoldat", Den Danske Landsoldat" og blot "Landsoldaten".

    Landsoldaten - et samlingspunkt ved aktiviteter og begivenheder

    Udover at blive brugt som Fredericias symbol er statuen af Landsoldaten også i centrum i flere af Fredericias begivenheder. Alt fra studentertraditioner til kranselægning ved forskellige lejligheder og selvfølgelig den årlige bybegivenhed Fæstningsdagene, hvor Fredericia mindes begivenhederne omkring 5. og 6. juli 1849. 

    Læs om alt det der sker i Fredericia under Fæstningsdagene, her!

    Besøg Landsoldaten på Landsoldatpladsen

    At Landsoldaten blev placeret ved Prinsens Port er ikke tilfældigt. Det var nemlig her de danske tropper red ind i Fredericia efter sejren. Med placeringen af statuen blev pladsen også navngivet Landsoldatpladsen. 

    Du kan læse meget mere om den nyrenoverede Landsoldatpladsen her!

    Med erobrede morterer og bøgegren

    Den Tapre Landsoldat er 3,75 meter høj og lavet af bronze. Han står på et 2,5 meter højt granitfodstykke og er omgivet af 6 moterer, hvoraf 2 skulle være blevet erobret fra de slesvig-holstenske styrker under Slaget ved Fredericia i 1849.

    I sin ene hånd holder Landsoldaten sit våben, mens hans i sin anden hånd holder en bøgegren. Som den græske olivengren, der symboliserer sejr, skulle den grønne bøgegren symboliserer den danske sejr.

    Landsindsamling og særlig sang af H.C. Andersen

    Allerede den 12. juli 1849, altså kun få dage efter Udfaldet ved Fredericia d. 6. juli, besluttede man sig for at starte en indsamling med henblik på at rejse et monument over slaget. Monumentet blev finansieret ved en landsindsamling, og der blev hurtigt nedsat en komité, som skulle føre planerne ud i livet.

    Landsindsamlingen blev afholdt i Casinoteatret i København med mange prominente gæster, herunder H.C. Andersen, der i indsamlingens anledning havde skrevet "I Danmark er jeg født". Teksten skulle vække det danske sindelag og fædrelandsfølelsen hos tilhørerne, så indsamlingen kunne blive en endnu større succes.

     

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #landsoldat #landsoldaten #visitfredericia

    Læs mere : Den Tapre Landsoldat
  • Foto: VisitFredericia

    Bunkermuseet i Fredericia

    2,32 km

    Besøg en ægte bunker

    Fredericias bunkermuseum er indrettet under jorden i en af de oprindelige 70 civile beskyttelsesrum fra Besættelsen i 1940-45. Jyllands bedste bunker museum er indrettet i en dobbeltbunker med to kupler og indeholder en lille billed- og lydudstilling med øjenvidneberetninger fra Fredericia under Besættelsen.

    Bunkermuseets åbningstider

    Der er åbent onsdage, kl. 13-16 og lørdage, kl. 10-13 fra 17/6 - 16/9 samt på særlige datoer - se herunder:

    Søndag den 9/4: kl. 13-16

    Torsdag den 4/5: kl. 13-16

    Fredag den 5/5: kl. 13-16

    Lørdag den 14/10: kl. 10-13 (Skolernes efterårsferie)

    Onsdag den 18/10: kl. 13-16 (Skolernes efterårsferie)

    Lørdag den 21/10: kl. 10-13 (Skolernes efterårsferie)

    Udstilling i Bunkermuseet

    Udstillingen i Bunkermuseet er del af Museerne i Fredericias digitale udstilling ”Far, hvad er fred? – Fortællinger fra Befrielsen”, som kan opleves her!

     

    Læs meget mere om Bunkermuseet her!

    Læs mere : Bunkermuseet i Fredericia
  • Foto: Niels Martner

    Den Gamle Lillebæltsbro

    7,22 km

    Åbning
    14. maj 1935 (ret præcist 80 år før indvielsen af Bridgewalking) åbnede broen med kongeligt besøg. Der var 50.000 besøgende og kongen kom sejlende med ”Dannebrog”.

    På samme dag indviedes også det første af DSB’s røde lyntog, som kørte over broen og kappede den røde snor. I toget var 850 prominente gæster. De stod på toget i Middelfart hvor der nu også var kommet ny banegård ifm. omlægning af jernbanenettet.

    Langs banelinjen kørte en kortege på Brovejen, som ligeledes blev etableret ifm. brobygningen. Der havde været en del polemik omkring hvorvidt de handlende gik glip af omsætning hvis vejen lagdes uden for byen. Men en forlængelse af hovedvejen blev løsningen, som den også kendes i dag.

    Tilbage i tiden har Lillebælt været engområde. Men i istiden dannes bæltet. Herunder den lodrette 40 meter dybe væg i leret, som i dag er særdeles populær blandt dykkere.

    Den Gl. Lillebæltsbro som turistattraktion
    I 2015 åbnede Bridgewalking på Den Gl. Lillebæltsbro, og det har vist sig som en stor turistattraktion med tusinde af besøgende. Her kan du opleve Middelfart fra toppen af den gamle bro. Der findes faktisk kun 3 andre steder i hele verden hvor du også kan det.

    Det er dog ikke første gang at Den Gl. Lillebæltsbro danner ramme om en turistsucces. Det gjorde den også under tilblivelsen. 
    Byggeriet som sluttede ved broens indvielse i 1935, blev et stor turistattraktion – en af Danmarks på det tidspunk største. Der kom kiosker, pensionater, spisesteder osv. i Middelfart. En vækst som der nu følger et sådant byggeri.
    Der var både som sejlede ud fra havnen i Middelfart med turister, som skulle ud og se byggeriet. Man brugte mange øgenavne dengang, og en af bådførerne blev således kaldt for ”Blondematrosen” fordi konen havde en lingeriforretning.

    Lillebælt Halvmarathon

    Kom til Middelfart og løb med os over den Gamle Lillebæltsbro, når Middelfart hvert år i Maj forvandler sig til en sand løbefest.

    En fantastisk løbsoplevelse med masser af musik, tilskuere, hotspots ude på ruten, officiel løbs-t-shirt og en medalje om halsen, når du kommer i mål.

    Fakta
    1178 meter lang
    57 meter høj
    Pris: 32 millioner for byggeriet
    Gennemsejlingshøjde: 33 meter
    Opført: 1925 - 1935

    Læs mere : Den Gamle Lillebæltsbro
  • Foto: Niels Martner

    Naturparken Hindsgavl Dyrehave

    7,68 km

    I et herregårdslandskab, der daterer sig tilbage til 1200-tallet, har man nu mulighed for at færdes i en dyrehave, der byder på leg, læring og motion ved gamle fortidsminder, lyden af frøkoncerter ved midnat og synet af sensommerens brølende kronhjorte i brunst. Hjortevildtet er områdets natur- og landsskabsplejere, der sikrer herregårdslandskabets lysåbne sletter. Uanset om du er til stille gåture eller friluftsaktiviteter, finder du optimale forhold på Hindsgavl-halvøen. Afmærkede ruter for gåture, løb, en ridetur, en tur på cykel eller orienteringsløb mellem de opsatte ”Faste poster”. 

    Dyrehaven har en stor bestand af kron- og dådyr. På en tur rundt i Dyrehaven opleves hjortevildtet, der græsser i skoven og på sletten. Hjortevildtet er områdets natur- og landskabsplejere, der sikrer herregårdslandskabets lysåbne sletter.

    I Dyrehaven findes der områder med sidde- og grillpladser, hvor du kan nyde din medbragte mad.

    Kort til Hindsgavl Dyrehave her

    Læs mere : Naturparken Hindsgavl Dyrehave
  • Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

    Bridgewalking - En uforglemmelig oplevelse

    7,67 km

    Bridgewalking over Lillebælt

    Tag på brovandring på Den Gamle Lillebæltsbro med Bridgewalking Lillebælt og oplev Lillebælt og området omkring bæltet på en helt ny måde! Bridgewalking - eller brovandring - er en helt speciel aktivitet, der kun kan prøves fire steder i verden, og det eneste sted i Europa er på Den gamle Lillebæltsbro, som forbinder Fredericia og Middelfart, Jylland og Fyn.

    Book jeres næste udflugt hos Bridgewalking Lillebælt og skab helt fantastiske minder!

    Oplevelsen på Lillebæltsbroen

    Der er garanti for sug i maven og spektakulær udsigt over Lillebælt, Fredericia og Middelfart, når I befinder jer på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro i 60 meters højde. Hver brovandring ledes af en guide fra Bridgewalking Lillebælt, som undervejs vil fortælle jer om broens byggeri, områdets historie og naturen omkring Lillebælt.

    Og hvis I er heldige, spotter I måske et par marsvin - Lillebælts egen lille hval - undervejs på jeres tur. Lillebælt er nemlig hjemsted for en af verdens tætteste bestande af marsvin. På bridgewalking kommer I også helt tæt på Den Gamle Lillebæltsbros specielle stålkonstruktion, og I vil kunne mærke, hvordan hele broen vibrerer, når de tunge godstog og hurtige lyntog passerer under jer på broens jernbanespor.

    Prøv bridgewalking alene eller sammen

    Bridgewalking er en helt fantastisk aktivitet for både enkeltpersoner, par og grupper af forskellig størrelse. På en brovandring hos Bridgewalking Lillebælt sendes besøgende på broen i grupper på op til 20 personer, men dette betyder ikke, at du ikke får en nærværende oplevelse med dine venner, din kæreste, ægtefælle, eller hvem du ellers har valgt at dele oplevelsen med.

    Selvom I af sikkerhedsmæssige hensyn går i en gruppe, vil bridgewalking ikke nødvendigvis føles som en fælles gruppeaktivitet. Tiden på broen går med at nyde oplevelsen og høre din guides spændende fortællinger! Du kan derfor også sagtens opleve en brovandring på egen hånd.

    Bridgewalking Lillebælt: Den perfekte gruppeaktivitet

    Fordi besøgende sendes på bridgewalking i grupper, er en brovandring på Den Gamle Lillebæltsbro med Bridgewalking Lillebælt det perfekte udflugtsmål for jeres næste gruppe-tur. Gå bridgewalking som jeres næste familieudflugt, venneudflugt eller firmaudflugt eller gå over Lillebælt som en del af jeres erhvervsevent eller teambuilding-tur.

    Mulighederne er mange, og Bridgewalking Lillebælt og deres guider står altid klar til at skabe de perfekte rammer for netop jeres tur.

    Læs mere om bridgewalking som teambuilding-aktivitet her!

    Brovandring året rundt

    Bridgewalking Lillebælt arrangerer ture hele året, så der er rig mulighed for at opleve Lillebælts mange forskellige udtryk. Prøv fx bridgewalking i efteråret, hvor bladene fra de mange træer på begge sider af bæltet dækker kyststrækningerne som et overdådigt hav af røde blade, eller oplev, hvordan naturen fremstår mere barsk fra broens top i vinterhalvåret.

    Det er derfor ingen hindring, hvis man allerede har prøvet bridgewalking, for der er garanti for en helt ny og unik oplevelse, hver gang man tager på brovandring over Lillebælt. Som Bridgewalking Lillebælts guider selv siger: Der er ikke to ture over Lillebælt, der er ens, og der er altid flere historier at fortælle!

    Information om bridgewalking

    Jeres tur på broen starter ved Bridgewalking Lillebælts velkomstcenter på Galsklintvej 2 i Middelfart. Her bliver I modtaget af Bridgewalking Lillebælts kyndige guider, som forbereder jer på den fantastiske tur, I skal ud på. Sammen går I fra Velkomstcentret til Den Gamle Lillebæltsbro, hvor du bliver koblet til et sikkerhedssystem - og så går det opad!

    Turen er i alt ca. 2,5 km lang og det er et krav, at deltagerne er i nogenlunde god fysisk form, da der er en del trappetrin undervejs. Det er ikke tilladt at medbringe genstande på broen, og alle lommer skal tømmes. Det er derfor heller ikke tilladt at medbringe telefoner eller kameraer på turen - men bare rolig, jeres guide medbringer telefon og vil tage billeder af jer undervejs, som I kan downloade efterfølgende.

    Der er mulighed for at få låst sine mindre ejendele som pung, nøgler eller telefon i en safetybox, mens I befinder jer på broen.

    Læs meget mere om hvad der sker før, under og efter turen på broen her!

    Billetter, priser og parkering

    Billetter: Billetter kan købes i velkomstcentret og online. Vi anbefaler, at I køber billetter online, så I er sikre på at få plads på den tur, I ønsker. Billetter kan købes her, eller via den blå boks til højre.

    Priser:
    Børn under 16 år (over 140 cm): 255 DKK
    Voksne: 315 DKK

    Gratis parkering: Der er parkeringsplads på Galsklintvej 2, 5500 Middelfart, lige ved velkomstcentret. Du kan læse mere om parkerings- og offentlige transportmuligheder her!

    Mad og drikke hos Bridgewalking Lillebælt

    Hos Bridgewalking Lillebælt er det muligt at købe varme og kolde drikke, som I kan nyde før eller efter jeres tur på broen. Disse sælges fra velkomstcentret, hvor I også kan se en lille udstilling om området omkring Lillebælt og Den Gamle Lillebæltsbro og købe forskellige souvenirs fra Bridgewalking Lillebælt.

    Ved velkomstcentret findes også borde- og bænkesæt, hvor I kan nyde medbragt mad, en bålplads med siddepladser og en stor naturlegeplads. Det er ikke muligt at købe mad hos Bridgewalking Lillebælt. 

    Har I andre spørgsmål? Find svar på ofte stillede spørgsmål her!

    Oplev mere: Fredericia, fæstningsbyen i hjertet af Danmark

    Søger I spisesteder, oplevelser eller overnatning i forbindelse med jeres besøg hos Bridgewalking Lillebælt, er disse kun et stenkast væk! Fra Bridgewalking Lillebælt er der nemlig ganske kort afstand til fæstningsbyen Fredericia.

    I Fredericia findes indbydende restauranter og caféer, gode shoppingmuligheder og hyggelige gågader. Der findes mange gode overnatningsmuligheder, så du nemt kan planlægge din udflugt til bridgewalking.

    Læs meget mere om Fredericia her!

     

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #bridgewalkinglillebælt #visitfredericia 

    Læs mere : Bridgewalking - En uforglemmelig oplevelse
  • Foto: LeArt

    Galleri LeArt

    7,98 km

    Galleri LeArt ligger i den hyggelige gamle bydel, lige overfor kirken. I kælderen af et gammelt, lyserødt bindingsværkshus hersker billedrammer og farvestrålende lærreder på væggene.

    I dette charmerende 300 år gamle byhus finder du udstillinger af samtidig billedkunst og kunsthåndværk. Maleriernes udtryk holder sig inden for 4 kategorier; Figurative, Abstrakte, Krukker og "Fjerkræ".

    Atelieret er at finde i de samme lokaler, så måske du vil opleve kunstneren i aktion.

    Virkelig et besøg værd!

    Galleriets annoncerede åbningstider kan variere, så det er en god idé at ringe og aftale besøg i forvejen, eller lave en specialaftale. 

    Læs mere : Galleri LeArt
  • Foto: Panorama Middelfart

    KulturØen

    8,08 km

    KulturØen er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen, primært arkitekt John Lassen og designchef Lars Vejen. Den er bygget på en kunstig ø, omgivet af de privatejede lystbådehavne NyHavn 1 og NyHavn 2, og er beklædt med forpatineret zink. KulturØen blev indviet i august 2005.

    Bygningen indeholder byens store og topmoderne bibliotek, Panorama Biograferne med store og moderne 3-D sale med tilhørende Oscars Kaffebar, udstillingssale, mødelokaler og endelig også turistinformationen VisitMiddelfart.

    Læs mere : KulturØen
  • Foto: VisitFredericia

    Trelde Næs

    8,9 km

    Danmarks skønneste naturområde

    Trelde Næs er et stort naturområde beliggende nord for Fredericia ud til Vejle Fjord og Lillebælt. Området rummer både skov, eng, lerskrænter og strand og har et rigt dyre og planteliv med flere sjældne arter.

    Naturområdet er optaget i Danmarks Naturkanon, som en af landets 15 bedste naturperler udvalgt af Miljøstyrelsen, og er et af de områder, som Danmarks Naturfredningsforening har udpeget som særligt bevaringsværdigt.

    Trelde Næs: Det perfekte udflugtsmål

    Trelde Næs byder på mange udflugtsmuligheder. Du kan nyde den skønne natur fra områdets store stisystem eller du kan planlægge din næste badetur.

    Stranden ved Trelde Næs er en Blå Flag-strand og har en høj vandkvalitet. På Trelde Næs ligger også et naturcenter, hvor du kan låne udstyr og deltage i forskellige events.

    Planlæg din udflugt

    Uanset om du er i bil, med bus eller på cykel er det nemt at komme til Trelde Næs.

    Gratis parkering: Der er en stor gratis parkeringsplads ved Trelde Næs med direkte adgang til både skoven og stranden. Parkeringspladsens adresse er Trelde Næsvej 290,7000 Fredericia.

    Offentlig transport: Bybus 6 kører til Trelde Næs og har stop ved Trelde Næs' parkeringsplads. Du kan finde mere information om køreplan her!

    Vandreruten Næsset Rundt

    Ved parkeringspladsen på Trelde Næs findes informationstavle samt foldere med kort over området og den 5 km lange vandrerute Næsset Rundt. Husk praktisk fodtøj og beklædning.

    På cykeltur til Trelde Næs

    Du kan også opleve Trelde Næs på cykel via den 34,4 km lange cykelrute T8, der leder dig igennem Fredericia by og videre ud til Trelde Næs' skønne natur.

    Vild mad på Trelde Næs

    Næssets rige planteliv betyder også, at der er gode muligheder for at sanke langs skov og strand. Trelde Næs har sin egen sankerute, der giver dig mulighed for at nyde områdets smukke omgivelser mens du samler planter og urter.

    Aktiviteter ved Trelde Næs med Naturpark Lillebælt og Det Grønne Fredericia

    Både Naturpark Lillebælt og Det Grønne Fredericia afholder jævnligt et væld af spændende udflugter og aktiviteter ved Trelde Næs. Deltag fx i strandsjov eller oplev kysten langs Trelde Næs i gennemsigtige kajakker.

    Se oversigt over Naturpark Lillebælts events og book billet her!

    Se oversigt over Det Grønne Fredericias events og book billet her!

    Praktisk information

    Toiletfaciliteter: Du finder toiletfaciliteter ved Naturcenter Trelde Næs. Toiletfaciliteterne er som udgangspunkt tilgængelige hele året rundt, men ved kortere særligt kolde vinterperioder kan toiletterne være lukket ned pga. risiko for frostsprængninger.

    Handicapvenlig: Du finder et handicaptoilet ved den gamle avlsgård ved parkeringspladsen. Handicaptoilettet er åbent året rundt.

    Mad og drikke: Der er ikke mulighed for at købe mad og drikke på Trelde Næs. Den nærmeste indkøbsmulighed er Dancamps Trelde Næs Campings kiosk, som ligger ca. 800 meter fra parkeringspladsen ved Trelde Næs.  

    Naturcenter Trelde Næs

    Ved Trelde Næs strand, kun få minutters gang fra parkeringspladsen ligger Naturcenter Trelde Næs. Centret rummer info om områdets natur- og dyreliv, toiletfaciliteter og en såkaldt grejbank. I grejbanken kan du gratis låne udstyr til forskellige aktiviteter i naturen, fx krabbe-fiskestænger, fiskenet og båludstyr.

    Naturcentret er tilgængeligt alle ugens dage i tidsrummet:

    Fra april til september: kl. 8 til 21
    Fra oktober til marts: kl. 10 til 17

    Trelde Næs Strand

    Er du mere til en badetur, er Trelde Næs Strand et besøg værd. Trelde Næs Strand er en familievenlig naturstrand med sandbund og en god badebro. Den ligger kun få minutter fra parkeringspladsen og har det blå badeflag. Strandområdet grænser op til en bred strandeng, hvor der både findes flere borde og bænke og anlagt bålplads. Nær stranden ligger Naturcentret, hvor du kan låne udstyr til bl.a. krabbe- og rejefiskeri. Her findes også toiletfaciliteter.

    Vandaktiviteter ved kysten

    Kysten langs Trelde Næs er også særligt velegnet til både kitesurfing, windsurfing og stand-up-paddleboarding. Du kan læse mere om surfing på Trelde Næs her!
    Er du mere til snorkling kan du også prøve kræfter med Trelde Næs' nye snorkelsti.

    Fiskepladser i området

    På Trelde Næs har du gode muligheder for at fange en fisk til din aftensmad. Det er muligt at fiske langs Trelde Næs' kyst, særligt i området omkring det rev, der ligger ud for Trelde Næs. Du kan læse mere om fiskeri omkring revet her
    Et andet godt fiskeområde ligger ved Trelde Klint. Du kan læse mere om denne fiskeplads her!

    Shelters og overnatning på Trelde Næs

    På Trelde Næs findes der to shelterpladser: Shelterplads Nord med 2 shelters og Shelterplads Syd med 4 shelters. Du kan booke shelters på begge shelterpladser via dette link.
    Ved Shelterplads Nord findes et grønt område, hvor det er tilladt at slå telt op, selvom man ikke har booket en shelter. Du kan læse mere om det her!

    Tæt på Trelde Næs ligger Dancamps Trelde Næs Camping, hvor du også finder flere forskellige muligheder for overnatning.

    Et helt særligt landskab

    Trelde Næs ligger på en stor lerbanke, der går hele vejen ind til Fredericia. Undergrunden er derfor næsten rent ler, hvilket er med til at skabe Næssets særegne landskab med store lerskrænter på både den nordlige og sydlige kystside. Skrænterne falder med jævne mellemrum sammen, hvilket skaber nogle helt unikke lerformationer langs stranden.

    Lerskrænten på Trelde Næs' sydlige kystside, som ligger ud mod Lillebælt, er 6 km lang og den længste af sin art i Danmark. Sydsidens store lerbanker er særligt kendt for at gemme på fortidsminder, der er mere end 50 millioner år gamle. Her kan du derfor se aflejringer fra tidligere istider, og den sydlige side af Trelde Næs er også et godt sted at lede, hvis du vil finde fossiler.

    Læs mere om fossiljagt ved Lillebælt her!

    Vær opmærksom på, at skrænterne kan skride!

    Trelde Næs' særlige biodiversitet

    Skovene på Trelde Næs er af Danmarks Naturfredningsforening udpeget til at være et af de områder i Danmark med den højeste biodiversitet. Området er kendt for at være hjemsted for særligt mange orkidearter, herunder flere sjældne som fx stor gøgeurt, der kun findes meget få steder i Danmark.

    Trelde Næs' store skovområde er også hjemsted for mange fugle- og dyrearter. Rovfugle som musvåge, tårnfalk og spurvehøg har fast yngleplads i skovene. På din tur rundt i området kan du også være heldig at spotte en natugle eller en af de mere sjældne sorte hugorme, eller du kan gå på jagt efter de over 200 år gamle egetræer, der stadig findes rundt omkring i skoven.

    Svampejagt på Trelde Næs

    Trelde Næs er også et af Jyllands bedste områder til svampejagt og med sine over 120 forskellige svampearter kan du finde adskillige spisesvampe, men også giftige svampe og flere fredede svampearter, så tag ikke på svampejagt, hvis du ikke har indgående kendskab til de forskellige svampes udseende.

    Vil du på svampetur med en ekspert arrangerer Naturpark Lillebælt jævnligt svampeture med guide. Du kan se oversigt over fremtidige ture og booke billet her!

    Trelde Næs' historie

    Trelde Næs' lange historie indeholder både blodige krigsopgør, skelsættende begivenheder og utrolige fortællinger. I middelalderen var Trelde Næs angiveligt hjemsted for den sagnomspundne Grev Trolle, også kaldet Næssekongen, der slog sig ned på Trelde Næs efter at være blevet gjort fredløs af kongen. Herfra røvede han både til lands og til vands og var særligt berygtet for sin blodige fremfærd.

    Trelde Næs har siden oldtiden været beboet af både fiskere og bønder, der flere gange var involveret i de uroligheder, der har præget området. Under Svenskekrigene i 1657 måtte de lokale bønder flygte fra den svenske hær, der havde besat Trelde og afbrændt huse og gårde. Bønderne flygtede ud på Næsset, hvor de ifølge fortællingen boede i jordhuler i over et år, før de kunne vende tilbage til deres hjem.

    Op igennem 1900-tallet har Trelde Næs haft flere ejere, der alle har bidraget til skabelsen af det naturområde, der findes på Næsset i dag. I 1919 blev området købt af handelsmanden Harald Plum, der havde tjent en formue som gullaschbaron under Første Verdenskrig, og som ejede det Transatlantiske Kompagni. Han ønskede at bruge området som ferie- og fristed for sine ansatte og bidrog samtidig til en større byfornyelse i området omkring Næsset og i Trelde. Plums visioner for området dannede grundlaget for Trelde Næs som et rekreativt fristed, og efter hans økonomiske konkurs og personlige deroute i 1920erne fortsatte området med at være et af fredericianernes foretrukne udflugtsmål med både sommerpensionat og restauration.

    Næssedronningen på Trelde Næs

    Fra 1930 og frem til 1966 var Trelde Næs ejet af erhvervskvinden Fru Ane Ryholt, der fik tilnavnet Næssedronningen. Ane Ryholt var en reserveret person, der værnede utrolig meget om sit privatliv, når hun holdt ferie i Troldehuset, det tidligere sommerpensionat, og de mange besøgende på Næsset kom ofte helt op til hendes hus, kiggede ind af vinduerne og gik uanmeldt ind i hendes hjem. Dette blev for meget for Næssedronningen, der satte pigtrådstegn op og lukkede spidsen af Trelde Næs af til stor ærgrelse for lokalbefolkningen. Der gik rygter om, at der bag pigtråden gik bidske vagthunde og vrede tyre, og at Næssedronningen stod klar med et vagtgevær, hvis nogen bevægede sig ind på grunden.

    Fru Ane Ryholt vedblev frem til sin død 1968 med at være en bestemt dame. Dette fik særlig en tysk kommandant, der havde taget bolig i Troldehuset under Besættelsen, at føle. Da Næssedronningen hørte, at kommandanten havde flyttet hendes sofa og elskede flygel udenfor, tog hun straks til Trelde Næs og skældte ham ud. Da hun i 1960 solgte grunden på Trelde Næs var det da også med krav om, at hun kunne blive boende i området frem til sin død. Da Fredericia Kommune opkøbte Trelde Næs i 1966 og fredede området, medfulgte Næssedronningen, som mange syntes mindede mere og mere om en heks fra et eventyr. Kommunen sørgede for at indhegne hendes hus, så hun fortsat kunne bo uden at blive forstyrret af de gæster, der nu igen kunne besøge Næsset.

    Da Fru Ane Ryholt døde, blev hendes aske spredt på græsplænen ved Troldehuset, og Fredericia Kommune opsatte senere end buste på stedet til minde om Næssedronningen. Det rygtes, at Næssedronningen stadig holder et vågent øje med området omkring Troldehuset, der i dag er omdannet til lejrskole.

     

    Se, hvad andre deler på Instagram 

    #treldenæs #visitfredericia 

    Læs mere : Trelde Næs
  • Foto: Jonas Schou

    Skærup Zoo

    10,89 km

    Skærup Zoo er indrettet så du nemt kan finde et sted at nyde din medbragte mad. Du kan også vælge at købe mad og drikke i kiosken. Mange af dyrene må fodres med foder købt i kiosken. Dyrefoder koster 20 DKK.

    I weekender, ferier og på helligdage er der ponyridning og fodringer af dyrene.

    I skoletjenesten for skoler, institutioner og andre grupper skræddersyes et program efter jeres ønsker. Der er mulighed for overnatning for grupper.

    Læs mere : Skærup Zoo