Standard Pris på Hotel Oasia Aarhus

Green Key_V3

Green Key godkendt

 • City Break

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Overnatning
 • lækker morgenbuffet

Mere om Hotel Oasia Aarhus

På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

Kriegersvej 27, 8000 , 8000 Aarhus C
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Lån/leje af cykel
 • Fitness-faciliteter
 • Green Key_V3 Green Key mærket
 • Gratis internet
 • Parkering mod betaling
 • Lufthavn: 50 km
 • Tog: 350 m
 • Busstop: 200 m
 • Badestrand: 6 km
 • 91 Værelser

Andre ophold påHotel Oasia Aarhus

  Find vej

  Kriegersvej 27, 8000
  8000 Aarhus C

  Vis kort

  Attraktioner i nærheden af Standard Pris

  • Foto: VisitAarhus

   Rådhusparken

   0,24 km

   Rådhusparken er beliggende på det tidligere Aarhus Søndre Kirkegårds areal, som fungerede i årene 1818 - 1926.

   Åbent og lys park

   Den største del af parken er åben med store træer, som står spredt i græsplænen ud mod Frederiks Allé. De ældste af træerne stammer fra kirkegårdens tid. Særligt kan lindealleen foran rådhussalen nævnes. I marts måned kan man nyde det overvældende syn af blomstrende krokus i græsplænerne.

   Parken indeholder flere skulpturer

   I Rådhusparken findes flere skulpturer og i den sydlige del af parken er samlet en række bevaringsværdige gravsten fra den oprindelige kirkegård. Et særligt åndehul i parken er Rådhushaven, der knytter sig tæt til Rådhuset. Det er en staudehave, der indbyder til ophold og hvor oplevelsen af blomster kan nydes.

   Nyd forskellig vegetation

   I 1999 er den omlagt til en lys og frodig have. Alle stauder og småtræer blev skiftet ud. Havens form og stierne i haven ligger imidlertid som de blev anlagt i begyndelsen af 40'erne. Rådhushaven består først og fremmest af bede med en bundplantning af stauder og forårsløg. Mod Rådhuset er plantet en ryg af rododendron. Sydbøg og magnolier er små træer, som er overstandere i bedene.

   Nyd naturen og slap af

   Haven er omgivet af store gamle lindetræer samt en enkelt hestekastanie og en ahorn. Forbilledet for den omlagte have er derfor skoven og dens lysninger. De anvendte stauder er planter, som hører hjemme i skovbunden. Blade og blomster er med få undtagelser holdt i grønt, hvidt og gult.
    
   Rådhusparken er fredet i henhold til Fredningsbeslutning af 10. marts 1995 for Aarhus Rådhus med omgivelser. Der er offentlig adgang til parken hele døgnet.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #rådhusparkenaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Rådhusparken
  • Foto: © Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Fotograf: Lise Balsby

   ARoS Aarhus Kunstmuseum

   0,46 km

   ARoS er hovedmuseet inden for kunst i Aarhus og et unikt internationalt billede- og oplevelseshus for mennesker i alle aldre. Museets store engagement har resulteret i tildelingen af to Michelin-stjerner i Michelins turismeguide.

   Et af de bedst besøgte kunstmuseer i Skandinavien

   ARoS er blandt Nordeuropas største kunstmuseer og samtidig et af de mest besøgte i Skandinavien. I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere som for eksempel Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon. 

   Your rainbow panorama

   På toppen af ARoS finder du Your rainbow panorama - en regnbue og et spektakulært kunstværk af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson. Your rainbow panorama står som et flot vartegn for Aarhus, og når du går rundt i den cirkelformede 150 meter lange og tre meter brede regnbue udført i glas, får du et helt enestående blik ud over byen. Snyd ikke dig selv for denne tur - og slet ikke efter mørkets frembrud, hvor du kan se byens mange lys gennem det farvestrålende glas fra oven.

   Aktuelle udstillinger

   ARoS har mange udstillinger og aktiviteter året rundt, og du kan følge med i de aktuelle udstillinger her eller tage et kig nedenfor under "Måske også interessant for dig". Her har vi samlet information om parkering samt udvalgte udstillinger og arrangementer på ARoS. 

   ARoS Café og Orangeri

   Nyd en dejlig middag i ARoS Café og Orangeri. I museets orangeri kan du nyde kaffe, te, lækre snacks og lette retter i de behagelige omgivelser. Efter kl. 17.00 kan du spise et lækkert aftenmåltid fra ugens menu.

   ARoS udvider med "The Next Level"

   ARoS udvider de næste år med et nyt underjordisk galleri The Next Level samt det nye kæmpeværk The Dome af den amerikanske James Turell. 

   The Next Level består af flere elementer, hvor James Turrels The Dome, en gigantisk diamant på 40 meter, giver dig et kig ud i det uendelige himmelhvælv. 

   OBS: Dette betyder, at der i de kommende år kun vil være adgang til museet fra indgangen ved Aros Allé.

   Museet er åbent mandage i juni, juli og august.

   GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #arosartmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : ARoS Aarhus Kunstmuseum
  • Foto: VisitAarhus

   Strøget

   0,52 km

   Shopping over det hele!

   Dertil kommer torvene Store Torv og Lille Torv samt de omkringliggende gågader, Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde, så husk at afsætte mindst et par timer, hvis du skal nå hele turen rundt.

   På Strøget ligger ca. 150 butikker i spændende kvarterer, som er klinet op ad hinanden. Strøget i Aarhus strækker sig fra Bruun's Galleri bag Banegården og helt op til Store Torv ved Aarhus Domkirke.

   Specialbutikkerne har åbent fra kl. 11:00 - 16 den første og sidste søndag i måneden. 

   Mere shopping i Aarhus.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #strøgetaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Strøget
  • Foto: Frame & Work

   Salling ROOFTOP og Salling ROOFGARDEN

   0,62 km

   Cafe, cocktails og glasrampe

   Salling ROOFTOP er lig en ekstraordinær udsigt, men tagterrassen byder også på et frodigt væksthus med bar og café, hvor du kan stille sulten med et godt måltid eller nyde en frisk cocktail. Du finder også loungeområder, hvor du kan hænge ud, og en scene, hvor du på specifikke dage kan se koncerter under åben himmel. Hvis du tør, kan du bevæge dig ud på den angstfremkaldende glasrampe, Salling SKYWALK, som stikker ud over Strøget. Herfra kan du se 27 meter direkte ned på menneskemylderet.

   Salling ROOFGARDEN

   Du kan også besøge Salling ROOFGARDEN, som ligger i forlængelse af Salling ROOFTOP, hvor du kan gå på opdagelse på gangbroer, opleve de fantasifulde bænke, dykke ned i kultur og installationer, prøve himmelgyngerne - og ikke mindst nyde den storslåede udsigt over Aarhus.

   Læs mere om Salling ROOFGARDEN

   Events i Salling

   Salling ROOFTOP byder løbende på begivenheder. Start weekenden med at nyde et glas vin, mens en DJ vender plader og sætter gang i weekendstemningen. Du kan følge med i programmet på Sallings Facebookside.

   Salling ROOFTOP følger Sallings åbningstider, og det er gratis at besøge tagterrassen.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #sallingrooftop #sallingroofgarden #visitaarhus

   Læs mere : Salling ROOFTOP og Salling ROOFGARDEN
  • Foto: Vor Frue Kirke

   Vor Frue Kirke - tre i én

   0,91 km

   Vor Frue danner sydfløjen til det relativt velbevarede klosteranlæg. Kirken blev oprindeligt kaldt Skt. Nicolai Kirke efter søfarendes helgen og kan efter fundet af dets krypt i 1950'erne dateres helt tilbage til o. 1000.

   Den ældste kirke i Aarhus

   Kirken indeholder tre kirkerum: det store centrale kirkerum, Kryptkirken og Klosterkirken.

   Kryptkirken er Aarhus' ældste kirke fra 1060 og har rødder tilbage fra vikingetiden. Rummet er Nordens ældste hvælvede rum og dermed ca. 1000 år gammel. Kryptkirken lå hengemt og glemt i mange år og blev først genfundet i 1955, hvor den gennemgik en stor renovering. Et besøg i vor Frue Kirke og Kryptkirken er en historisk og helt unik oplevelse, du ikke må gå glip af, når du besøger Aarhus.

   Rundvisninger

   Der er mulighed for rundvisning efter aftale med kirkekontoret.
    
   Søn- og helligdage er kirken kun åben for kirkegængere.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Vor Frue Kirke - tre i én
  • Foto: Dennis Borup Jakobsen

   Aarhus Havn

   0,82 km

   Krydstogtanløb i Aarhus Havn

   Når du kommer med krydstogtskib til Aarhus, kommer du ikke alene til en havn, der helt tilbage til vikingetiden spillede en afgørende rolle for byens befolkning. Du kommer også til en havn, der i dag med bred marginal er Danmarks største containerhavn. Faktisk håndterer man cirka 65% af de containere, der kommer til Danmark netop i Aarhus Havn.

   Udover at være en særdeles aktiv containerhavn huser Aarhus Havn også omkring 150 private virksomheder, der tilsammen beskæftiger tusindvis af medarbejdere.

   Arkitektur og bymiljø

   Havneområdet i Aarhus er ikke kun brugt som industrihavn. En helt ny bydel er under opførelse, hvor moderne arkitektur står i skærende kontrast til den industrielle del af havnen. Inden for ganske få år vil ca. 7.000 personer være flyttet ind i de nye bygninger, og der vil samtidig være skabt 12.000 ekstra arbejdspladser på Aarhus Havn. Planerne går også under navnet "de bynære havnearealer", hvor målet er at binde by og vand sammen for at skabe et attraktivt og rekreativt område.

   Det nye centrum for livet på Aarhus Havn er det imponerende Multimediehus Dokk1, der blandt meget andet huser byens bibliotek og borgerservice.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #aarhushavn #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Aarhus Havn
  • Foto: Frame & Work

   Aarhus Domkirke

   0,97 km

   Aarhus Domkirke - viet til Sct. Clemens

   Domkirkens opførelse blev påbegyndt i 1100-tallet i romansk stil. Der ses stadig rester fra denne kirke den dag idag. I årene 1450-1520 blev kirken udbygget til en gotisk katedral og udstyret med altertavle af Bernt Notke, døbefont og kalkmalerier. Udover gudstjenester benyttes kirken også ofte til kirkekoncerter. Aarhus Domkirke blev senest restaureret i 1999.
   Læs historien her.

   Besøg kirketårnet

   Domkirken i Aarhus er Danmarks længste kirke, og med sine 93 meter rummer den cirka 1.000 siddepladser. Du har mulighed for at komme op i kirketårnet, du skal blot henvende dig til kirketjeneren.
    
   Søn- og helligdage er kirken kun åben for kirkegængere.

   Du kan se kirkens åbningstider lige her.

   Læs meget mere om kirkelivet i Aarhus her.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #aarhusdomkirke #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Aarhus Domkirke
  • Foto: Den Gamle By

   Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum

   1,22 km

   2014 – vores tid på museum

   Vores tid er kommet på museum. Dronning Margrethes Gade, som er et øjebliksbillede fra året 2014, er en sivegade med facadeforretninger. Her finder du blandt andet et solcenter, 7-Eleven, en bank, et pizzeria, og det legendariske værtshus Bent J, hvor der stadig lugter af røg og ølsjatter.

   2014-gaden rummer også to lejligheder. Kom indenfor hos singlekvinden Rikke og besøg regnbuefamilien. I hjemmene kan du møde beboerne gennem interviews, hvor de fortæller om deres liv med børn, arbejde og dagligdag.
   2000-2014: Vores tid

   70'ernes Velfærdsdanmark

   Gå tilbage i tiden til 1970’erne i en bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra dengang. I 70'er-kvarteret kan du blandt andet kigge ind til radio- og tv-forretningen Pouls Radio, minimarkedet, slagteren, farve- og tapethandleren, børnehaven og frisøren. I lejlighederne kan du blandt andet kigge ind til kernefamilien, et kollektiv, et hippiepar og en enlig mor.

   I baggården står en folkevogn og VVS-mandens Citroën – og kig også ind i knallertværkstedet og spejderlokalet eller baggårdstoiletter, der er dekoreret med tidens toiletpoesi.
   1950-1974: Velfærd og frisind

   Populære biler og nye tider i 1920'erne

   Bevæg jer videre over i 1927, hvor byen er blevet moderne med biler, fortove, gadelamper, telefontråde og gavlreklamer. Kvarteret i Den Gamle By har en isenkramforretning, en boghandel, Schous sæbehus, posthus, telefoncentral og flere boliger fra før 1930'ernes krise satte Danmark i stå. Du kan også opleve den autentiske automobilforretning ’Automobilforretning Carl Christensen’ med eget værksted.

   Her finder du flotte, gamle biler, udstillingslokale, butik med reservedele og værksteder til motorrenovering og cykelreparation. Du kommer helt tæt på bilismens barndom og bliver klogere på datidens forskellige, fascinerende køretøjer.
   1900-1927: Moderne tider

   Der var engang før 1900

   Her møder du Den Gamle By i H.C. Andersens tid og tidligere tilbage med bindingsværk og bygninger fra hele Danmark. Den ældste del i Den Gamle By er som en mindre dansk købstad med huse, haver, boliger, butikker og værksteder. Bygningerne stammer fra byer i hele Danmark og er genopført i Den Gamle By.
   1600-1900: Den gamle købstad

   Et levende museum

   Fra april og resten af året kan du møde mennesker, der er klædt, arbejder og gebærder sig som i gamle dage. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Stop op og få en snak med bagerjomfruen, gårdskarlen og lirekassemanden, men pas på - måske bliver du sat til at hente vand ved brønden eller bære affald på møddingen.

   Tag en tur med kapervognene eller gør en god handel i de historiske butikker. På Restaurant Gæstgivergården kan du nyde et bredt udvalg af lune og kolde frokostretter samt smørrebrød, som alle tager udgangspunkt i historiske kogebøger.
   Gæstgivergården - find menuen her

   Særudstillinger og mindre museer

   I løbet af året er der temadage, koncerter, aktiviteter for børn og flere særudstillinger. I Den Gamle By finder du også flere mindre museer.
   Se de største highlights her.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #dengamleby #dengamlebyiaarhus #visitaarhusregion

   GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR

   Læs mere : Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum
  • Foto: Tivoli Friheden

   Tivoli Friheden

   1,45 km

   Masser af sjove og vilde forlystelser

   I Tivoli Friheden er der plads til alle. Plads til fornøjelserne. Plads til musikken. Og plads til traditionerne. Placeret i hjertet af Aarhus i natursmukke omgivelser finder du den unikke og historiske park, der siden 1904 har været et åndehul og et frirum for byens borgere.

   Uanset om det er sommer, efterår eller jul, kan du i Tivoli Friheden se frem til en uforglemmelig oplevelse, der bringer et smil på læben og vind i håret. Tivoli Friheden er en forlystelsespark, der byder på mindeværdige oplevelser for hele familien.

   Hvad vil du gerne opleve?

   Mærk suset i maven i Himmelrum, få vind i håret i Vindfald eller oplev parken i 65 meters højde i toppen af Hjertekig med udsyn til skov, vand og by. Du kan også glæde dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende timer i vores 8000m2 store klatrepark, hvor du kan klatre, svinge, kravle og svæve rundt i op til 15 meters højde.

   Himmelrum

   Forlystelsen Himmelrum binder dig til kometens hale og kaster dig ud i en brydende 1.080 graders centrifuge af spin, drej, snur og stjerner! Her udfordrer du tyngdekraften, glemmer tiden og mærker livet!

   Bille By for de mindste

   Bille By er en del af parken, der især henvender sig til familier med mindre børn. Her kan du prøve Bisværmen, der kører dig rundt og rundt, eller du kan tage dit helt eget kørekort og suse rundt i de små el-biler.

   Midt på torvet møder du Græshoppen, som hopper og snurrer rundt i en højde op til 11 meter. En sjov forlystelse, der giver sus i maven.

   Solstorm

   Børneforlystelsen Solstorm sender de mindste børn ud i et ukontrollabelt spin på en hæsblæsende rejse omkring solen. Og her er der garanteret sus i maven og høje grin. Så kom forbi og mærk solens kræfter, når Solstorm sender de mindre børn afsted på en eventyrlig rejse mellem universets planeter.

   Sky Tower

   Hvis du er typen, der hele tiden går og venter på det næste adrenalin-kick, så er Sky Tower i Friheden lige præcist det, du har gået og ventet på. Sky Tower er for dig, der har nerver af stål, og bogstaveligt talt ikke er bange for at kaste dig ud i vilde oplevelser.

   Når du står 40 meter over jorden, og kan se ud over hele Aarhus, er det kun de sejeste, der stadig tør tage springet. Foran dig venter det vildeste frie fald, hvor du når op på 90 km/t inden nettet fanger dig. Nu er der kun ét spørgsmål tilbage: Tør du?

   Hjertekig

   Hjertekig er med en højde på 65 meter Danmarks højeste frie-fald-forlystelse. Hjertekig er så markant, at den ændrer Aarhus Skyline. Du kan endda opleve turen i Hjertekig på to forskellige måder - alt efter ønske. Er du en vovehals, er det muligt at få et fald fra fuld højde og opnå en acceleration på 5G. Vil du derimod bare nyde udsigten i ro og mag, kan du tage turen i et stille og roligt tempo, roterende rundt om tårnet hele vejen op og ned.

   Klatrepark

   Tivoli Frihedens store klatrepark er den første af sin slags i en dansk forlystelsespark. Glæd til dig at blive udfordret i 39 træer med 57 platforme og 69 klatemomenter, når du skal kravle rundt i trætoppende i 3-15 meters højde. Klatrebanen består af 5 forskellige baner med forskellige sværhedsgrader, og hele 7 forskellige svævebaner. Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende timer i træernes toppe.

   Og endnu flere forlystelser ...

   Forår i fuldt flor

   Holder du også af tulipaner - mange tulipaner? Det er, hvad der venter dig i et besøg i Tivoli Friheden i foråret. Her vil være intet mindre end 120.000 blomster af tulipaner, men også narcisser, prydløg og kejserkroner pryder overalt, så glæd dig til en fantastisk forårsscene midt i friheden.

   Danmarks største Blomsterfestival

   Hele juli måned kan du se, dufte, mærke og tænke blomster i et helt nyt lys, når Tivoli Friheden inviterer til Danmarks største Blomsterfestival. Du kan glæde dig til at opleve kreative events, lærerige foredrag og inspirerende talks.

   Fed Fredag og Lørdag

   Hvert år arrangerer Tivoli Friheden fede koncerter på fredage og lørdage hen over sommeren. Blandt navnene til Fed Fredag 2024 kan du glæde dig til at høre bl.a. Rasmus Seebach, D-A-D, Artigeardit & Lamin, Birthe Kjær & Queen Machine. Få et overblik over årets koncerter her.

   Hvis du har sæsonkort til parken, skal du reservere plads til udvalgte koncerter. Læs mere om pladsreservation her.

   Ekstraordinære koncerter

   Ud over Fed Fredag og Fed Lørdags konceptet kan du nu også opleve Summer Session koncerter afholdt i samarbejde med Live Nation og koncerter afholdt i samarbejde med United Stage. Oplev store kunstnere som Lukas Graham, Suspekt, Toto, ZZ Top og Nik & Jay.

   Sæsonkort, firmabilletter og lignende giver ikke adgang til disse ekstraordinære koncerter. Da disse koncerter er afholdt i samarbejde med Live Nation og United Stage, kræver det en gyldig koncertbillet.

   Danmarks bedste udendørsscene

   Tivoli Frihedens splinternye scenebygning fra 2022 sikrer en musikoplevelse større end nogensinde før. Foruden at være den kæmpe store scene til årets Fed Fredag og Lørdag koncerter, indeholder den også to nye restauranter, Madscenen & Backstage. Begge restauranter beror sig på social dining konceptet, hvor maden såvel som oplevelsen skal nydes sammen.

   Planlæg hele dagen i Tivoli Friheden

   Med alle de aktiviteter kan du hurtigt blive sulten. Men der er ingen grund til at gå sulten rundt i parken, du kan både give dig i kast med en klassiske burgermenu eller en familievenlige All-You-Can-Eat-buffet. Du er også velkommen til selv at medbringe din egen mad. Rundt omkring i Tivoli Friheden er der en række hyggelige grill-pladser - perfekte til bøffer og picnic.

   Jul for hele familien

   Oplev den magiske julestemning, når hele parken forvandles til et funklende juleland fyldt med lys og julekugler. Der er garanti for, at julestemning vil sprede sig, når i træder igennem den 70 meter lange lystunnel. Oplev også Danmarks højeste juletræ, når Sky Tower forvandles til et 65 meter højt juletræ med hele 2,1 kilometer lyskæder. I kan også tage en skøjtetur under det funklende juletræ, og tage et besøg i julemandens by, omgivet af nisser og alfer.

   Trænger i til en pause, så kan i gå på opdagelse i den hyggelige bodeby. Boderne er fyldte med julelækkerier, både til den søde tand og den helt store sult.

   Se mere om Jul i Friheden her.

   All Inclusive

   Med All Inclusive har du mulighed for at opleve en hel dag i Tivoli Friheden til en fast pris. Tivoli Friheden kalder det selv "All Inclusive", hvor der er entré, turbånd, All-You-Can-Eat buffet, værdikupon til softice, popcorn, candyfloss eller kaffe og en værdikupon til spil og boder med i prisen. Du kan se priser og købe det på Tivoli Frihedens hjemmeside eller ved indgangen til parken.

   *All inclusive kan købes hele sæsonen - gælder dog ikke på Fed Fredage.

   Åbningstider og priser til Tivoli Friheden.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #tivolifriheden #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Tivoli Friheden
  • Foto: Maria Randima

   Botanisk Have

   1,62 km

   De mange rum

   Haven er anlagt i et meget kuperet terræn med mange forskellige rum i forskellige størrelser. Små intime steder i læ og store dejlige åbne plæner. Et vandløb løber gennem hele haven, videre gennem tre søer og helt til Den Gamle By og dens damme. 

   Til glæde for alle

   Botanisk Have er for alle - om du er barn, voksen - bor i Aarhus eller er gæst i Aarhus. Og er du på besøg i Den Gamle By er en tur gennem Botanisk Have en oplagt genvej og oase til det øvrige liv i byen. 

   Gå på opdagelse i de mange planter

   Hvis du er botanisk interesseret, har du også mulighed for at studere en række plantesamlinger fra ind- og udland. Alle planter er forsynet med et navneskilt, både på latin og dansk (hvis planten har et dansk navn). Du kan også læse om planternes oprindelsesland eller region.

   Udforsk Botanisk Have med appen Natureventyr

   Tag turen Bots botaniske rejse sammen. Hent appen Natureventyr, og drag på opdagelse i flotte planter fra forskellige verdensdele.

   Download appen her.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #botaniskhaveaarhus #visitaarhus #visitaarhusregionen

   Læs mere : Botanisk Have
  • Foto: Roar Paaske

   Isbjerget på Aarhus Ø

   2,55 km

   Isbjerget - en unik, arkitektonisk perle i Aarhus

   Isbjerget er tegnet af en kombination af to danske tegnestuer samt et hollandsk og et fransk. Bygningen er skabt på en måde, så havudsigten fra de 208 udlejningsboliger er optimal. Byggeriet er brudt op på kryds og tværs, så det minder om flydende isbjerge, der brydes.

   En anden detalje ved Isbjerget er også, at tagenes tinder hæver og sænker sig i toppe og dale, hvilket skaber en visuel forskydning, som også sker, hvis du ser isbjerge i virkeligheden. Alle 208 lejligheder er forskellige, mens Isbjerget som bygning er blevet et vartegn for byen.

   Aarhus Ø 

   I Aarhus er der skudt en helt ny og moderne bydel op - Aarhus Ø. Tag på en lille bytur ud og nyd området, se det nye Lighthouse og nyd en tur langs vandet  - det er det hele værd.

   Se, hvad andre deler på Instagram

   #isbjergetaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

   Læs mere : Isbjerget på Aarhus Ø
  • Foto: Roar Paaske

   Marselisborg Skovene

   2,67 km

   Bøgetræer, bakke og dale

   Der findes ikke mange danske skove, hvor du i dag kan se så smukke, store, sammenhængende og gamle bøgebevoksninger som netop inden for dette skovområde. Terrænet er meget kuperet med dybe slugter. Mange steder på kystskrænterne er den lerede jordbund skredet ud mod havet, så træerne hælder ud over vandet og næsten bøjer sig for naturen.

   200-300 år gamle bøgetræer

   Omkring 1820 var skovene stærkt forhuggede, og en stor del af skovene er derfor plantet efter dette tidspunkt. Men rundt omkring i skovene og navnlig i Moesgård Skov, står enkelte 200-300 år gamle bøge, der er blevet bevaret af æstetiske grunde. De er nu gode ynglesteder for hulerugende fuglearter, som skoven af den grund er særlig rig på.

   Mere end bare en skov

   I den nordlige del af skovene finder du bl.a. Marselisborg Slot, Marselisborg Mindepark, Forstbotanisk Have, Aarhus Stadion, Marselisborg Dyrehave og Ballehage Strand med badebroen og kunstværket, Den Uendelige Bro. I den sydlige del af skovene finder du Moesgaard Museum, Skovmøllen og Moesgaard Strand.

   For den aktive

   Marselisborgskovene er et af de mest besøgte naturområder i Danmark og anvendes til et væld af friluftsaktiviteter som eksempelvis motionsløb og cykling. Selv om skoven har et særdeles kuperet terræn, egner den sig godt til vandreture, og mange ryttere benytter sig også af skoven, der har afmærkede rideruter. I skovene løber også et ca. 25 km. langt og meget afvekslende mountainbike-spor, der veksler imellem lette flade grusstier og stejle op- og nedkørsler, så der er plads til alle.

   Tips til dig

   #marselisborgskovene #visitaarhus #visitaarhusregionen

   Læs mere : Marselisborg Skovene