Standardpris på Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Overnatning
 • Morgenmad

Bemærk at opholdet ikke kan betales med gavekort fra Small Danish Hotels

Sådan foregår bookingen

Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.

Se kalender og priser: Standardpris

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

Mere om Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Tordenskjoldsgade 4, 9900 Frederikshavn
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Fitness-faciliteter
 • Gratis internet
 • Restaurant
 • Wellness
 • Lufthavn: 65 km
 • Tog: 800 m
 • Busstop: 800 m
 • 53 Værelser

Andre ophold påHotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  Find vej

  Tordenskjoldsgade 4
  9900 Frederikshavn

  Vis kort

  Attraktioner i nærheden af Standardpris

  • Foto: Destination NORD - Frederikshavn

   Bolten

   0,05 km

   Skulpturen passer godt ind i det maritime udtryk, man har i Frederikshavn gågade. 

   Læs mere : Bolten
  • Foto: Peter Jørgensen

   Frederikshavn Kirke

   0,13 km

   Det er en korskirke opført i ren romansk stil af kridtsten, såkaldt Faksekalk. Med de lige lange korsarme er kirken fuldstændig symmetrisk. Tårnet er 56,5 meter højt. Der er fire mindre sidespir på tårnet.

   Kirkens arkitektur er blandt andet inspireret af den monumentale domkirke i Aachen i Tyskland, hvor kejser Karl d. Store ligger begravet. Intet var for stort og flot som inspiration når den nye fremstormende købstad, Frederikshavn, skulle have en ny kirke. Kirkens indre domineres af de store hvælvinger og de fire kraftige bæresøjler. Der er siddepladser til 1160 personer, dels på gulvet og dels på pulpituret.

   Også kirkens korsformede grundplan er inspireret fra domkirken i Aachen og andre berømte kirker, bl.a. gravkirken i Jerusalem, der menes at rumme Jesu grav, og den store Hagia Sophia kirke i Istanbul, der nu er omdannet til moske' (kilde; Frederikshavnkirke.dk)

   Kirkens altermaleriet ”Kristus og disciplene ved Tiberias sø” er malet af skagensmaleren Michael Ancher.  

   Døbefonten er en knælende engel der bærer dåbsfadet. Fonten er lavet i marmor og skænket af generalkonsul P. Berg fra Sct. Petersborg, født i Frederikshavn.

    

   Læs mere : Frederikshavn Kirke
  • Foto: Destination NORD - Frederikshavn

   Frihedsmonumentet

   0,13 km

   Granitrelief rejst som minde over faldne under 2. verdenskrig.
   Læs mere : Frihedsmonumentet
  • Foto: Destination NORD - Frederikshavn

   Tubablæseren

   0,14 km

   Efter udlån til en udstilling i Hamburg i 1985, blev der lave en tilsvarende figur, der nu står i Harburg ved Hamburg i Tyskland.

   I folkemunde siges det, at når politikerne beslutter noget godt, spiller tubablæseren en fanfare.

    

   Læs mere : Tubablæseren
  • Foto: Destination NORD - Frederikshavn

   Skagerrak

   0,19 km

   Skulpturen er placeret ved biblioteket.

   Læs mere : Skagerrak
  • Foto: Destination NORD - Frederikshavn

   Lyse nætter

   0,2 km

   Alberte Winding, født i 1963 er en dansk sanger og skuespiller. Hendes hovedudtryksmåde er musikken, og hun har udgivet en række plader med pop - og børnemusik. Sangen "Lyse nætter" er fra 1991 og er en smuk hyldest til de lyse tider. Den stammer fra solopladen Lyse Nætter. Herudover har Alberte et stort børnepublikum, hvor hun er kendt for sin rolle som Luna i Bamse og Kylling.

   De 5 værker på Lodstorvet er en gave fra Byfonden til Frederikshavn i anledning af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

   Fotografen bag billederne på Lodstorvet er Linda Suhr, Suhr Production.

   Læs mere : Lyse nætter
  • Foto: Cecilie Bengtzon

   Mælkebøtten

   0,2 km

   Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) var dansk teolog og filosof. Kierkegaards forfatterskab er enestående. Både i omfang, fantasi og skarpsindighed, derudover er den præget af hårfin logik og mægtig følelse, af jævn tale om Guds rige og en utrolig lærdom.

   Han evnede at skrive i et sprog så vanskeligt, at det kan være svært at læse og forstå. Men han evnede også at skrive så legende let, så yndefuldt og billedskønt, at det gør ham til en af Danmarks største sprogkunstnere i prosaen.

   De 5 værker på Lodstorvet er en gave fra Byfonden til Frederikshavn i anledning af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

   Fotografen bag billederne på Lodstorvet er Linda Suhr, Suhr Production.

   Læs mere : Mælkebøtten
  • Foto: Cecilie Bengtzon

   Trossen

   0,2 km

   Henrik Rosendal, født 17. maj 1932 i Thorshøj ved Sæby -  er en dansk højskolelærer og salmedigter.

   Jens Rosendal skrev i 1981 kærlighedssangen ”Du kom med alt hvad der var dig”, hvilken efterfølgende er blevet et kæmpe hit i den danske folkelige sang. Sangen blev til ud af forelskelsen i den ven, som han var samlevende med i 20 år, efter sit ægteskab, som han brød for at følge sin seksuelle orientering.

   De 5 værker på Lodstorvet er en gave fra Byfonden til Frederikshavn i anledning af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

   Fotografen bag billederne på Lodstorvet er Linda Suhr, Suhr Production.

   Læs mere : Trossen
  • Foto: Mette Johnsen

   Havet

   0,2 km

   Billedet af ”Havet” er prydet med et Henrik Ibsen citat. Henrik Ibsen (1828-1906) var en norsk dramatiker og digter. Han regnes som en af hovedforfatterne i Det Moderne Gennembrud samt en af de vigtigste dramatikere i den europæiske teaterhistorie.

   Ibsen skrev omkring 300 digte og 26 skuespil. Hans skuespil er stadig aktuelle og sættes op på scener overalt i verden. Efter Shakespeare er Ibsen sandsynligvis verdens mest spillede dramatiker.

   De 5 værker på Lodstorvet er en gave fra Byfonden til Frederikshavn i anledning af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

   Fotografen bag billederne på Lodstorvet er Linda Suhr, Suhr Production

   Læs mere : Havet
  • Foto: Peter Jørgensen

   Frederikshavn Rådhus

   0,29 km

   Byrådssalen ligger i en selvstændig bygning ved siden af. Rådhuset er opført i 1975-78 og farvesætning og kunstnerisk udsmykning er designet af Arne L. Hansen. Frise med urskivemotiver i forhallen og "Jernskulpturer" foran Rådhuset.

   Bygningen, et in situ-støbt betonhus i den arkitektoniske stil der kaldes  brutalisme, havde så mange påbud i forhold til klima, at man i 2009-2010 renoverede bygningen. I den forbindelse blev der fjernet vægge, og sat ekstra vinduer i facaden ligesom der er lavet ovenlys vinduer. Uden på bygningens betonsøjler er der monteret glas/alu facade, der er egentlig er sol afskærmning.

   Læs mere : Frederikshavn Rådhus
  • Foto: Peter Jørgensen

   Hirsholm Fyr

   7,3 km

   Det 27 meter høje Hirsholm Fyr står på områdets højeste punkt, det seks meter høje Ørnebjerg på øen Hirsholm – øgruppens eneste beboede ø.

   Fyrtårnet blev opført i 1886-1887 og bygget af øens egen granit, der også blev brugt til at bygge Nordre Rønner Fyr i 1880.

   Da fyret opførtes boede der omkring 200 indbyggere på Hirsholmene – derfor finder du en relativt stor kirke lige ved siden af fyret, men fyrets lampe blev i 1996 automatiseret og derved forsvandt de sidste fastboeres indtægtsgrundlag.

   De omlæggende øer fungerer i dag som fredet naturvidenskabeligt reservat, og færdsel er derfor forbudt på og omkring øgruppens andre øer. I dag er øen Hirsholm populær destination for fuglekiggere, mange af de ca. 8.000 årligt besøgende er nemlig ornitologer.

   Hirsholmene oprindelige fyr

   Hirsholm Fyr erstattede det oprindelige fyr, der blev bygget i 1838 på grund af områdets forræderiske klippegrunde og mange forlis. Det oprindelige fyr var et lille tårn med tre parabolske spejle på størrelse med en lille tallerken, der drejede om en brænder. Selv om fyret ikke længere er i brug, kan det stadig besøges, da det i dag tjener som udsigtstårn.

   Du kommer til Hirsholmene med Seadog som sejler fra Frederikshavn flere gange om ugen.

   Læs mere : Hirsholm Fyr
  • Foto: Mette Johnsen

   Råbjerg Mile

   24,48 km

   Info om Råbjerg Mile

   Milen er ca. 1000 meter på hver led, indeholder ca. 3,5 millioner m3 sand, måler op til 40 meter høj og dækker et areal på ca. 2 kvadratkilometer - og så vandrer klitten 15 meter årligt mod nord-øst. Det vil sige, at om ca. 100-200 år er hovedvejen til Skagen dækket af sand, og at træer og lignende, som efterhånden bliver dækket af Råbjerg Mile, dukker op på den anden side ca. 40 år senere. Det samme gør små "milesøer", som er fordybninger forårsaget af det varierende grundvandsniveau. Disse søer er i starten fattige på næring og vegetation, men efter lidt tid vender planterne tilbage.

   Råbjerg Mile på sandflugt

   Bag sig efterlader milen en lav og fugtig sandflade, som strækker sig vestpå ud til Skagerak, hvor Råbjerg Mile blev dannet for mere end 300 år siden i det landskab, som kaldes Råbjerg Stene.

   Hele området ved Skagen var plaget af sandflugt, hvor sandet kom fra vest og lagde sig i klitter og ødelagde dermed muligheden for at dyrke jorden. Folk blev drevet fra deres hjem efter at have tabt kampen mod sandet, hvilket den tilsandede kirke, som også er blevet efterladt mellem klitterne, er et bevis på. I dag kan man kun se kirketårnet stikke op over sandet, og der er plantet marehalm og nåletræer for at bremse sandflugten.

   Dog er området i dag fredet og ejet af staten efter stærke protester fra blandt andet Jeppe Aakjær, som var utilfreds med, at plantagerne (som skulle stoppe sandflugten) ødelagde mange smukke naturområder.

   Bemærk: På en vandretur ved Råbjerg Mile kan der være en risiko for at bevæge sig ud i kviksand!

   Læs mere om Råbjerg Mile

   Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

   Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.

   Læs mere : Råbjerg Mile