Weekendophold 2 nætter på Hotel Knudsens Gaard

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,5177809227454 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

Fredag:

  • 2-retters middag (kokkens valg)
  • Overnatning

Lørdag:

  • Morgenmad i restauranten
  • 3-retters middag (kokkens valg)
  • Overnatning

Søndag:

  • Morgenmad i restauranten

Mere om Hotel Knudsens Gaard

Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

Hunderupgade 2, 5230 Odense
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Lån/leje af cykel
  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 15 km
  • Tog: 2,8 km
  • Busstop: 0,15 km
  • Badestrand: 23 km
  • Fiskeri: 2,4 km
  • Golf: 6,5 km
  • 77 Værelser

Andre ophold påHotel Knudsens Gaard

Attraktioner i nærheden af Weekendophold 2 nætter

  • Foto: VisitOdense

    Munkebjerg Kirke

    0,91 km

    Munkebjerg Kirke blev indviet den 5. marts 1961. Arkitektonisk en meget moderne kirke med lavt murværk og et tag, der rejser sig højt over det sekskantede kirkerum.

    Den store glasmosaik, der danner altervæg, blev indviet den 27. marts 1983. Den er skabt af kunstneren Knud Lollegaard.

    Læs mere : Munkebjerg Kirke
  • Foto: Johan Joensen

    Odense Bunkermuseum

    0,94 km

    Vil du udforske en fuldstændig intakt 450 m² atomar bunker fra 1950'erne?

    Denne bunker er blevet restaureret til perfekt stand og indeholder størstedelen af de originale genstande fra den kolde krig. Bunkeren rummer desuden tre udstillinger, som hver især viser forskellige sider af den kolde krig. Disse inkluderer civilforsvaret, fjenden fra øst og politistyrken.

    Bunkeren blev bygget i 1953/54 og husede tidligere Odense Kommunes kommandocenter. Det var her, borgmesteren og nøglepersoner skulle søge tilflugt i et værst tænkeligt scenarie under den kolde krig. Med plads til omkring 30-35 nøglemedarbejdere samt egen elektricitet, vand- og madforsyning var denne bunker forberedt på at være fuldstændigt afskåret fra omverdenen i en hel måned!

    Praktisk information:

    Guidede ture finder sted kl. 11 og 14 og er inkluderet i entréprisen.

    Bunkeren er placeret under vandrerhjemmet Kragsbjerggården, Kragsbjergvej 121, 5230 Odense M.

    Læs mere : Odense Bunkermuseum
  • Foto: Odense Bys Museer

    Vikingeborgen Nonnebakken

    1,26 km

    Vikingeborgen Nonnebakken i Odense, ligger i dag - som den eneste af Harald Blåtands 5 ringborge - midt i den pulserende by – dog velbevaret under jorden, men en del af den omkringliggende jordvold kan stadig skimtes.  

    Nonnebakkens rummede i vikingetiden en kæmpemæssig, cirkelrund borg med en ydre diameter på 180 meter. Borgen er anlagt omkring år 980 og skal tilskrives kong Harald Blåtands gruppe af ringborge, der alle er anlagt omkring 970-980’erne som et tydeligt udtryk for ambitionen om at samle det danske rige og beskytte mod udefrakommende fjender. 

    Nonnebakkens unikke, bynære placering 

    Nonnebakken er den eneste af de fem borge, som i vikingetiden er anlagt op til en by, ligesom det kun er ved Nonnebakken, at Harald Blåtands ambition om at samle riget får en blivende effekt helt frem til i dag. Det ses ved, at Odense efter Nonnebakkens etablering videreudvikler sig til Fyns hovedby med funktion som bispesæde. Byerne og kirkeinstitutionen spillede en vigtig rolle for dannelsen af riget. Historien om Nonnebakken og Odense giver dermed nogle ekstra dimensioner til den samlede beskrivelse af de fem ringborge og deres betydning.  

    Nonnebakken har navn efter et nonnekloster, der i 1100-tallet lå på vikingehøjen. Den udjævnede borgbanke, hvorpå Odd Fellow Logen i dag ligger, og enkelte andre spor kan anes i terrænet, men øvrige dele af borgen ligger godt bevaret, men gemt under den moderne by.

    Læs mere : Vikingeborgen Nonnebakken
  • Foto: Per Madsen

    Havfruen - skulptur i Munke Mose

    1,31 km

    Havfruen er et mytisk og magisk væsen, der lokker folk i døden med hendes sang og hendes smukke krop.

    Denne havfrue er placeret på en 3-4 meter høj sokkel, så du ser hende nedefra som fra havets dyb. Et anden markant kendetegn ved denne skulptur er hovedets lille størrelse i forhold til kroppen, men dette er for at genskabe den effekt det giver at kigge op gennem vand.

    Skulpturen er udført i bronze og soklen er af granit og blev afsløret den 20. juli 1998. Havfruens krop udstråler seksuel energi, hvilket understreges af det tydelige køn og let adskilte ben, der først samles i en finne ved fødderne. Seksualitetens styrke vises som noget råt og en fare, du sætter dig selv i. Skulpturen er i sit udtryk nærmest en total modsætning til den traditionelle, disneyficerede forståelse af havfruen som noget smukt og uskyldigt.

    Hans Pauli Olsen (1957 - ) stammer fra Færøerne. Mange af hans skulpturer fokuserer på den menneskelige form, ofte med en mytisk undertone. De er ekspressive og naturalistiske i deres udtryk. Mange af hans værker er skabt i ler før de bliver støbt i bronze. Det gør at kunstnerens proces tydeligt kan ses i det færdige værk.

    Læs mere : Havfruen - skulptur i Munke Mose
  • Foto: Ukendt

    Sommerfuglene i søen

    1,32 km

    I Munke Mose kan du finde denne fine skulptur / udsmykning af kulørte sommerfugle, der svæver over vandet i den lille sø. Inspirationen til skulpturen er hentet i H.C. Andersens eventyr om Tommelise, der sejler på et åkandeblad trukket af en sommerfugl, efter at hun er sluppet væk fra skrubtudsen. De kulørte sommerfugle i Munke Mose er en del af den nærliggende legeplads.

    Munke Mose er en af de mest populære parker i Odense, og eventyrlegepladsen tiltrækker mange besøgende dagligt. De store farverige sommerfugle dekorerer området omkring den Tommelise-inspirerede legeplads, hvor du kan balancere på store åkandeblade, glide ned ad en stor "klippe" eller lege ved åen.

    Læs mere : Sommerfuglene i søen
  • Foto: Kasper Emil

    Munke Mose - park i Odense centrum

    1,33 km

    I 1881 købte Odense Kommune arealet af Munke Mølles fabrikker, fordi man ønskede at friholde området for bebyggelse. Det var et lavtliggende mose- og engområde, som delvist blev anvendt til græsning og høslæt. Området blev tit oversvømmet af åen om vinteren og brugt som skøjtebane.

    I 1912 tilbød frøgrosserer Chr. Dæhnfeldt at betale 2/3 af anlægsudgifterne til et parkanlæg og kontaktede gartneren Edv. Glæsel og bad ham udarbejde planer og overslag.

    I dag anvendes Munke Mose hovedsageligt til spontant friluftsliv, dog undtaget faste traditioner som 1. maj-arrangementer og sidste skoledag.

    Legepladsen i Munke Mose for de mindre børn er særlig populær. Her er en række kendte små naturelementer som fugle, fisk, åkandeblade og sommerfugle gjort store og kan bruges som elementer i legen. Det er også i denne park at du finder Odense Aafart med turbåde, vandcykler og kanoer, Nelle's Coffee, og Saabyes Stryg, en fisketrappe anlagt i 2008 til glæde for gæster i parken og fiskelivet i åen.
    Når du går en tur i Munke Mose Park vil du også få øje på nogle af Odenses mange, smukke skulpturer, som f.eks. De vilde Svaner, Havfruen og Havhesten.

    Læs mere : Munke Mose - park i Odense centrum
  • Foto: Anja Panduro

    Balancebuen - skulptur

    1,36 km

    Balancebuen - stor skulptur i to dele

    Selve skulpturen er en port til en ny verden. Den består af to  store kinesiske granitsøjler, hvor der øverst er placeret to kvinder.
    Kvinderne står fastfrosset i en balancerende stilling og holder to hjul – to Spinning wheels. Det ene hjul er udsmykket med H.C. Andersens papirklip "Solhovedet". Kvinderne står i en Tai chi-stilling, som er en kinesisk træningsform, der hænger nøje sammen med Ying-Yang-figuren og filosofien om det evige samspil der foregår mellem modsætninger. Skulpturens navn er netop: Balancebuen. 

    Billedhugger Mette Agerbæk (1960 - 2011)
    Hun blev uddannet som grafiker og billedhugger ved Det Fynske Kunstakademi (1982-86) og Accademia di Belle Arti di Roma i Italien (1986-1987).

    Læs mere : Balancebuen - skulptur
  • Foto: VisitOdense

    De vilde svaner - skulptur

    1,44 km

    Da Liisberg ofte lavede flere afstøbninger af sine skulpturer findes der også andre versioner af dette værk. Fælles for dem alle er at de har fokus på at portrættere Elisa, omringet af sine brødre. Det første udkast havde mere tekstur end den endelige version. Skulpturen har energi og drama og de mange udstrakte halse og udstrakte vinger får den til at virke som om den stræber fremad og opad. Værket er udført i bronze og blev først placeret i Eventyrhaven, men senere flyttet til Munke Mose, hvor det blev besluttet at sætte den på en høj sokkel for at understrege at svanerne flyver.

    Fun fact: skulpturen blev foræret til Odense Kommune d. 2. april 1955, hvor byen samtidig fejrede 150-året for H.C. Andersens fødsel. Jubilæet var også årsagen til at motivet kom fra et af Andersens eventyr.

    Den danske billedhugger Carl Hugo Liisberg startede i lære på den Kongelige Porcelænsfabrik i 1913 - 15 og studerede senere under antoine Bourdelle i Paris i 1920. Han skabte primært dyreskulpturer i glaseret stentøj. Han er kendt for sit realistiske og dynamiske udtryk.

    Læs mere : De vilde svaner - skulptur
  • Foto: Galleri 5000

    Galleri 5000 - privat galleri

    1,44 km

    Det kræver, at man ringer på dørklokken og tager nogle trappetrin op, før du bliver budt velkommen inden for i galleriet. Her finder du en fuldt møbleret lejlighed med kunstværker spredt ud overalt på væggene, hylderne og vindueskarmene. Intet ligner et almindeligt galleri her - ingen hvide vægge og ikke noget kunstigt, ensartet lys fra spots i loftet. Lejligheden er næsten et kunstværk i sig selv. De forskellige rum er præget af hver sin farve, som ofte spiller sammen med kunstværkerne. Stamgæster bemærker ofte, hvordan hele lejligheden skifter karakter hver gang der er en ny udstilling. For de fleste kunstnere er det også en forfriskende oplevelse at se deres værker udstillet i en mere utraditionel kontekst - selvom nogle af de mere erfarne kunstnere allerede kender konceptet fra udlandet.

    Hvis du vil være sikker på at komme ind, skal du lave en aftale på forhånd.

    Læs mere : Galleri 5000 - privat galleri
  • Foto: 24Copenhagen

    Odense ZOO - det er helt vildt

    1,48 km

    En have for hele familien
    Odense ZOO er en zoologisk have for hele familien – der er både noget for de store og for de små. Når I besøger den zoologiske have, får I både en hyggelig og lærerig dag fyldt med nye indtryk og sjove lege. Mens de mindste leger, kan de voksne nyde lækker mad eller en god kop kaffe i haven. Bagefter kan I fortsætte den hyggelige tur rundt i resten af haven, som byder på mange forskellige oplevelser og mange forskellige dyr.

    Oplev alle de vilde dyr
    I Odense ZOO findes der mange forskellige dyr, både dem I kender, men også de helt eksotiske. I den zoologiske have kan I nemlig opleve alt fra sibiriske tigere til eksotiske fugle og til søkøerne under vandet. Når I møder dyrene rundt omkring i haven, vil I opleve en helt unik atmosfære og kulisse, som passer perfekt til de dyr I ser og lærer om – lige fra det tropiske Sydamerika til den antarktiske kulde. I kan også møde de vilde zebraer og giraffer på savannen og skildpadderne i Darwins Hus. Der er mange slags dyr i Odense ZOO, lige fra de helt farlige og vilde til de mindre og bløde dyr.

    Helt tæt på
    I har mange muligheder for at komme helt tæt på de mange dyr når I besøger Odense ZOO. Blandt andet kan I håndfodre de store giraffer, og i sommerferien kan I komme med ud på lemurernes ø, hvor I her også kan være med til at fodre halvaberne. Der er også altid mulighed for at se med, når dyrepasserne træner og fodrer alle de andre dyr i Odense ZOO. Der er dermed rig mulighed for både at lytte, se og lære når I besøger den zoologiske have, hvor der samtidig er en helt speciel og hyggelig atmosfære.

    Til tops i trækronerne
    Når I besøger Odense ZOO, har I en eventyrlig mulighed for at komme op i Bøgetoppen. Turen i Bøgetoppen foregår oppe mellem trækronerne i den smukke bøgeskov som ligger i blandt andet Odense ZOO. Oppe i trækronerne er der ni forskellige platforme, som er knyttet sammen af hængebroer. Her vil I komme op i en højde fra seks til 12 meter over jorden! En sjov oplevelse for hele familien, når I tager den 250 meter lange trævandring, som byder på en smuk udsigt og måske endda udfordringer. På turen kan I teste jeres paratviden om den danske natur gennem en digital quiz. Her kan du måske blive klogere eller slå familien i hvem der ved mest om de dyr og insekter, der bor i bøgeskovens trækroner eller skovbunden under Bøgetoppen.

    Det bedste af det hele er, at Odense ZOO har åbent året rundt, så tag familien med, og få en oplevelse I sent vil glemme.

    Priser og billetter

    Åbningstider

    Læs mere : Odense ZOO - det er helt vildt
  • Foto: Andreas Bastiansen

    Eventyrhaven i Odense

    1,5 km

    Eventyrhaven finder du ved Odense Å, lige bag Odense Domkirke og Odense Rådhus. Via en fin træbro kan du krydse Åen over til rotunden, en lille cirkelrund ø i haven. Alt efter årstiden er bedene her fyldt med forårsløg, dahliaer og stauder og du kan sidde på bænkene og nyde synet. Den hyggelige trætrappe langs vandet indbyder til at man sidder og holder øje med vandet og ænderne.

    I 1949 blev H.C. Andersen statuen placeret i haven. Den er skabt af Louis Hasselris. Tæt på - nemlig i åen - ses Erik Heides skulptur Papirbåden fra 1985 og der er flere andre skulpturer rundt omkring i haven.

    Pergolaen på rotunden, alle broer i haven og “kinesermuren” er tegnet og udført i særlig fin kvalitet, som er en rådhushave værdig. Den oprindelige pergola indeholdt et fint mønster af rudeformede bede.

    Haven er anlagt i 1876 af Læseforeningen. Det betød, at haven var lukket for almindelige besøgende. Læseforeningen var et bibliotek for de rige borgere og kun personer med adgangskort kunne besøge haven. I 1942 overdrog Læseforeningen haven til Odense Kommune og et helt nyt parkanlæg blev skabt. Bag projektet stod havearkitekterne C. Th. Sørensen og P. Wad i samarbejde med arkitekt B. Helweg-Møller, der var rådhusets arkitekt.

    Læs mere : Eventyrhaven i Odense
  • Foto: VisitOdense

    H.C. Andersen Statuen i Eventyrhaven

    1,58 km

    Bronzestatuen af H. C. Andersen blev afsløret den 19. juni 1888 i Kongens Have. I 1905 blev den flyttet til Gråbrødre Plads, og i 1949 fik den sin nuværende placering i Eventyrhaven.

    Kunstneren Louis Hasselriis opholdt sig - med korte afbrydelser - i Rom fra 1869 til sin død. Her var han også, da man udskrev en stor konkurrence om et monument over eventyrdigteren i København. Konkurrencen blev vundet af August Saabye, men Hasselriis arbejdede ufortrødent videre, og kæmpede for at få sit værk placeret i Odense. Det blev det i 1888, hvor byens borgere havde samlet nok penge ind til anskaffelsen af statuen.

    Statuen fik dog aldrig helt den udformning, som kunstneren oprindelig havde tænkt sig og den berømte skuespillerinde Johanne Louise Heiberg syntes, at bagsiden så lidt kedelig ud. Så lod Hasselriis digterens overfrakke hvile over den ene skulder, så den brød den lange rygflade.

    Er du interesseret i H.C. Andersen så synes vi også du skal besøge H.C. Andersens Hus og hans barndomshjem.

    Læs mere : H.C. Andersen Statuen i Eventyrhaven