Standardpris på Hotel Royal - SDH Partner Hotel

Sådan foregår bookingen

Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.

Se kalender og priser: Standardpris

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

 • City Break

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Overnatning
 • Morgenmad

Bemærk at opholdet ikke kan betales med gavekort fra Small Danish Hotels

Mere om Hotel Royal - SDH Partner Hotel

Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Den Røde Plads 10, 7500 Holstebro
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Gratis internet
 • Lufthavn: 45 km
 • Tog: 1.5 km
 • 40 Værelser

Andre ophold påHotel Royal - SDH Partner Hotel

  Find vej

  Den Røde Plads 10
  7500 Holstebro

  Vis kort

  Attraktioner i nærheden af Standardpris

  • Foto: Holstebro Kommune

   Tobaksarbejderens Drøm

   0,01 km

   Tobaksarbejderens Drøm består af 36 bronzeskulpturer på og omkring Hotel Royal og Musikteatret ved Den Røde Plads. Initiativet til projektet blev taget af hotelejer Jens Richard Peersen i 1993 efter en rejse til St. Petersburg i Rusland, hvor indtrykket af skulpturerne på Vinterpaladset gav inspirationen til at placere skulpturer på bygningen i Holstebro.

   Opgaven blev tildelt kunstnergruppen "Krukako" bestående af Hans Krull (DK), Dimitri Kaminker (Rusland) og Leonid Kolibaba (Ukraine). Gruppen lod sig tematisk inspirere af "Odin Teatret" i Holstebro og teatrets arbejdsmetoder, hvor kunstnernes individuelle karakter indgik i en symbiose. Et nyt udtryk og arbejdsmetoder opstod, hvilket normalt kun er forsøgt indenfor teater og musik.

   Eksperimentet har derfor tvunget kunstnere ud i en demokratisk arbejdsproces med temaer i arketypernes verden. Det har betydet, at disse har måttet "opfinde" et nærmest antropologisk kunstnerisk udtryk. 

   Navnet "Tobaksarbejderens Drøm"  er ment som en hyldest til cigarmagerne på den tobaksfabrik, Rasmus Færch anlagde i byen i 1869. Den tidligere kulturdirektør i Holstebro Kommune Hans Kr. Didriksen, fortæller i sit forord til "Tobaksarbejderens drøm - et sagn om den enkelte, Holstebro og alverden":

   "Ebbe Kløvedal Reichs fortælling berettiger projektets titel. Tobaksarbejderen er med andre ord en kosmopolitisk figur, han er symbolet på den frie oplever og en drømmer, som var med til at sætte sit præg på Holstebros kulturelle, sociale og politiske liv".

   Læs mere : Tobaksarbejderens Drøm
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Hjemmeværnets Historiske Center

   0,04 km

   Udstillingerne omfatter uniformer, udstyr, faner, plakater, emblemer med videre.

   Du kan høre levende og hemmelige historier fra dem, der var med.

   Prøv selv de originale uniformer, tag sigte med de gamle våben og lev dig ind i historien om den underjordiske våbenhule i skoven.

   Foreninger og andre større grupper, kan bestille særarrangementer på Hjemmeværnsmuseet.

   Der er gratis entre.

    

    

    

   Læs mere : Hjemmeværnets Historiske Center
  • Foto: VisitHolstebro

   Basilisken

   0,06 km

   Under Storebro - på en af bropillerne over Storå i Holstebro - finder man Basilisken, udført af Holstebro kunstneren Paul M. Cederdorff.

   Ifølge et gammelt sagn fortælles det, at der lå en led orm - en Basilisk - under Storebro. Ormen var led og grusom og åd alle, der prøvede at komme over broen. En dag kom en modig ridder til byen, hans navn var Holst. Holst kæmpede med ormen, som til sidst blev så bange, at den blev til en sten under broen, og der ligger den så i dag. Byen blev, for at hylde ridderen, opkaldt efter ham - Holstebro.

   Læs mere : Basilisken
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Storå

   0,09 km

   Storå er gennem tiden blevet kendt for Storålaksen, som hvert forår trækker mange turister til området.

   En kanotur for hele familien er også kendetegnende for åen. Fra 1. juni til 31. oktober kan du leje en kano og tage på tur mellem de gode overnatningsmuligheder. Læs mere om kanotur på Storå og book din tur her

   Læs mere : Storå
  • Foto: Holstebro Kommune

   Musikteatret Holstebro - bygningsværk

   0,1 km

   Med andre ord: den smukke teater- og koncertsal bugner af shows for enhver smag! Her optræder de største danske stjerner med sang, dans, komik, foredrag og skuespil. Mere end 100 kulturelle arrangementer bliver holdt i teatret hvert år.   

   Restauranten i Musikteatret Holstebro tilbyder forskellige buffeter i forbindelse med koncerter og shows. Forkæl dig selv med en lækker anretning før arrangementet – og nyd en kold øl eller drink på de lokale barer, som ligger i nabolaget til teatret. Samtidig er det nemt at kombinere sin kulturelle underholdning med overnatning i området, hvor både Best Western Hotel Royal og Hotel Schaumburg ligger i gåafstand. 

   Find din næste oplevelse i Musikteatret Holstebro i programmet

   Bygningen:

   Der var et ønske, at Musikteatret blev præsentabelt og interessant at se på, men det skulle også fungere optimalt som teaterbygning. Flere forskellige arkitekter var involveret, inden man nåede det færdige resultat. 1989 forestod firmaet 3 x Nielsen en omfattende facaderenovering, og i 2006 leverede Kjær og Richter tegningerne, der ændrede salen radikalt og inddrog Storå i husets fremtoning, hvor foyeren er udset til at blive et bindeled mellem den nordlige og sydlige del af byen.

   Den nye bygning indeholder stadig dele fra Holstebrohallen fra 1966, og i modsætning til mange andre kulturbyggerier blev Musikteatret realiseret indenfor det fastsatte budget. (Kilde: 99 Værdier - Kulturkanon for Holstebro Kommune) 

   Læs mere : Musikteatret Holstebro - bygningsværk
  • Foto: VisitHolstebro

   Acceleration

   0,12 km

   ”Acceleration”, er en skulpturel udsmykning udført af B. Lynge Larsen og N. C. Frandsen, placeret ved Bomhuset i Holstebro i 1986.

   Kilde: Holstebro – hvornår skete det?

   Læs mere : Acceleration
  • Brandmonumentet

   0,13 km

   Udenfor Giestgivergaarden Phønix i Sønderlandsgade står Brandmonumentet. Det er egentlig bare en stor sten, men hugget ind i den er en række skæbnehistorier.

   "Holstebro er flere gang brændt ned til grunden, og i 1986 var der en skulptør, Eigil Westergaard, som lavede en monument for at mindes de mennesker og bygninger, der er gået til", forklarer turistguide Ruth Lovmand Rasmussen.

   "Efter den sidste store brand, som var i 1700-tallet, blev det besluttet, at kirkeklokken skulle ringen hver aften kl. 10. - Det var for at fortælle borgerne, at nu skulle de slukke deres ildsteder og gå til ro", fortæller Ruth Lovmand Rasmussen.

   "1986 var 250-året for storbranden den 22. juli 1733. Brandmonumentet fortæller om de store brande, som fra 1552 til 1794 flere gange lagde Holstebro hen i aske.”

   Tag med Ruth eller en af andre turistguider på en gratis byvandring til kunsten i Holstebro om onsdagen kl. 11.00 i juli og august med start fra Kvinde på Kærre. De guidede byrundur går blandt andet forbi Kvinde på Kærre, Borgerne fra Holstebro og Metalsvinet.

    

    

   Læs mere : Brandmonumentet
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Metalsvinet

   0,14 km

   Metalsvinet på Brotorvet i Holstebro centrum er en kopi af det berømte bronzesvin i Firenze, som Pietro Tacca støbte i 1639 til Marcato Nuovo. Det originale svin var skabt ud fra en marmorskulptur, som blev fundet i jorden i Rom i 1550. I Firenze er svinet et lykkedyr, og det skulle eftersigende bringe lykke at gnide svinets tryne og kaste en mønt i bassinet. Fra svinets mund løber vand ned i vandbassinet med frøer, snoge, firben og en skildpadde. Der findes også kopier af bronzesvinet i Holland, Sydney i Australien og på Vancouver Island i Canada.

   Efter at have besøgt Firenze og set originalen skrev H. C. Andersen eventyret ”Svinet i Florens”.

   I Holstebro har Hardernes Y’s Men’s Club fundet inspiration i ovenstående og lavet en ønskebrønd ved Metalsvinet på Brotorvet. Ved at kaste en mønt i brønden støtter du et godt formål. Til forskel fra de fleste andre ønskebrønde, er der garanti for, at ønsker bliver opfyldt! Hvis man ikke får sit eget ønske opfyldt, medvirker man til, at kræftramte børn får et ønske opfyldt.

   Du kan få fortællingen om kunstværket på de gratis byvandringer med guide til kunsten i Holstebro, som finder sted onsdage i juli og august. Turene starter kl. 11.00 ved ”Kvinde på Kærre” ved Det Gamle Rådhus i Nørregade og varer ca. halvanden time. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

    

    

   Læs mere : Metalsvinet
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Gæstgivergården Phønix - Bygningsværk

   0,14 km

   I 1904 blev den gamle gæstgivergård i Holstebro opkøbt af Niels Chr. Breinholt og bygget om til den bygning, der står der i dag.

   I en prioritetsvurdering fra 1905 står der bl.a.: "25 alen lang, 15 alen dyb, 1 etage med frontspids, 1½ stens mur, 16 fag i tagværket, dækket med cementtagsten til gaden og teglsten til gaarden. Indrettet til 2 lejligheder. Fra gaden er der indgang til restauranten. Et baghus opført for ca. 10 aar siden, 37 alen lang, 12 alen bred, 1 etage, 1 stens mur, 24 fag i tagværket. Teglstenstag" Her er der 1 lejlighed, et værelse, køkken, stald og vognport, et værelse, tørverum og 3 retirader. Gården er brolagt. Alt vel vedligeholdt. I alt 8 kakkelovne, 3 komfurer og 2 grukedler, en pumpe og afløb til kloak."

   Ved en senere vurdering i 1921 skrives: "... pga. sin store gaardsplads særlig besøgt af et stort landbopublikum". I 1927 kan læses: "En af byens ældste Gjæstgivergaarde med beliggenhed til hovedgaden Sønderland. Huset er til dels nyopført". (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer)

   Her kan du læse Dagbladet Holstebro-Struer artikel om Phønix.

   I dag fungerer Giestgivergaarden Phønix som en historisk restaurant i det gamle Holstebro. I 1868 åbnede beværtningen, som gæstgiveri for støberiet, med en masse tørstige støberiarbejdere, som lå̊ lige på den anden side af gaden. I dag kan man nyde en lækker middag i de hyggelige gamle lokaler med samme hyggelige atmosfære, som dengang.

    

   Læs mere : Gæstgivergården Phønix - Bygningsværk
  • Jernstøberiet

   0,16 km

   Jernstøberiet i det gamle Holstebro åbnede i 1852 og blev i 1880 ombygget, som var tegnet af Randersarkitekten Frits Ulddall.

   I 1914 og 1916 tegnede arkitekt Thorkild Andersen nye tilbygninger til jernstøberiet.

   Når man ser det indre i dag, må man sige, at der er tale om genbrug af første klasse. De smukke støbejernsvinduer er bevaret, og det samme er skifertag, port, mure. Alt har fået lov at blive, som det var dengang. (Kilde: Her var engang - By og land)

    

   Læs mere : Jernstøberiet
  • Bornholmsk Løve

   0,16 km

   Til apoteker Per Østerbyes 50 års fødselsdag fik hans hustru idéen til kunstværket som skulle stå i deres have. Men apotekeren ville det anderledes og syntes at den egyptiske inspirerede løve skulle stå foran Løveapoteket i Holstebro. Det gik hustruen Grete med til og den står nu og pryder indgangen til apoteket. Årsagen til at der er brugt bornholmsk granit er at Per Østerbye stammer fra Bornholm. 

   Da Per Østerbye gik på pension i 2000 overrakte han et gavebevis til borgmesteren Kurt Nygaard, hvori det fremgår at "Bornholmsk Løve" nu er en del af Holstebro Kommunes kunstsamling og fond, og fortsat vil være placeret på sin nuværende plads ved Løveapoteket eller må flyttes til anden passende placering.    

   Læs mere : Bornholmsk Løve
  • Foto: Destination Nordvestkysten

   Trylleklippen

   0,17 km

   Trylleklippen fra 1994 er skabt af GAIA DESIGN. Klippen er ikke en "rigtig" klippe. Den er en illusion skabt i fiberbeton, som du kan gå på opdagelse i.

   Læs mere : Trylleklippen