Standardpris på Hotel Royal - SDH Partner Hotel

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Overnatning
 • Morgenmad

Bemærk at opholdet ikke kan betales med gavekort fra Small Danish Hotels

Mere om Hotel Royal - SDH Partner Hotel

Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Den Røde Plads 10, 7500 Holstebro
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Gratis internet
 • Lufthavn: 45 km
 • Tog: 1.5 km
 • 40 Værelser

Andre ophold påHotel Royal - SDH Partner Hotel

  Find vej

  Den Røde Plads 10
  7500 Holstebro

  Vis kort

  Attraktioner i nærheden af Standardpris

  • Foto: Holstebro Kommune

   Tobaksarbejderens Drøm

   0,01 km

   Tobaksarbejderens Drøm består af 36 bronzeskulpturer på og omkring Hotel Royal og Musikteatret ved Den Røde Plads. Initiativet til projektet blev taget af hotelejer Jens Richard Peersen i 1993 efter en rejse til St. Petersburg i Rusland, hvor indtrykket af skulpturerne på Vinterpaladset gav inspirationen til at placere skulpturer på bygningen i Holstebro.

   Opgaven blev tildelt kunstnergruppen "Krukako" bestående af Hans Krull (DK), Dimitri Kaminker (Rusland) og Leonid Kolibaba (Ukraine). Gruppen lod sig tematisk inspirere af "Odin Teatret" i Holstebro og teatrets arbejdsmetoder, hvor kunstnernes individuelle karakter indgik i en symbiose. Et nyt udtryk og arbejdsmetoder opstod, hvilket normalt kun er forsøgt indenfor teater og musik.

   Eksperimentet har derfor tvunget kunstnere ud i en demokratisk arbejdsproces med temaer i arketypernes verden. Det har betydet, at disse har måttet "opfinde" et nærmest antropologisk kunstnerisk udtryk. 

   Navnet "Tobaksarbejderens Drøm"  er ment som en hyldest til cigarmagerne på den tobaksfabrik, Rasmus Færch anlagde i byen i 1869. Den tidligere kulturdirektør i Holstebro Kommune Hans Kr. Didriksen, fortæller i sit forord til "Tobaksarbejderens drøm - et sagn om den enkelte, Holstebro og alverden":

   "Ebbe Kløvedal Reichs fortælling berettiger projektets titel. Tobaksarbejderen er med andre ord en kosmopolitisk figur, han er symbolet på den frie oplever og en drømmer, som var med til at sætte sit præg på Holstebros kulturelle, sociale og politiske liv".

   Læs mere : Tobaksarbejderens Drøm
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Hjemmeværnets Historiske Center

   0,04 km

   Udstillingerne omfatter uniformer, udstyr, faner, plakater, emblemer med videre.

   Du kan høre levende og hemmelige historier fra dem, der var med.

   Prøv selv de originale uniformer, tag sigte med de gamle våben og lev dig ind i historien om den underjordiske våbenhule i skoven.

   Foreninger og andre større grupper, kan bestille særarrangementer på Hjemmeværnsmuseet.

   Der er gratis entre.

    

    

    

   Læs mere : Hjemmeværnets Historiske Center
  • Foto: VisitHolstebro

   Basilisken

   0,06 km

   Under Storebro - på en af bropillerne over Storå i Holstebro - finder man Basilisken, udført af Holstebro kunstneren Paul M. Cederdorff.

   Ifølge et gammelt sagn fortælles det, at der lå en led orm - en Basilisk - under Storebro. Ormen var led og grusom og åd alle, der prøvede at komme over broen. En dag kom en modig ridder til byen, hans navn var Holst. Holst kæmpede med ormen, som til sidst blev så bange, at den blev til en sten under broen, og der ligger den så i dag. Byen blev, for at hylde ridderen, opkaldt efter ham - Holstebro.

   Læs mere : Basilisken
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Storå

   0,09 km

   Storå er gennem tiden blevet kendt for Storålaksen, som hvert forår trækker mange turister til området.

   En kanotur for hele familien er også kendetegnende for åen. Fra 1. juni til 31. oktober kan du leje en kano og tage på tur mellem de gode overnatningsmuligheder. Læs mere om kanotur på Storå og book din tur her

   Læs mere : Storå
  • Foto: Holstebro Kommune

   Musikteatret Holstebro - bygningsværk

   0,1 km

   Med andre ord: den smukke teater- og koncertsal bugner af shows for enhver smag! Her optræder de største danske stjerner med sang, dans, komik, foredrag og skuespil. Mere end 100 kulturelle arrangementer bliver holdt i teatret hvert år.   

   Restauranten i Musikteatret Holstebro tilbyder forskellige buffeter i forbindelse med koncerter og shows. Forkæl dig selv med en lækker anretning før arrangementet – og nyd en kold øl eller drink på de lokale barer, som ligger i nabolaget til teatret. Samtidig er det nemt at kombinere sin kulturelle underholdning med overnatning i området, hvor både Best Western Hotel Royal og Hotel Schaumburg ligger i gåafstand. 

   Find din næste oplevelse i Musikteatret Holstebro i programmet

   Bygningen:

   Der var et ønske, at Musikteatret blev præsentabelt og interessant at se på, men det skulle også fungere optimalt som teaterbygning. Flere forskellige arkitekter var involveret, inden man nåede det færdige resultat. 1989 forestod firmaet 3 x Nielsen en omfattende facaderenovering, og i 2006 leverede Kjær og Richter tegningerne, der ændrede salen radikalt og inddrog Storå i husets fremtoning, hvor foyeren er udset til at blive et bindeled mellem den nordlige og sydlige del af byen.

   Den nye bygning indeholder stadig dele fra Holstebrohallen fra 1966, og i modsætning til mange andre kulturbyggerier blev Musikteatret realiseret indenfor det fastsatte budget. (Kilde: 99 Værdier - Kulturkanon for Holstebro Kommune) 

   Læs mere : Musikteatret Holstebro - bygningsværk
  • Foto: VisitHolstebro

   Acceleration

   0,12 km

   ”Acceleration”, er en skulpturel udsmykning udført af B. Lynge Larsen og N. C. Frandsen, placeret ved Bomhuset i Holstebro i 1986.

   Kilde: Holstebro – hvornår skete det?

   Læs mere : Acceleration
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Metalsvinet

   0,14 km

   Metalsvinet på Brotorvet i Holstebro centrum er en kopi af det berømte bronzesvin i Firenze, som Pietro Tacca støbte i 1639 til Marcato Nuovo. Det originale svin var skabt ud fra en marmorskulptur, som blev fundet i jorden i Rom i 1550. I Firenze er svinet et lykkedyr, og det skulle eftersigende bringe lykke at gnide svinets tryne og kaste en mønt i bassinet. Fra svinets mund løber vand ned i vandbassinet med frøer, snoge, firben og en skildpadde. Der findes også kopier af bronzesvinet i Holland, Sydney i Australien og på Vancouver Island i Canada.

   Efter at have besøgt Firenze og set originalen skrev H. C. Andersen eventyret ”Svinet i Florens”.

   I Holstebro har Hardernes Y’s Men’s Club fundet inspiration i ovenstående og lavet en ønskebrønd ved Metalsvinet på Brotorvet. Ved at kaste en mønt i brønden støtter du et godt formål. Til forskel fra de fleste andre ønskebrønde, er der garanti for, at ønsker bliver opfyldt! Hvis man ikke får sit eget ønske opfyldt, medvirker man til, at kræftramte børn får et ønske opfyldt.

   Du kan få fortællingen om kunstværket på de gratis byvandringer med guide til kunsten i Holstebro, som finder sted onsdage i juli og august. Turene starter kl. 11.00 ved ”Kvinde på Kærre” ved Det Gamle Rådhus i Nørregade og varer ca. halvanden time. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

    

    

   Læs mere : Metalsvinet
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Gæstgivergården Phønix - Bygningsværk

   0,14 km

   I 1904 blev den gamle gæstgivergård i Holstebro opkøbt af Niels Chr. Breinholt og bygget om til den bygning, der står der i dag.

   I en prioritetsvurdering fra 1905 står der bl.a.: "25 alen lang, 15 alen dyb, 1 etage med frontspids, 1½ stens mur, 16 fag i tagværket, dækket med cementtagsten til gaden og teglsten til gaarden. Indrettet til 2 lejligheder. Fra gaden er der indgang til restauranten. Et baghus opført for ca. 10 aar siden, 37 alen lang, 12 alen bred, 1 etage, 1 stens mur, 24 fag i tagværket. Teglstenstag" Her er der 1 lejlighed, et værelse, køkken, stald og vognport, et værelse, tørverum og 3 retirader. Gården er brolagt. Alt vel vedligeholdt. I alt 8 kakkelovne, 3 komfurer og 2 grukedler, en pumpe og afløb til kloak."

   Ved en senere vurdering i 1921 skrives: "... pga. sin store gaardsplads særlig besøgt af et stort landbopublikum". I 1927 kan læses: "En af byens ældste Gjæstgivergaarde med beliggenhed til hovedgaden Sønderland. Huset er til dels nyopført". (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer)

   Her kan du læse Dagbladet Holstebro-Struer artikel om Phønix.

   I dag fungerer Giestgivergaarden Phønix som en historisk restaurant i det gamle Holstebro. I 1868 åbnede beværtningen, som gæstgiveri for støberiet, med en masse tørstige støberiarbejdere, som lå̊ lige på den anden side af gaden. I dag kan man nyde en lækker middag i de hyggelige gamle lokaler med samme hyggelige atmosfære, som dengang.

    

   Læs mere : Gæstgivergården Phønix - Bygningsværk
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Trylleklippen

   0,17 km

   Trylleklippen fra 1994 er skabt af GAIA DESIGN. Klippen er ikke en "rigtig" klippe. Den er en illusion skabt i fiberbeton, som du kan gå på opdagelse i.

   Læs mere : Trylleklippen
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Holstebro Kirke

   0,34 km

   En del af inventaret fra den gamle kirke blev flyttet med over i den nye, blandt andet den sjældne og seværdige nederlandske Mariatavle fra begydelsen af 1500-tallet.

   Af nyere islæt kan nævnes Lystræet, hvor andagtssøgende kan tænde et lys, Arne Haugen Sørensens "Abrahams prøvelse", samt et krucifiks af Niels Helledie.

   Kirken har et Frobenius-orgel fra 1957/1982 på 45 stemmer og et klokkespil med 48 klokker.

   I vejbelægningen øst for kirkens korsarm markerer mindepladen "Den Gamle Kirke" det sted, hvor middelalderens alter stod. Pladen er af svensk granit og udført af Erik Heide i 2007.

   Læs mere : Holstebro Kirke
  • Foto: Holstebro Museum

   Holstebro Museum

   0,38 km

   Dyk ned i danmarkshistorien set fra et vestjysk perspektiv og udforsk fire spændende udstillinger. Året rundt inviterer museet inden for til skiftende aktiviteter for børn og voksne.


   Kom og mød de frække og sjove museumsrotter, som er med til at folde Holstebros og Danmarks spændende historie ud i børnehøjde. Her bliver børnene taget med på eventyr rundt i udstillingerne, mens de selv skal være med til at finde museumsrotter og ledetråde rundt omkring i museet.


   Udstillingen 'Det eventyrlige Loft' tager dig med på en rundrejse i Vestjyllands og Holstebro-egnens historie. Her kan du dykke ned i afgørende kapitler af danmarkshistorien, fra vikingerne til Anden Verdenskrig. Udstillingen rummer arkæologiske fund og detektorfund fra den vestjyske muld. Der er sjove og lærerige interaktive udstillinger. Prøv selv at styre en drone over landskabet i vikingetiden og find spor fra fortiden.

    

   Et særligt guldsmykke, omkring 1.000 år gammelt og fundet i Vestjylland i 2021 er i 2024 og 2025 udlånt af Nationalmuseet og udstillet på Holstebro Museum. 'Smykket' er danefæ og rummer en helt særlig fortælling, som bliver foldet ud på Holstebro Museum.

    

   I jubilæumsudstillingen 'Holstebro gennem ild og vand' kan du følge byens dramatiske historie med ødelæggende brande, menneskets kamp mod naturens kræfter og Storåens oversvømmelser, der gang på gang udfordrer områdets borgere. En spændende udstilling, som både skildrer liv og død og kommer helt tæt på det arkæologiske arbejde, som gør det muligt at fortælle om tiden for mere end 750 år siden.

    

   Handel og industri har altid spillet en central rolle i Holstebros historie. Udstillingen 'Jernmænd' fortæller om de visionære mennesker, der startede jernindustrien i Vestjylland. Det var risikofyldt og beskidt, men med stor succes og var med til at skabe velstand.

    

   I Holstebro får du ikke mindre end to museer under ét tag! Din entrébillet gælder både til Holstebro Museum og til Holstebro Kunstmuseum, og der er altid gratis entré for alle op til 26 år. Besøg også vores hyggelige café og museumsbutikken, som følger museets åbningstider.

    

   Her får hele familien en uforglemmelig oplevelse.

   Læs mere : Holstebro Museum
  • Foto: Holstebro Kommune

   Det Gamle Rådhus

   0,39 km

   Det Gamle Rådhus er opført i 1846 efter tegning af arkitekt Nebelong. Stenene fra Nørre Vosborg Teglværk blev sejlet på hestetrukne pramme op ad Storå. Ved den festlige indvielse af rådhuset skulle en kanonsalut affyres, men den ulyksagelige kanon eksploderede og den ansvarlige for affyringen omkom.

   Bygningen fungerede blandt andet som ting- og arresthus. Bygningen blev fredet i 1960 og er sammen med Bomhuset og Nyboes Gaard de eneste fredede bygninger i Holstebro by.

   Udsmykning i trappeopgang er udført i 1957 af kunstneren Albert Emiel - lokalt kendt som Albert Emil Christensen. Freskomalerierne "Markedsdage i Holstebro" viser scener fra livet i Holstebro, hvor industrien afløste landbruget som det vigtigste erhverv.

   På hver sin side af indgangsdøren ses de to mindeplader, som Holstebro modtog i 1966 og 1980, da byen blev udpeget til Årets By. Desuden ses en mindeplade fra 2006, da Holstebro blev kåret som Danmarks Flotteste Handelsby samt en mindeplade fra Kulturarvstyrelsen.

   Ved kommunesammenlægningen i 1970 blev byrådet udvidet fra 15 til 21 medlemmer, og antallet af pladser i Byrådssalen blev udvidet. Byrådssalen står som da den blev brugt frem til 1986, hvor det nye rådhus blev taget i brug.

   Om sommeren i uge 27 - 32 er der turistinformation ved Rådhuset. Det er også herfra, de gratis guidede byrundture om onsdagen i juli og august starter.

    

    

    

    

    

   Læs mere : Det Gamle Rådhus