Ophold med halvpension på Hotel Hedemarken

4,22619 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. nat:

  • 3-retters middag (kokkens valg)
  • Overnatning
  • Morgenmad

Mere om Hotel Hedemarken

Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

Hedemarken 22, 7200 Grindsted
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Gratis parkering
  • Lufthavn: 12 km
  • Tog: 20 km
  • Busstop: 200 m
  • Badestrand: 70 km
  • Fiskeri: 100 m
  • Golf: 10 km
  • 54 Værelser

Andre ophold påHotel Hedemarken

Attraktioner i nærheden af Ophold med halvpension

  • Foto: Anette Sofia Svejstrup

    Engsøen - Smuk sø lidt uden for Billund

    3,64 km

    Ud i naturen - Grindsted Engsø
    Grindsted Engsø er en kunstig sø anlagt i 1971-1972 i et tidligere engområde i Grindsted Ådal mellem Søndre Ringvej og Morsbøl Skolevej i den vestlige del af byen. Søen er stor, ca. 30 ha, og én af de 4-5 største søer i det tidligere Ribe Amt.

    Engsøen er et populært område for motionister af alle slags. Der er et fint net af vandre- og løbstier rundt om søen og videre ud langs Grindsted Å.

    Badning i Grindsted Engsø er ikke tilladt. Dette er besluttet i samråd med daværende embedslægeinstitution blandt andet på grund af sedimentets indhold af kviksølv.

    Læs mere : Engsøen - Smuk sø lidt uden for Billund
  • Foto: Destination Trekantområdet

    Rækkebjerge - Gå en tur på de smukke bjerge i Billund

    7,78 km

    Gå en tur på "ryggen" i Rækkebjerge nær Billund
    Rækkebjerge strækker sig som en 2 km lang, 25 meter bred og indtil 9 meter høj sandryg på langs af Simmelmose - et særsyn i det ellers flade landskab. Følg den sandede sti, der snor sig gennem de lyngklædte sandtoppe.

    Der er offentlig adgang til Rækkebjerg fra P-pladsen ved Sdr. Egegårdsvej.

    Læs mere : Rækkebjerge - Gå en tur på de smukke bjerge i Billund
  • Foto: LEGO House

    LEGO® House - Tag på verdens bedste legeplads i Billund

    9,81 km

    LEGO® House er verdens bedste legeaftale for hele familien – voksne, indre legebørn og ægte børn. Her kan du slippe fantasien løs blandt millioner LEGO klodser. Byg dine egne kreationer og se dem komme til live. Kør om kap med din familie og se, hvilket LEGO køretøj der er hurtigst. Og spis i én af de LEGO inspirerede restauranter, når du bliver sulten.

    LEGO House har seks Oplevelseszoner, et hyggeligt LEGO Square og lækre udendørs legepladser. Start verdens bedste legeaftale ved Tree of Creativity. Det er 15,68 meter højt! Og gå så videre til Masterpiece Gallery og se nogle af de mest crazy LEGO mesterværker, inden du fortsætter ind i Oplevelseszonerne.

    Lad kreativiteten trone i Rød Zone

    Wooosh! Forestil dig et mægtigt vandfald af LEGO klodser. Et ocean af farver. Hvad ville du bygge? I Rød Zone klikker kreativiteten med leg og fantasi. Skab et unikt mesterværk eller løs seje udfordringer med de søde Play Agents. Du kommer ikke til at mangle LEGO klodser. Bare byg løs.

    Skab historier i din tone i Grøn Zone

    And action! Vil du være helt i din egen film? Så kig forbi Grøn Zone og skyd årets blockbuster. Du kan også udforske vores LEGO verdener og opdage skjulte historier. Eller hvad med at bygge din egen unikke LEGO minifigur og smække den på forsiden af et magasin? 

    Oplev leg og logik klone i Blå Zone

    Har du nogensinde prøvet at kode din egen biavler-robot? Nej vel, men det lyder da meget fedt, ik? Du kan også bygge din egen racerbil og teste den på banen – hvilken er mon hurtigst? Eller lege byarkitekt for en dag. I Blå Zone gearer vi op for både leg og logik.  

    Lad fantasien krone i Gul Zone

    Kan en fisk ha’ arme? Eller hjul? I Gul Zone er du boss. Byg et LEGO havdyr frit efter din fantasi og slip det løs i akvariet. Eller byg en LEGO blomst og plant den på engen. Kan en fisk ha’ arme? Eller hjul? I Gul Zone er du chefen. Byg et LEGO havdyr og slip det løs i akvariet. Eller byg en LEGO blomst og plant den på engen. Du kan også bygge din helt egen LEGO figur og bringe den til live på en digital dansescene

    Læs mere : LEGO® House - Tag på verdens bedste legeplads i Billund
  • Foto: LEGOLAND

    LEGOLAND Billund - Tag i Legoland og hav en fantastisk oplevelses fyldt dag i Billund

    10,76 km

    Hop ombord i LEGO® Canoe, og gør dig klar til et hvirvlende vandfald for enden af vildmarksturen, eller kast dig ud fra ørneklippen 11 meter over jorden i susende fart forbi præriens vilde LEGO® dyr i Flying Eagle. Ta' på glatis med pingvinerne, og mærk kroppen bæve i den kuldegysende forlystelse Polar X-plorer, hvor isen knækker under dig, så du falder 5 meter ned!

    Skal pulsen lidt ned, kan du udforske LEGOLAND fra oven i LEGOTOP® eller opleve den store verden i miniformat bygget af mere end 20 millioner LEGO® klodser i Miniland i hjertet af LEGOLAND®.

    Vi glæder os til sug i maven sammen med dig – selvfølgelig trygt og sikkert!

    Læs mere : LEGOLAND Billund - Tag i Legoland og hav en fantastisk oplevelses fyldt dag i Billund
  • Foto: Teddy Bear Art Museum

    Teddy Bear Art Museum - Unikt bamse museum i Billund

    10,02 km

    Teddy Bear Art Museum har hjemme i LEGO familiens tidligere private hjem i centrum af Billund. Museet er en arkitektonisk perle fra 1959 på 776 m2 og er i dag hjem for over 1.200 bamser.

    Nyd besøget i bamsernes univers og oplev, at bamser ikke kun er legetøj men også kunst.

    Museet har mange forskellige udstillinger, der viser bamsers charme og store forskellighed. 
     

    • Bliv klogere på bamsernes historie
    • 2019 Specialudstillingen ”STEIFF – fra nålepude til plysbamser” viser 200 bamser, tøjdyr, værktøj og andre genstande fra den verdenskendte tyske legetøjsproducent STEIFFs arkiver, ting der aldrig er blevet vist i Danmark og hvoraf nogle er over hundrede år gamle
    • VanderBear udstillingen – verdens største private samling af dem charmerende bamsefamilie
    • Alfonzo – verdens mest berømte røde STEIFF Bamse, som var ejet af prinsesse Xenia hvis mor var en dansk prinsesse og faderen, efterkommer af Zar Nicolai I af Rusland
    • Nyd også udstillingerne med Kunstnerbamser og Tableau udstillingen og lad dig begejstre af de mange fine detaljer
    • I Ediths stue er der fine små dukker, en komplet juleskesamling og familiens dåbskjole

     

    I den lyse og hyggelige Bamsecafé kan du nyde en god kop kaffe eller te, frisk bagværk og en let frokost. Fra caféen har du udsigt og adgang til caféens terrasse med den romantiske rosen- og stenbedshave.

    I Bamsebutikken kan du finde forskellige bamseting og i Bamsemagerbutikken har vi alt hvad du skal bruge til at sy en bamse.

     

    Museet er omgivet af en fortryllende parklignende have på 10.512 m2  - en sand oase midt i Billund. Haven er åben for gæster i museets åbningstid. Nyd en dejlig gåtur og alle de dejlige blomster og træer i haven.

    Der er kun 1 minuts gang til LEGO House, 1,3 km til Legoland, 1,8 km til Lalandia, 3,8 km til Billund Airport og 24 km til Givskud Zoo. Der er ca. 75 km til Vesterhavet og 316 km til Skagens Bamsemuseum.

    Læs mere : Teddy Bear Art Museum - Unikt bamse museum i Billund
  • Foto: WOW park Billund

    WOW PARK Billund - Fantastisk oplevelse i Billund

    12,2 km

    WOW PARK Billund

    Den vildeste lege- og forlystelsespark i skoven

    Velkommen i WOW PARK – en kæmpestor lege- og forlystelsespark i skoven.

    Her kan familien boltre sig sammen hele dagen – i trækronerne, i skovbunden, under jorden og med vandleg i sikre og smukke rammer.

    Her er masser af plads, frisk luft, højt til himlen og fuglefløjt – på et stort naturareal svarende til mere end 40 fodboldbaner.

    GIGANTEN – den VILDESTE nyhed i WOW PARK Billund.

    I Skandinaviens højeste fritfalds-rutsjetårn - GIGANTEN - kan de modigste af jer tage LYNET – parkens nye 20 m. fritfalds-rutsjebane eller en af de 2 andre seje rutsjebaner. Hele familien kan opleve den fantastiske udsigt fra tårnets top i 25 meters højde.

     

    Prøv de 3 vilde rutsjebaner!

    · LYNET – Ram din topfart i frit fald fra 20 meters højde

    · SPIRALEN – Snur amok i den vildeste skov

    · SKOVRACEREN - Kæmp om den hurtigste tid med dine venner. Hvem kommer først?

     

    Er du klar til et kæmpe sug i maven? Drøn ned i dybet med fuld fart - hvis du altså tør!

    Trætoplegehuse, rutsjebaner og hængebroer i 14 meters højde!

    Har du nogensinde leget helt oppe i trækronerne? Rutsjet ned i fuld fart? Løbet fra træ til træ i sjove hængebroer? Prøv det i WOW PARK, som er fyldt med leg og spænding i højden! Prøv også vores 40 meter lange kælkebakke oppe fra tårnet – du kan sagtens kælke, selvom det er sommer.

    Hoppenet i træerne, sjove svævebaner og vilde kæmpeslynger

    Hop løs blandt kæmpebolde i et af de store net på op til 300 m2 højt oppe i træerne, giv den gas i en af de mange svævebaner – og tag en slynge-battle med mor eller far i kæmpeslyngerne!

    Underjordiske huler og store labyrinter

    I WOW PARKs underjordiske univers kan du kravle på eventyr og finde små legehuler i de mange snoede gange. Oven over udfordres hele familien til at finde vej gennem de smukke pilelabyrinter og den kryptiske kæmpelabyrint.

    Vandets Verden

    Man bliver aldrig for gammel til at lege med vand! I Vandets Verden kan du tippe tønderne og få vandet til at løbe hele vejen ned af vandbjerget i små floder og vandfald.

    Lege, konkurrencer og spil

    Vind kampen med mor og far i en af WOW PARKS mange battle-fields. I kan spille fodboldpool, gå på line, spille gamle vikingespil og hygge jer i vores legeområde for de mindste.

    Søde klappegeder

    Læg vejen forbi de søde klappegeder og hils på gamle Villy, frække Frida og lille Mads. Gederne er tamme, og de er vilde med at få lidt græs serveret fra din hånd!

    Håndværk og krea-workshops

    Byg løs og skab finurlige figurer sammen! Fold kreativiteten ud i WOW PARKs Byg&Krea-værksted med værktøj, træ, lim og sjove materialer.

    Lækkert spisested, picnic, grill og bålhygge

    Når sulten – eller lækkersulten – melder sig, kan I besøge det finurlige og børnevenlige spisested Madladen, hvor den kæmpestore sommerfugl, dreje-rundt-træet, og andre overraskelser venter. I kan også lave en hyggelig picnic i skoven blandt alle aktiviteterne eller grille ved Skovhuset. I Hængekøje Lunden og ved bålstederne kan I hygge jer med popcorn, skumfiduser og snobrød.

    En fantastisk dag til en god pris

    Vi har masser af plads på de store udendørs arealer, så der er mulighed for god afstand til de andre gæster.

    Når først entréen er betalt, er aktiviteterne i WOW PARK gratis – også parkeringen. I kan derfor få en fantastisk dag for hele familien til en god pris – og vælger I at købe et årskort, bliver prisen selvfølgelig endnu mere fordelagtig.

    Glæd jer til en sjov dag med masser af fart, bevægelse, hygge og natur – sammen – både store og små!

    Vi ses!

    Læs mere : WOW PARK Billund - Fantastisk oplevelse i Billund
  • Foto: Visit Vejen Turistinformation

    Kyst til Kyststien

    16,12 km

    Den 130 km lange afmærkede natursti fører dig gennem landskaber, som de seneste istider har skabt. Fra Blåvandshuk til Bække går du i det flade landskab, der var isfrit i den seneste istid og som i dag består af flade heder og plantager.  Ved Bække passerer du højderyggen og mod Vejle går du gennem smeltevandsdalen, som opstod under seneste istids iskappe. Vandringen i naturen tværs over Jylland langs Kyst til Kyst-stien byder i dag på et rigt varieret naturlandskab, store vidder og fred og ro. På lange strækninger går stiforløbet tæt på selve å-løbene, hvilket er helt unikt.

    Kyst til Kyst-stien er en vandrerute, der byder på alsidige naturoplevelser med flora og fauna fra enge, skov og mark. Du kan vælge at tage turen i et eller flere træk, eller tage kortere ture eller rundture langs med vandrestien. Stiforløbet er velforsynet med primitive overnatningsmuligheder. Kortmaterialer og guides til vandreturen fra kyst til kyst finder du på Kyst til kyststiens hjemmeside. 

    Her finder du yderligere informationer om overnatningsstederne langs med Kyst-til-kyststiens midterste stykke mellem Hovborg og Bække. 

    Hovborg
    I Hovborg er der mulighed for indkøb af basale dagligvarer i kiosken hos Holme Å Camping eller et måltid på Hovborg Kro. I Hovborg-området er det primært de store hedeplantager og deres kulturhistorie, som er interessante. De fleste af plantagerne er etableret af københavnske rigmænd, som dels gerne ville sikre sig jagtrevirer og dels gerne ville støtte den nationalromantiske skovrejsning efter tabet af Sønderjylland i 1864. Det var her Dalgas startede Hedeselskabet.

    Tag også et kig ind i Naturudstillingen, og få indblik i, hvordan landskabet, som du går i, er dannet.

    Bække
    Ved Bække krydser Kyst til Kyst stien den nationale vandrerute Hærvejen. Hærvejen har gået gennem Bække. Det ved vi med sikkerhed. I Bække finder du indkøbs- og overnatningsmuligheder. Kyst til kyst-stien passerer forbi det historiske Bække-Monument, Klebæk Høje, hvor sporene af 3 historiske perioder stadig kan ses.

    Læs mere : Kyst til Kyststien
  • Foto: Visit Vejen Turistinformation

    Holme Å

    16,44 km

    Få steder i landet både kan og må man færdes i varierende og ureguleret natur, og det kan man langs Holme Å. Holme Å ligger i et landskab med høje granplantager, løvtræskrat, heder og sandede marker. Landskabet er præget af hedens opdyrkning og tilplantning. Holme Å er stort set ureguleret og har sit udspring i Gispel Mose ved Bække. Strømmen er stedvis så stærk, at man kan se sten og sand på bunden af åen. Flere steder i ådalen kan man se kildevæld, eller udsivende vand ved bunden af skrænterne. Det kaldes ”trykvand”, da grundvandet over skrænterne ligger højere end bunden af skrænterne og derved trykker vandet ud. Fænomenet har også medført, at der vokser sumpplanter op ad skrænterne.

    Der er et rigt plante- og dyreliv i ved Holme å. Af planter langs naturstierne er der bl.a. lyse-siv, tagrør, eng-kabbeleje, almindelig mjødurt og engnellikerod. På engene kan man også se eng-forglemmigejen og småbladet milturt. Af fugle kan bl.a. nævnes fiskehejre, bjergvipstjert, isfugl og vandstær. Der er også ræve i området og butsnudet frø. I vandet er der regnbueørred, bækørred, skalle, ål, gedde og aborre. Holme Å har fået sit navn efter en række holme - meget små øer midt i åløbet. Disse holme findes ikke længere. 

    Københavnerplantager
    Holme Å løber bl.a. igennem det særprægede område ved Baldersbæk, hvor københavnergrossereren Holger Petersen købte sandet hedejord og etablerede en større plantage med tilhørende villa. Her fortsætter den mod vest, hvor den ved Karlsgårde Sø løber ud i Varde Å og videre ud i Vadehavet. 

    Bæveren
    I 1999 blev 18 bævere sat ud på Klosterheden sydøst for Lemvig. Man mener, at det er nogle af disse bævere, der har bredt sig til Holme Å, hvor der første gang blev registreret bævere i 2012. Tæt på Høllund Bro har de fældet træer, bygget bæverbo og dæmninger. Bæveren kræver adgang til vand året rundt. Den lever ved større og mindre vandløb, søer, vandhuller og tørvegrave. 

    Her kan du møde Holme Å
    Du kan færdes helt tæt på åen og dens natur enten via Kyst-til-Kyststien eller nogle af de lokale vandreruter i Hovborg. Området med Holmeådalens Grønne aktivitetspark går lige ned til åen. Åen krydses af Grindsted-Holsted-vejen og løber igennem Hovborg by. 

    Udsigtspunkter 
    Vittrup Baun og Stenbjerg er de højeste punkter med henholdsvis 101 og 103 meter over havets overflade. 

    Læs mere : Holme Å
  • Foto: Vardemuseerne

    Dit Museum Ølgod

    22,77 km

    En helt anden verden – kun 150 år væk. Dengang gik børn på heden og vogtede får eller stod tidligt op for at malke i den mørke stald. Jydepotter blev brændt under lyngen, og siden blev de sorte potter brugt til at koge masser af grød til dagens måltider. Så blev børnene sendt i skole, og de unge landmænd på højskole, og andelstanken opstod om, at sammenhold gør stærk. Det moderne landbrug var skabt. Historien om udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand fortælles på Ølgod Museum. Du kan også se stationsbyens gader, butikker og mennesker. Ølgod Museum ligger i Kulturhuset i Ølgod. Kulturhuset er tit rammen for skiftende kunstudstillinger.

    Der er gratis adgang. Ved indgangen til museet finder man et skilt med et telefonnummer. Ring op, og få oplyst en kode til at komme ind. Opkald koster almindelig telefontakst.

    OBS: Udstillingen er aktuelt pakket ned grundet renovering.

    Læs mere : Dit Museum Ølgod
  • Foto: Eliza Danesi

    Egtvedpigens Grav

    24,54 km

    Egtvedpigen blev fundet torsdag den 24. februar 1921. Gårdejer Peter Platz ved at fjerne de sidste rester af en gravhøj på sin mark, da han stødte på en kraftig tilhugget egestamme.

    Nationalmuseet stod for udgravningen, og derfor blev egetræskisten efterfølgende transporteret til København. Da man åbnede den, fandt man øverst et koskind. Under det lå et vævet tæppe af brun uld, og under tæppet lå den døde selv, en 160 cm høj ung pige, hvis halvlange hår næsten skjulte ansigtet og en lille bronzeørering.

    Pigen blev siden kendt som Egtvedpigen.

    Bælteplade af bronze og snoreskørt
    Hun lå på ryggen, og huden var velbevaret, men ingen knogler var tilbage. Hun var iført en bluse af brun uld og om hvert håndled en bronzering. Under blusen kunne man ane den ikoniske bælteplade af bronze. Et skørt af snoede brune uldsnore var viklet to gange om livet.

    Ved venstre skinneben lå en tøjbylt med de brændte knogler af et 5-6-årigt barn. Ved fødderne stod en spand af birkebark med resterne af en slags honningsødet øl.

    En blomstrende røllike i kisten fortalte, at begravelsen havde fundet sted i sommerhalvåret. Pigen var død i en alder af ca. 16-18 år

    Egtvedpigens Verden: Nyt oplevelsescenter undervejs
    Vejlemuseerne er i fuld gang med at realisere et stort nyt museumsprojekt, der skal fortælle den spændende historie om Egtvedpigen. Lige der, hvor hun blev stedt til hvile en sommerdag for 3.500 år siden.

    Læs mere om Egtvedpigens verden på Vejlemuseernes hjemmeside: vejlemuseerne.dk/om-os/nyheder/egtvedpigens-verden/

    Hele det originale Egtved-fund er udstillet på Nationalmuseet i København. Så du skal altså til hovedstaden for at se Egtvedpigen selv.

    Læs mere : Egtvedpigens Grav
  • Foto: Givskud ZOO

    GIVSKUD ZOO

    25,4 km

    Glæd jer til en spændende safarioplevelse, hvor I enten kan udforske savannerne i jeres egen bil eller tage med safaribussen på en tur gennem GIVSKUD ZOO og komme helt tæt på giraffer, zebraer, antiloper og løver. I kan også gå på opdagelse til fods ad op til 6 km lange vandrestier og opleve gorillaer, næsehorn, kæmpeoddere og Europas største pingvinanlæg, hvor de livlige humboldtpingviner vralter rundt på land og nærmest flyver gennem vandet.

    I GIVSKUD ZOO finder I også Europas største anlæg med brillebjørne, hvor I kan opleve brillebjørnetvillingerne, der kom til verden i begyndelsen af 2023. Under vandresafarien kan I også tage en modig rejse millioner af år tilbage i tiden og stå ansigt til ansigt med dinosaurer i naturlig størrelse, inklusive den frygtindgydende Tyrannosaurus Rex og den 40 meter lange Argentinosaurus!

    I kan også blive klogere på natur, miljø og livets gang med parkens lærerige særudstillinger såsom PlastikPlaneten, Inspiratorium, Verdensmålsparken og Dødens Hytte.

    Medbring en madpakke eller bestil mad på en af parkens restauranter og slap af med de allermindste i Babycare Center, mens børnene har det sjovt på legepladserne. Der er også legeredskaber til børn med funktionsnedsættelse.

    Forbered jeres besøg ved at downloade den gratis audioguide til safarituren, se dagens program og prøv lærerige quizzer. Der er oplevelser nok til hele familien.

    GIVSKUD ZOO ligger kun 70 km fra Varde samt 20 km fra Billund og Vejle.

    Læs mere : GIVSKUD ZOO
  • Foto: VisitVejle

    Jelling - vikingeby og verdensarv

    28,72 km

    De to enorme gravhøje og to runesten opført af kongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand i 900-årene, samt Jelling Kirke, afspejler overgangen fra hedenskab til kristendom, men kan også betragtes som Danmarks dåbsattest: Den ene runesten bærer nemlig den ældste indskrift, der omtaler landet Danmark og folket danerne på dansk grund.

    Jelling Kirke er opført omkring år 1100. Den romanske stenkirke er bygget oven på Harald Blåtands trækirke fra 900-tallet. I 2000 blev Gorm den Gamle genbegravet i kirkens kammergrav.

    I det flotte oplevelsescenter, Kongernes Jelling, folder vikingernes liv og den spændende historie om monumenterne sig ud i interaktive udstillinger. Fra tagterrassen er der en storslået udsigt over monumentområdet og gennem digitale kikkerter kan du se, hvordan Jelling så ud for 1000 år siden.

    Men området er også meget mere end vikingetid. Jelling er f.eks. omgivet af en storslået natur. Ikke mindst i området syd for Jelling med Fårup Sø, talrige kildevæld, vidtstrakte skove og åbne afgræssede enge og overdrev. Det populære udflugtsmål, Fårup Sø, byder på flere cykel- og vandreruter, udlejning af vandcykler og robåde, gode fiskemuligheder og sågar et vikingeskib. 

    I og omkring Jelling er der også flere gode spise- og overnatningssteder.

    Læs mere : Jelling - vikingeby og verdensarv