Standardpris på Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

Sådan foregår bookingen

Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.

Se kalender og priser: Standardpris

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

 • City Break

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Overnatning
 • Morgenmad

Bemærk at opholdet ikke kan betales med gavekort fra Small Danish Hotels

Mere om Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Milnersvej 41, 3400 Copenhagen-Hillerød
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Green Key_V3 Green Key mærket
 • Gratis internet
 • Restaurant
 • Lufthavn: 55 km
 • Tog: 20 km
 • 113 Værelser

Andre ophold påHotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  Find vej

  Milnersvej 41
  3400 Copenhagen-Hillerød

  Vis kort

  Attraktioner i nærheden af Standardpris

  • Foto: VisitNordsjælland

   Dansk Farmacihistorisk Samling

   0,07 km

   Samlingen omfatter en apotekssektion, en tabletteringssektion og en lægemiddeludstilling.

   I apotekssektionen kan man se en udstilling af samlingens prydgenstande samt redskaber, apparater og maskiner, som apotekerne har benyttet ved den håndværksmæssige fremstilling af lægemidler.

   Tabletteringssektionen omfatter tabletmaskiner og andre apparater og belyser udviklingen af tabletfremstillingen fra håndværk til industri. Et udvalg af apparater og maskiner fungerer stadig, så man har mulighed for at se, hvordan lægemidler blev fremstillet.

   Lægemiddeludstillingen viser et udvalg af forbrugerpakninger med apoteks- og fabriksfremstillede lægemidler.

   Åbningstider

   • Samlingen har åbent tirsdage kl. 13-16.
   • Lukket i januar, juli og i juleferien.

   Billetpris:

   • 50 kr. per person (børn og unge u. 18 år gratis)
   • Henvendelse i Pharmakons reception ved ankomsten til Pharmakon.

   Omvisninger

   Ved større grupper er der mulighed for at nyde et traktement i restauranten på Pharmakon. 

   Læs mere : Dansk Farmacihistorisk Samling
  • Foto: VisitNordsjælland

   Drabantgarden

   0,82 km

   Kong Frederik II af Danmark oprettede til sin egen beskyttelse i år 1571 Drabantgarden, som skulle være kongens vagt i krig og fred. Den bestod af 50 mand og 1 fører - alle officerer fra hæren, med særlige privilegier.

   Drabanternes våben var fra starten hellebard, med spyd, økse og hage, kaldet partisan. I 1703 ændredes gardens bevæbning til flintegeværer.

   Gardens musikinstrumenter bestod af pauker og signaltrommer, og deres opgave var at ledsage kongen på hans rejser, deltage i hoffester med underholdning for kongen og hans gæster, hvor de også spillede andre instrumenter.

   Frederiksborg Drabantgarde - Hillerød Bygarde, som den fremtræder i dag, blev oprettet nøjagtig på datoen for Frederik II´s oprettelse af den gamle Drabantgarde, blot 400 år senere: D. 6. februar 1971. 

   Drabantgarden har en lang og interessant historie, som du kan læse mere om på gardens hjemmeside www.drabantgarden.dk.

   Læs mere : Drabantgarden
  • Foto: VisitNordsjælland

   Elværket - Museum Nordsjælland

   0,83 km

   I dag huser den smukke højloftede turbinehal i det tidligere elværk skiftende særudstillinger med fokus på kultur, kunst og historie i Nordsjælland.


   Bygningen er fra 1909 og bygget af ingeniør J.P. Spangenberg. Den stramme nyklassicistiske arkitektur med rødt murværk og hvide småsprossede vinduer er særdeles velbevaret. Den harmoniske bygning er en lille historisk perle i Hillerød.

   Praktisk information

   Åbningstider: Elværket danner ramme om skiftende særudstillinger og arrangementer. Læs mere om Elværkets aktiviteter lige nu

   Omvisning: Kan arrangeres efter aftale.

   Læs mere : Elværket - Museum Nordsjælland
  • Museum Nordsjælland - Spændende lokalhistorie for børn og voksne

   0,84 km

   Når du vil besøge Museum Nordsjælland, skal du vælge, hvor du vil hen. Du kan tage til Gilleleje, Hillerød eller Hørsholm - besøg ét museum eller besøg alle tre, ét ad gangen: 

   Jøderne flygtede fra Gilleleje under Anden Verdenskrig

   I oktober 1943 måtte de danske jøder handle hurtigt. Politiet havde fået besked om at internere dem og deportere dem til koncentrationslejrene i Europa. Derfor tog mange af de jødiske flygtninge til Gilleleje, hvor de blev sejlet over Øresund til Sverige af lokale fiskere. Oplev den dramatiske historie på museet. 

   Frederiksborg Slot var med til at skabe Hillerød som by

   Da Frederik 2. besluttede at bygge Frederiksborg Slot, var der stort set ikke nogen i Hillerød. Men med slottet voksede byen med bønder, handlende og tjenestefolk, der skulle passe og levere varer til slottet. Gå ind i udstillingen og oplev forvandlingen af byen. Tag børnene med og spring frem i tiden til den sorte skole, hvor I kan prøve at sidde på de gamle bænke og skrive med griffel. 

   Struensee havde en affære med Dronningen i Hørsholm

   Du kender måske historien om Johann Friedrich Struensee og hans affære med Danmarks dronning. Måske kender du den fra historiebøgerne, måske fra filmen "En kongelig affære" fra 2012. Besøg museet og se dokumenter og breve fra tiden op til henrettelsen af Struensee.

   Mere Museum Nordsjælland

    

   Læs mere : Museum Nordsjælland - Spændende lokalhistorie for børn og voksne
  • Foto: Ann Jørgensen

   Frederik 7. på Torvet i Hillerød

   1,06 km

   Væk med enevælden

   Frederik 7. var eneste søn af den enevældige Christian 8. Som kronprins levede han et udsvævende liv og interesserede sig meget lidt for statssager, hvilket var med til at sætte skub i overvejelserne om at afskaffe enevælden. Uroligheder og revolutionsstemning i flere af Europas hovedstæder spillede nok også en rolle. Grundloven af 5. juni 1849 blev underskrevet allerede året efter Frederik 7. besteg tronen (1848 – 1863) og dermed blev han Danmarks første konstitutionelle konge.

   Gift til venstre hånd

   Kongen havde to afbrudte ægteskaber bag sig (danske Vilhelmine Maria og tyske Caroline Charlotte Mariane af Mecklenburg- Strelitz) da han i 1850 giftede sig ”til venstre hånd” med den borgerlige Louise Rasmussen. Hun var tidligere balletdanserinde og havde været kongens elskerinde i flere år. Da Frederik blev konge fik hun titlen Grevinde Danner, og de blev gift i Frederiksborg Slotskirke i 1850. Det var et kontroversielt ægteskab, som vakte stor modstand i aristokrati og borgerlige kredse, og ægteskabet var en politisk belastning for kongen.

   Frederik Folkekær

   Men parret var populært i landbefolkningen, og Louise havde en stabiliserende virkning på kongen.  Frederik 7. havde mange tilhængere på grund af sin jævne og ligefremme optræden, og fik tilnavnet Frederik Folkekær. Han dyrkede sine interesser, bl.a. amatør arkæologi, og ville hellere være ude i naturen end ved hoffets stive pligter.

   Louises Ø og Fantasiens Ø

   Frederik 7. skabte nogle fristeder i naturen for sig selv og sin Louise, hvor de kunne være i fred. Han havde en forkærlighed for øer, derfor kan vi stadig opleve Fantasiens Ø og Louises Ø, som begge er fascinerende eksempler på landskabsdesign fra 1850’erne.  

   Grevinde Danner

   Grevinde Danner blev Frederik 7.s tredje hustru, og vigtigste støtte og livsledsager. Hun var en stærk kvinde og en mønsterbryder, der tog turen på den sociale rangstige fra  født udenfor ægteskab til kongens hustru. Hun glemte ikke samfundets svageste og havde hele livet et stort socialt engagement.

   Danner testamenterede hele sin kongelige arv og Jægerspris slot til oprettelse af et børnehjem "til gavn for fattige og efterladte piger", og en boligstiftelse til ”trængende fruentimmere af arbejderklassen”, i dag kendt som Dannerhuset i København. I sit humanitære arbejde såede Grevinde Danner mange frø, der stadig blomstrer her 150 år efter hendes død.

   Branden der endte det hele

   Da Frederik 7. og Grevinde Danner flyttede ind på Frederiksborg i 1848, byggede de slottet om for at gøre boligen mere tidssvarende. Der blev blandt andet installeret flere kakkelovne og kaminer, så de kunne holde varmen i de store rum. Men det blev katastrofalt, for det var en af disse nye varmekilder der antændte den store slotsbrand.

   Natten mellem den 16. og 17. december 1859 brændte Frederiksborg Slot. Størstedelen af slottets interiør forsvandt i flammerne, flere steder stod kun de sodsværtede mure tilbage. Kun Slotskirken og Audienssalen overlevede branden.

   Herefter var slottet uegnet som bolig, og der blev definitivt sat punktum for Frederiksborg Slot som kongebolig.

   Onde tunger siger…

   Skulpturen af Frederik 7. på Torvet står med ryggen mod hans tidligere hjem, Frederiksborg Slot. Hvorfor mon? Onde, eller snarere vittige, tunger i Hillerød siger, det er fordi han skammer sig over at ha’ leget med tændstikker… 

   Læs mere : Frederik 7. på Torvet i Hillerød
  • Foto: VisitNordsjælland

   Guldsmed Christel Kaaber

   1,07 km

   Christel Kaaber Guldsmedie er en lille lokal værkstedsbutik som skaber smykker med historie og kvalitet.

   Samtlige smykker i butikken bliver fremstillet på værkstedet i baglokalet. Den særlige teknik "cire perdue" benyttes til formgivningen af smykkerne - og dette giver dem et usædvanligt udtryk og en organisk blød fremtoning.

    

    

   Læs mere : Guldsmed Christel Kaaber
  • Foto: VisitNordsjælland

   Guldsmed Charlotte Tijhuis

   1,11 km

   Charlotte Tijhuis laver håndlavede smykker i moderne dansk design.

   Hendes lille butik og værksted ligger centralt i Hillerød, i den hyggelige gågade Helsingørsgade.

   Charlotte Tijhuis har bl.a. samarbejdet med sadelmager Karina Sørensen, Hundested Havn, om armbånd til mænd i sterlingsølv og kernelæder.

   Læs mere her

   Læs mere : Guldsmed Charlotte Tijhuis
  • Hillerød Kirke

   1,14 km

   Hillerød Kirke er, som den fremstår i dag, en forholdsvis ny kirke, indviet i 1987.

   Oprindelig stod på nogenlunde samme sted en trækirke, som blæste omkuld i 1624-25. Mens man ventede på opførelsen af en ny kirke, fik menigheden lov til at holde gudstjeneste på slottet, først i en tidligere stald, senere i slotskirken. Denne midlertidige ordning kom dog til at vare i 363 år, inden Hillerød Kirke endelig kunne indvies 1. søndag i advent 1987.

   Læs mere om kirkens historie her

   Læs mere : Hillerød Kirke
  • Gallery ArtTour | Galleri og kulturcafé i Hillerød

   1,26 km

   Galleriet er opstået ud fra nogle lokale kunstneres kreative ideer og ønsker om at skabe et farverigt kultursted i Hillerød.

   I dag præsenterer det kunst fra både faste kunstnere og skiftende gæstekunstnere med fernisering hver 1. lørdag i måneden. Derudover er der café, en scene til skiftende events samt en kunstskole.

   Galleriets nuværende faste kunstnere faste kunstnere viser malerier i olie, akryl og akvarel, skulpturer i bronze, keramik, fiberbeton og glas, smykker, unika beklædning og meget mere.

   På siden Events ses oversigt på kommende arrangementer. Billetter kan købes på forhånd på Place2book eller i døren.

   Læs mere : Gallery ArtTour | Galleri og kulturcafé i Hillerød
  • Atelier Art&

   1,36 km

   Atelier Art & drives af billedkunstner Lene Sandvang

   Lene Sandvang er en eksperimenterende og nysgerrig billedkunstner. Hun arbejder fortrinsvist med maleri, akryl på lærred, papir, pap og brædder. Hun er meget inspireret af Street Art - stregerne, motiverne, uforudsigeligheden og det levende kunstliv på gaden er en spændende kilde til hendes tegninger og malerier, ligesom symboler og tegn er gennemgående elementer.

   Atelier Art & er åbent når skiltet er ude – ring evt. først på tlf. +456019 1820.

   Læs mere : Atelier Art&
  • Foto: Tine Uffelmann

   Fantasiens Ø

   1,5 km

   Kongens getaway

   Da Frederik 7. var konge, havde han af og til brug for at slippe væk fra de royale pligter på Frederiksborg Slot. Han var ikke meget for hoflivet, men trivedes ude i naturen. Han byggede sit eget lille fristed, et lystpalæ godt gemt af vejen på en ø i Breddam Sø i Præstevangskoven. Her kunne han fiske og slappe af under uformelle former, sammen med grevinde Danner. Øen var egentlig en halvø, men kongen fik gravet en kanal, så parret kunne være i fred.

   Romantisk lystpalæ med stjernehimmel

   Det lille lystpalæ blev bygget i 1859 i romantisk engelsk havestil, i rå kampesten med elegante spidsbuede vinduer. Det målte 7,5 x 10 m, og bestod af en stor sal eller spisestue og en anneksbygning i to etager med et køkken og fire soveværelser. Salens loft var udsmykket med østersskaller og flaskeskår i et sindrigt mønster, der, når lyset fra 3 store egetræslysekroner ramte glasset, fik loftet til at stråle som en stjernehimmel.

   Ruinen står tilbage

   I dag kan man kun se en gavl i kampesten med spidsbuede vinduesnicher, så man må tage fantasien i brug for at se palæet for sig. Annekshuset blev revet ned i 1905, og den faldefærdige hovedbygning blev fjernet i 1960'erne.

   Oldtidsminde med praktisk formål

   På venstre hånd, inden man kommer til ruinen, ligger resterne af en stenhøj. Den skulle lede tankerne hen på oldtiden og den nordiske mytologi, som Frederik 7. interesserede sig levende for. Stenhøjen havde dog også et praktisk formål: den skjulte øens toilet.

   Døbefont fra Æbelholt Kloster?

   Man kan også se en stor skålformet sten, som kongen påstod var den gamle døbefont fra Æbelholt Kloster men i virkeligheden var et vandingstrug til heste. Til højre står en sten med kongens monogram.

   Nøje udtænkt landskabsdesign

   Indretningen af Fantasiens Ø var på ingen måde tilfældig, men nøje planlagt. F.eks. er alle danske træer repræsenteret på øen, og der er flere historiske og arkitektoniske referencer.

   Vil du vide mere om Fantasiens Ø?

   Hør den interessante historie om Fantasiens Ø, med endnu flere detaljer på audioguiden, tlf. +(45)99400515.

   Hvordan finder du Fantasiens Ø?

   Breddam Sø i Præstevangen ligger i den nordlige del af Store Dyrehave. Gratis vandretursfolder over Store Dyrehave med omtale af Fantasien Ø kan downloades fra www.sns.dk 

   Læs mere : Fantasiens Ø